Посљедице финала на Јадрану - Партизан остаје без Еврокупа?

Опција је Лига шампиона. . .

Кошарка 17.04.2018 | 22:15
Посљедице финала на Јадрану - Партизан остаје без Еврокупа?
Они најватренији навијачи Партизана можда су се и обрадовали неуспеху Црвене звезде у финалу АБА лиге, али врло лако би могло да се испостави да ће пораз вечитог ривала заболети и црно-беле. Дневни лист Блиц наиме пише да би Звездин губитак места у Евролиги могао да као последицу има и селидбу Партизана из јачег Еврокупа у слабију Лигу шампиона.

Наиме, Јадранска лига ће свакако имати три представника у Еврокупу. Уз Цедевиту и Морнар - под претпоставком да Будућност заиста успе да за пар месеци некако инсталира још 700 места у дворани Морача и тиме испуни предуслов за наступ у Евролиги, а у Подгорици тврде да се то питање уопште ни не поставља - у Еврокупу ће играти и Црвена звезда.

Партизан и Олимпија су још раније аплицирали за специјалну позивницу организатора, а до сада је било уврежено мишљење да ће је црно-бели и добити. Међутим, Партизанова пријава се, даље наводи Блиц, понајвише заснивала баш на значају и улози српске кошарке кроз историју. Али сада када ће Србија преко Звезде свакако имати представника у Еврокупу питање је да ли ће управа такмичења баш толико инсистирати и на другом клубу из наше земље. Добро знамо, тамо ипак више маре за новац, него за историју.

Ако Еврокуп и не изађе у сусрет Партизану, на столу је Фибина позивница за Лигу шампиона.

Наредних неколико месеци биће пресудно. Чека се прво Будућност, аутоматски и Звезда, а тек онда ће се одлучивати и о Партизановој судбини.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар