Чумету треба хитна операција

Љубиши Бухи, некадашњем сведоку сараднику, стало срце у ЦЗ у Београду. Због здравствених проблема хитно пребачен на ВМА
 

Србија 16.04.2018 | 09:55
Чумету треба хитна операција
Љјубиша Буха Чуме, који издржава казну у Централном затвору, нашао се на ивици живота и смрти почетком јануара, када му је стало срце. Захваљујући брзој интервенцији затворских лекара, како "Новости" сазнају, он је тада пребачен на Војномедицинску академију, где су лекари успели да му стабилизују здравствено стање.

Буха је, како сазнајемо, примљен на ВМА 5. јануара. Дан раније, он се пожалио да не може да дише и да се умара и на најмањи покрет. Како му је било све теже, урађене су потребне анализе, реаговали су запослени у затворској болници и он је одмах пребачен на Бањицу. Адвокат Љубише Бухе, Стефан Јокић потврдио је, за наш лист, да његов клијент има великих проблема са здрављем.

- Истинити су наводи, он је био у веома лошем стању - рекао је Јокић. - Хитно су реаговали и људи из затворске болнице, и из ВМА, и спасли му живот. Ово није први пут да има оваквих проблема. И 2002. године њему је стало срце и морао је да буде хитно хоспитализован. Међутим, то није једини његов проблем са здрављем. Мој клијент, иначе, храмље, и прогнозе су такве да би морао хитно да буде оперисан. Стање му је лоше...

Према незваничним информацијама, Буха је почетком јануара ове године, када је задржан на ВМА, имао проблем с тромбом. Лекари су тада, наводно, успели да се изборе са његовим здравственим проблемом, да "разбију" крвни угрушак и стабилизују Бухино стање.

Он је протеклих година током суђења, у неколико наврата, на главном претресу морао да тражи помоћ лекара услед проблема са здрављем и високим притиском.

У децембру прошле године Љубиша Буха је правоснажно осуђен на две године и осам месеци затвора због три кривична дела, међу којима је и "случај ферари".

- Буха је оглашен кривим због кривичног дела прикривање, кривичног дела спречавање и ометање доказивања и кривичног дела угрожавање сигурности, и осуђен на јединствену казну затвора у трајању од две године и осам месеци и на новчану казну у износу од 180.000 динара, коју је дужан да плати у року од три месеца од правноснажности пресуде. Окривљеном је изречена безбедносна мера забране приближавања и комуницирања са оштећенима - саопштио је Виши суд у Београду крајем прошле године.

Неколико недеља касније, потврђена је још једна првостепена пресуда. Буха је осуђен јер је вређао тужиоца у другом поступку који се водио против њега.

(Вечерње Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар