Da li je Dembele promašaj?

I koliko će Barsa moći da dobije za njega ovog leta? Za sada interesovanje pokazao samo Arsenal.

Fudbal 17.04.2018 | 21:00
Da li je Dembele promašaj?
Da li je Usman Dembele veliki promašaj Barselone? To pitanje sve češće postavljaju i navijači i mediji u Kataloniji. Posle još jedne loše partije mladog Francuza - čak je i skrivio penal u duelu sa Valensijom - pojavila se informacija kako će Barsa pokušati da proda jednog od najskupljih fudbalera u istoriji. Podsetimo, Dembele je letos stigao iz Dortmunda za 105.000.000 evra plus 35.000.000 koji bi mogli da budu isplaćeni kroz bonuse. 

Dembele ne želi da bude rezervista, a Vavlverde mu i ne ukazuje šansu od prvog minuta tako često. Na sve to, pominje se kako bi Antoan Grizman mogao da pojača Katalonce na leto, što bi svakako dodatno zakomplikovalo situaciju 20-godišnjeg krilnog napadača. Tu su i učestale povrede, odsustva sa terena, pa loša ishrana o kojoj se već pisalo i govorilo. U Barseloni su bukvalno morali da prevaspitavaju Dembelea i da mu objašnjavaju kako živi i ponaša se jedan profesionalni sportista.   

Sve to, uz loše igre, adut je u rukavu zagovornika njegove prodaje. E sad, Barsa sigurno neće moći da izvuče ni izbliza novac koji je uložila. Bild navodi kako se za sada s određenim interesovanjem javio Arsenal. Navodno, Pjer Emerik Obamejan bi voleo da ponovo igra sa Dembeleom i mogao bi da pomogne na realizaciji tog posla. Za sada je međutim se na nivou ideje i raspitivanja. 

"Nisam na vrhuncu forme i svestan sam toga. Veoma sam umoran, zapravo, brzo se umaram i moram da radim na kondiciji. U Barseloni imam bolji način života nego u Dortmundu. Nadam se da će sve doći na svoje mesto. Neću da idem posle samo jedne sezone. Imam ugovor na pet godina i planiram da ovde dugo ostanem", kazao je nedavno Dembele za Telefut.   

Inače, u Barseloni su vrlo nezadovoljni radom sportskog direktora Roberta Fernandeza s kojim ugovor neće biti produžen. Njemu se zamera promašaj s Dembeleom, ali i još neki transferi koji nisu ispunili očekivanja poput Arde Turana, Andre Gomeša, Paka Alkasera, Denisa Suareza...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar