Само је Салах испред Митровића!

Занимљиво поређење двојице распуцаних нападача. . .

Фудбал 17.04.2018 | 12:00
Само је Салах испред Митровића!
Ако је нешто константа у енглеском фудбалу овог пролећа, то је да ће Мохамед Салах дати гол за Ливерпул у Премијер лиги, а Александар Митровић за Фулам у Чемпионшипу. Египћанин и Србин су хит на Острву, обојица су изабрани за играче месеца у својим лигама пре неколико дана, навијачи их обожавају...

Салах игра сјајно целе сезоне и обара рекорд за рекордом. Постигао је 30 голова у сезони и следећи рекорд који може да обори је онај по броју различитих ривала у сезони којима ја затресао мрежу. До сада је погађао мрежу 15 различитих премијерлигашких клубова, а једини који су му се провукли су Манчестер Јунајтед, ВБА, Свонси и Брајтон. Рекорд држе бивши Арсеналови нападачи Јан Рајт и Робин Ван Перси који су тресли мреже 17 различитих клубова у једној сезони. Ливерпул до краја има мечеве са Брајтоном и ВБА тако да Салах може да изјендачи рекорд.

Што се Митровича тиће, он у Фуламу решета мреже попут Салаха. Острвски медији су направили занимљиво поређење између својице нападача откако је Митровић стигао у Фулам. Тачније, откако је Митровић 3. фебруара одиграо први меч за Фулам. Од тада Салах има 11 голова у Премијер лиги док је Митровић у истом периоду постигао 10 погодака. Треба истаћи и да је у порва два меча по доласку улазио са клупе јер још није био довољно спреман.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар