Када нема Роналда и Модрића, сви гледају ка Иску...

Он је тај таксиста! "Срећан сам због његове игре, али и гола. Важно је некада дати и гол", каже Зинедин Зидан.

Фудбал 17.04.2018 | 11:00
Када нема Роналда и Модрића, сви гледају ка Иску...
Када Лука Модрић није на терену, фудбалери Реал Мадрида гледају около и траже некога ко ће да буде газда над лоптом. Када Кристијано Роналдо није на терену, играчи у белим дресовима бацају погледе са стране, трудећи се да пронађу возача таксија који ће да превезе лопту на другу страну гол-линије. У Мадриду је јуче један те исти играч подигао руку и пријавио се да узме улогу Хрвата, али и Португалца. 

Иско се јуче вратио на Розаледу (2:1), отишао је на гостовање које није желео да пропусти јер је практично играо на "свом" терену на ком се и показао и одакле је и стигао у Реал Мадрид. Није желео да пропусти шансу да покаже Зидану да му је потребан континуитет. Не само када су велике утакмице, већ и оне мале.

Вратио је то Французу са голом и асистенцијом.

Ова његова форма не само да је важна за Мадрид, већ и за Шпанце. Пре све недеље је изјавио како му утакмице у националном тиму доносе живот јер ту има поверење селектора, за разлику од клуба где није потпуно освојио Зинедина Зидана.

Постављала су се многа питања. Зашто Иско не игра у белом дресу као у црвеном? Шта је по среди? 

Али изгледа да када је добио шансу у континуитету, да је користи максимално.

И Зидан је био задовољан његовим издањем.

"Срећни смо како је Иско одиграо. Срећни смо што је дао гол. Веома је важно да некада постиже голове. Срећан сам што је одиграо овакав меч на терену који добро познаје. Навијачи су га лепо дочекали и то је заслужио. Био је важан играч за Малагу, данас је за Реал", рекао је Зидан. И можда је ова последња реченица кључна.

Десет дана од борбе против Бајерна, два месеца пред Светско првенство, Исков моменат форме је најбољи могући и у Реалу, али и у репрезентацји Шпаније.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар