Буфон још увек "кључа": Осјећам се преварено!

"Оливер ће имати сјајну каријеру, али је премлад да суди такав меч", поручује искусни голман коме је најтеже пао "пораз" од Реала.

Фудбал 16.04.2018 | 21:00
Буфон још увек "кључа": Осјећам се преварено!
Никога пенал у трећем минуту надокнаде на "Сантјаго Бернабеуу" није изнервирао као Ђанлуиђија Буфона који није остао на голу ни да покуша да га одбрану пошто му је енглески арбитар показао црвени картон због бурних протеста.

Била је то, ако не дође до промене у последњи час, последња утакмица легендарног голмана у Лиги шампиона, па је после меча говорио као да "сутра не постоји".

Осуо је паљбу по судији Мајклу Оливеру назвавши га "циничним" и човеком који уместо срца има "канту за смеће", што је подигло велику прашину широм света. Било је оних који сматрају да је Буфон у праву што је упутио критике, док су неки, попут рецимо његовог бившег саиграча Алекса дел Пјера, казали да је реаговао преемотивно и да ће се кајати за који дан.

"За који дан" је Буфон поново говорио на исту тему и...

"Морао сам то да избацим из себе, чак иако је покварило моју репутацију", казао је Буфон који је један од ретких играча које готово сви воле: "Не морам да се извињавам због тога, ја сам људско биће које је пуно страсти и беса. Некада то може да звучи претерано, али то сам ја, ја сам Ђиђи Буфон".

Казао је су то биле веома јаке емоције, свеже и сирове, одмах после меча...

"Не можете очекивати од човека који живи спорт попут мене да буде потпуно избалансиран, чак иако сам неке емоције казао на претеран начин - било је веома логичних мисли. Исто бих поново рекао, али с мало другачијим језиком, цивилизованијим... Порука би остала иста!"

Поновио је Ђиђи да никако није био пенал над Лукасом Васкезом и потом се обрушио на "искуство" арбитра Мајкла Оливера који је млађи и од Буфона, пуних седам година...

"Он ће имати сјајну каријеру, али је премлад да суди такав меч. Овај млади момак се нажалост нашао у ситуацији која је комплексна и превелика за њега", наставио је Буфон.

"На крају крајева, све оно што сам рекао, није усмерено против Оливера, нисам чак ни љут на њега. Осећам се помало преварено, не преварено због резултата, него због те вечери. То је вече које никада неће бити поновљено", казао је за крај разговора који је пренео "Мирор".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар