Samo je Salah ispred Mitrovića!

Zanimljivo poređenje dvojice raspucanih napadača. . .

Fudbal 17.04.2018 | 12:00
Samo je Salah ispred Mitrovića!
Ako je nešto konstanta u engleskom fudbalu ovog proleća, to je da će Mohamed Salah dati gol za Liverpul u Premijer ligi, a Aleksandar Mitrović za Fulam u Čempionšipu. Egipćanin i Srbin su hit na Ostrvu, obojica su izabrani za igrače meseca u svojim ligama pre nekoliko dana, navijači ih obožavaju...

Salah igra sjajno cele sezone i obara rekord za rekordom. Postigao je 30 golova u sezoni i sledeći rekord koji može da obori je onaj po broju različitih rivala u sezoni kojima ja zatresao mrežu. Do sada je pogađao mrežu 15 različitih premijerligaških klubova, a jedini koji su mu se provukli su Mančester Junajted, VBA, Svonsi i Brajton. Rekord drže bivši Arsenalovi napadači Jan Rajt i Robin Van Persi koji su tresli mreže 17 različitih klubova u jednoj sezoni. Liverpul do kraja ima mečeve sa Brajtonom i VBA tako da Salah može da izjendači rekord.

Što se Mitroviča tiće, on u Fulamu rešeta mreže poput Salaha. Ostrvski mediji su napravili zanimljivo poređenje između svojice napadača otkako je Mitrović stigao u Fulam. Tačnije, otkako je Mitrović 3. februara odigrao prvi meč za Fulam. Od tada Salah ima 11 golova u Premijer ligi dok je Mitrović u istom periodu postigao 10 pogodaka. Treba istaći i da je u porva dva meča po dolasku ulazio sa klupe jer još nije bio dovoljno spreman.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar