Posljedice finala na Jadranu - Partizan ostaje bez Evrokupa?

Opcija je Liga šampiona. . .

Košarka 17.04.2018 | 22:15
Posljedice finala na Jadranu - Partizan ostaje bez Evrokupa?
Oni najvatreniji navijači Partizana možda su se i obradovali neuspehu Crvene zvezde u finalu ABA lige, ali vrlo lako bi moglo da se ispostavi da će poraz večitog rivala zaboleti i crno-bele. Dnevni list Blic naime piše da bi Zvezdin gubitak mesta u Evroligi mogao da kao posledicu ima i selidbu Partizana iz jačeg Evrokupa u slabiju Ligu šampiona.

Naime, Jadranska liga će svakako imati tri predstavnika u Evrokupu. Uz Cedevitu i Mornar - pod pretpostavkom da Budućnost zaista uspe da za par meseci nekako instalira još 700 mesta u dvorani Morača i time ispuni preduslov za nastup u Evroligi, a u Podgorici tvrde da se to pitanje uopšte ni ne postavlja - u Evrokupu će igrati i Crvena zvezda.

Partizan i Olimpija su još ranije aplicirali za specijalnu pozivnicu organizatora, a do sada je bilo uvreženo mišljenje da će je crno-beli i dobiti. Međutim, Partizanova prijava se, dalje navodi Blic, ponajviše zasnivala baš na značaju i ulozi srpske košarke kroz istoriju. Ali sada kada će Srbija preko Zvezde svakako imati predstavnika u Evrokupu pitanje je da li će uprava takmičenja baš toliko insistirati i na drugom klubu iz naše zemlje. Dobro znamo, tamo ipak više mare za novac, nego za istoriju.

Ako Evrokup i ne izađe u susret Partizanu, na stolu je Fibina pozivnica za Ligu šampiona.

Narednih nekoliko meseci biće presudno. Čeka se prvo Budućnost, automatski i Zvezda, a tek onda će se odlučivati i o Partizanovoj sudbini.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar