Вардар суверено влада регионалним рукометом!

Рукометаши Вардара одбранили су титулу шампиона регионалне СЕХА лиге пред око 5. 000 навијача у Скопљу.

Остали спортови 16.04.2018 | 12:45
Вардар суверено влада регионалним рукометом!
Актуелни шампион Европе Вардар је у финалу Ф4 на свом паркету савладао ППД Загреб са 26:24 (14:13).

Скопски тим је титулу освојио без иједног пораза. Тачније, Вардар није изгубио на "Јадрану" од 13. децембра 2016. године.

Загреб је од првог минута морао да јури заостатак, Вардар је у појединим тренуцима имао и четири гола предности, али су гости успели да смање на само један заостатка после првог полувремена.

У сличном ритму се играло и у другом делу, Вардар је "бежао", Загреб јурио, да би у 45. минуту изједначио на 19:19. Међутим, пет минута касније, при вођству 21:20, Вардар прави серију 4:0 и решава меч. 

Вардар су до титуле предводили Даинис Кристопанс и Лука Циндрић (МВП Ф4) са по пет голова, док су по три постигли Иван Чупић, Вуко Борозан и Тимур Дибиров, а на голу је одличан био Арпад Штербик са осам одбрана. 

Загреб је предводио Златко Хорват са осам погодака (седам седмецара), а по три су дали Домагој Павловић, Дамир Бичанић и Валентино Равнић.

Скопски тим је четврти пут освојио СЕХА лигу, док је Загреб остао на једној титули из 2013. Препстале две је освојио мађарски Веспрем. 

Ово је био седми Ф4 СЕХА лиге, а на сваком су Вардар и Загреб имали сусрет. Македонци воде против Хрвата са 5-2 у победама. 

У утакмици за треће место Цеље је победило Мешков Брес 31:28. Србију су у СЕХА лиги ове сезоне представљали Динамо и Војводина који су такмичење завршили на последња два места са по само две победе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар