Да ли је Дембеле промашај?

И колико ће Барса моћи да добије за њега овог лета? За сада интересовање показао само Арсенал.

Фудбал 17.04.2018 | 21:00
Да ли је Дембеле промашај?
Да ли је Усман Дембеле велики промашај Барселоне? То питање све чешће постављају и навијачи и медији у Каталонији. После још једне лоше партије младог Француза - чак је и скривио пенал у дуелу са Валенсијом - појавила се информација како ће Барса покушати да прода једног од најскупљих фудбалера у историји. Подсетимо, Дембеле је летос стигао из Дортмунда за 105.000.000 евра плус 35.000.000 који би могли да буду исплаћени кроз бонусе. 

Дембеле не жели да буде резервиста, а Вавлверде му и не указује шансу од првог минута тако често. На све то, помиње се како би Антоан Гризман могао да појача Каталонце на лето, што би свакако додатно закомпликовало ситуацију 20-годишњег крилног нападача. Ту су и учестале повреде, одсуства са терена, па лоша исхрана о којој се већ писало и говорило. У Барселони су буквално морали да преваспитавају Дембелеа и да му објашњавају како живи и понаша се један професионални спортиста.   

Све то, уз лоше игре, адут је у рукаву заговорника његове продаје. Е сад, Барса сигурно неће моћи да извуче ни изблиза новац који је уложила. Билд наводи како се за сада с одређеним интересовањем јавио Арсенал. Наводно, Пјер Емерик Обамејан би волео да поново игра са Дембелеом и могао би да помогне на реализацији тог посла. За сада је међутим се на нивоу идеје и распитивања. 

"Нисам на врхунцу форме и свестан сам тога. Веома сам уморан, заправо, брзо се умарам и морам да радим на кондицији. У Барселони имам бољи начин живота него у Дортмунду. Надам се да ће све доћи на своје место. Нећу да идем после само једне сезоне. Имам уговор на пет година и планирам да овде дуго останем", казао је недавно Дембеле за Телефут.   

Иначе, у Барселони су врло незадовољни радом спортског директора Роберта Фернандеза с којим уговор неће бити продужен. Њему се замера промашај с Дембелеом, али и још неки трансфери који нису испунили очекивања попут Арде Турана, Андре Гомеша, Пака Алкасера, Дениса Суареза...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар