Džikića čeka novi ugovor!

"Pobedili smo ove godine Crvenu zvezdu i Cedevitu 10 puta. Valjda i mi nešto znamo", kaže trener Plavih.

Košarka 17.04.2018 | 13:30
Džikića čeka novi ugovor!
Budućnost je trijumfom nad Crvenom zvezdom od 3:1 u seriji uspela da napravi istorijski uspeh i osvoji Jadransku ligu. Za to su naravno najzaslužniji igrači, ali je utisak da je trener Aleksandar Džikić bio taj koji je zapalio glavnu iskru u ovom klubu.

Ipak, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan kaže da je Džikić pre početka sezone bio ozbiljan kandidat za klupu Cedevite, kao i da mu sada sprema novi ugovor.

“Džikić je bio ozbiljan kandidat za klupu Cedevite i spinovanje medija iz Srbije i Hrvatske uticali su da ne ode u Zagreb. Seli smo, dogovorili se da nam okosnica budu domaći igrači. Nije bilo pritiska, ima čvrst ugovor na dve godine. Sinoć uz prvu čašu pića smo dogovorili da ga za 15 dana produžimo i nastavimo kontinuitet. Od juna prošle godine smo napravili odličnu relaciju, razumemo se, znam šta mu je potrebno, kao i nama, čovek je napravio hemiju unutar kluba. Dobili smo tri značajna igrača sa strane, naknadno je stigao Doelman na poziciji četiri i sa tim smo pogodili”, rekao je Bokan gostujući u emisiji “Živa istina”.

Onda je reč dobio i sam Aleksandar Džikić.

"Pobedili smo ove godine Crvenu zvezdu i Cedevitu 10 puta. Valjda i mi nešto znamo. Došao sam u avgustu, niti mogu niti hoću da budem viši Crnogorac od Njegoša. Gledam svoje momke koji su mnogo uložili da bi došli do cilja. Radili smo, znamo, vidimo da možemo i hajde da uradimo. Bili smo pozitivni tokom cele sezone", rekao je Džikić.

Džikić je dodao i za njega pehar ima veću težinu od Evrolige.

“Meni je važnije bilo da smo osvojili ABA ligu, da se upiše taj trofej, da ostane u klupskoj istoriji. Nije je lako osvojiti, kvalitetna je liga, a samo jedan tim može u Evroligu”, istakao je Aleksandar Džikić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar