Bufon još uvek "ključa": Osjećam se prevareno!

"Oliver će imati sjajnu karijeru, ali je premlad da sudi takav meč", poručuje iskusni golman kome je najteže pao "poraz" od Reala.

Fudbal 16.04.2018 | 21:00
Bufon još uvek "ključa": Osjećam se prevareno!
Nikoga penal u trećem minutu nadoknade na "Santjago Bernabeuu" nije iznervirao kao Đanluiđija Bufona koji nije ostao na golu ni da pokuša da ga odbranu pošto mu je engleski arbitar pokazao crveni karton zbog burnih protesta.

Bila je to, ako ne dođe do promene u poslednji čas, poslednja utakmica legendarnog golmana u Ligi šampiona, pa je posle meča govorio kao da "sutra ne postoji".

Osuo je paljbu po sudiji Majklu Oliveru nazvavši ga "ciničnim" i čovekom koji umesto srca ima "kantu za smeće", što je podiglo veliku prašinu širom sveta. Bilo je onih koji smatraju da je Bufon u pravu što je uputio kritike, dok su neki, poput recimo njegovog bivšeg saigrača Aleksa del Pjera, kazali da je reagovao preemotivno i da će se kajati za koji dan.

"Za koji dan" je Bufon ponovo govorio na istu temu i...

"Morao sam to da izbacim iz sebe, čak iako je pokvarilo moju reputaciju", kazao je Bufon koji je jedan od retkih igrača koje gotovo svi vole: "Ne moram da se izvinjavam zbog toga, ja sam ljudsko biće koje je puno strasti i besa. Nekada to može da zvuči preterano, ali to sam ja, ja sam Điđi Bufon".

Kazao je su to bile veoma jake emocije, sveže i sirove, odmah posle meča...

"Ne možete očekivati od čoveka koji živi sport poput mene da bude potpuno izbalansiran, čak iako sam neke emocije kazao na preteran način - bilo je veoma logičnih misli. Isto bih ponovo rekao, ali s malo drugačijim jezikom, civilizovanijim... Poruka bi ostala ista!"

Ponovio je Điđi da nikako nije bio penal nad Lukasom Vaskezom i potom se obrušio na "iskustvo" arbitra Majkla Olivera koji je mlađi i od Bufona, punih sedam godina...

"On će imati sjajnu karijeru, ali je premlad da sudi takav meč. Ovaj mladi momak se nažalost našao u situaciji koja je kompleksna i prevelika za njega", nastavio je Bufon.

"Na kraju krajeva, sve ono što sam rekao, nije usmereno protiv Olivera, nisam čak ni ljut na njega. Osećam se pomalo prevareno, ne prevareno zbog rezultata, nego zbog te večeri. To je veče koje nikada neće biti ponovljeno", kazao je za kraj razgovora koji je preneo "Miror".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar