ПЛ: Арсенал пао, Њукасл пребринуо! ВБА шокирао Јунајтед!

Њукасл преокретом срушио Арсенал и "оверио" опстанак! Фудбалери Њукасла победили су Арсенал 2:1 после преокрета и пет кола пре краја "оверили" опстанак у Премијер лиги.  Екипа Рафе Бенитеза дефинитивно неће размишљати о борби за опстанак у завршници сезоне. Приоритет "тобџија" до краја је јасан.  Матић асистирао за титулу Ситија! Лукаку се испромашивао, а Матић, уз фаул са леђа, асистирао противнику за гол којим је Манчестер сити "крунисан" у новог шампиона Енглеске.  Ноћна мора Олд Трафорда – Матић "асистирао", Родригес крунисао Сити! Фудбалери Вест Бромвич Албиона шокирали су Манчестер јунајтед минималном победом над Олд Трафорду.

Фудбал 15.04.2018 | 21:00
ПЛ: Арсенал пао, Њукасл пребринуо! ВБА шокирао Јунајтед!
"Тобџије" су сјајно отвориле меч 13. голом Александра Лаказета у сезони, после сјајне акције у три потеза и асистенције Пјер-Емерика Обамејанга.

Међутим, 15 минута пре краја првог полувремена Ајосе Перес поравнава резултат на додавање Једлина, да би средином другог дела игре Шпанац асистирао Мету Ричију за потпуни преокрет на Сент Џејмс Парку.

Њукасл се четвртом узастопном победом учврстио на десетој позицији ПЛ са 13 бодова више од најближег ривала из зоне испадања Саутемптона. 

С друге стране, Арсенал је поражен после три узастопна тријумфа, наставивши очајан низ од пет узастопних пораза на гостовањима. "Тобџије" немају ниједан бод на гостовањима у 2018. 

"Тобџије" су и даље шесте на табели, али имају само два бода више од Барнлија. У следећем колу Њукасл гостује Евертону, док Арсенал игра градски дерби са Вест Хемом. 

Иако ће до краја сезоне одиграти још пет утакмица, дефинитивно се може рећи да ће Њукасл играти Премијер лигу и следеће сезоне.

Екипа Рафе Бенитеза остварила је у недељу и четврту узастопну победу и преокретом против Арсенала направила одлучујући корак ка опстанку.

"Тобџије" јесу повеле ударцем Александра Лаказета у 14. минуту на асистенцију Пјера Емерика Обамејанга, али је на истеку пола сата игре Ајозе Перез изједначио, а потом у 68. минуту и наместио Мету Ричију гол за коначних:

ЊУКАСЛ - АРСЕНАЛ 2:1 (1:1)

Док се у Њукаслу спремају за миран финиш сезоне, очекивано је да су у Арсеналу потпуно фокусирани на полуфиналне утакмице Лиге Европе против Атлетико Мадрида (26. април и 3. мај), јер у том такмичењу имају шансу да се врате у Лигу шампиона, коју су у првенству одавно испустили.

Штавише, Арсенал после овог пораза има само два бода више од седмопласираног Барнлија.

Венгер је зато и очекивано одморио Данија Велбека, хероја проласка у полуфинале Лиге Европе и први пут ставио у почетну поставу тинејџера Џоа Вилока (18). Француз такође није користио ни Арона Ремзија, који је у четвртак постигао други гол у Москви, против ЦСКА.

"Тобџије" су, дакле, потпуно усмерене ка међународном такмичењу, мада ће у наредним недељама ипак морати да обрате пажњу и на домаће првенство, јер их одмах после гостовања Атлетику очекује и гостовање Јунајтеду у Манчестеру.

Матић асистирао за титулу Ситија! Лукаку се испромашивао, а Матић, уз фаул са леђа, асистирао противнику за гол којим је Манчестер сити "крунисан" у новог шампиона Енглеске.

Манчестер јунајтед је у прошлом колу направио преокрет и успео да савлада Сити (3:2) и тако им није дозволио да баш против њих прославе титулу, али су се зато оклизнули седам дана касније!

Бољи од "ђавола" био је најгори тим лиге, Вест Бромвич Албион, који је минималном победом на "Олд Трафорду" званично "крунисао" и Сити у новог првака Енглеске, пошто на пет утакмица до краја "грађани" имају 16 бодова више од градског ривала.

Манчестер сити је тако пети пут постао првак своје земље, трећи пут у "ери" Премијер лиге, а питање је да ли Пеп Гвардиола то зна пошто је изјавио да ће играти голф.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - ВБА 0:1 (0:0)

Тренутак одлуке десио се у 73. минуту након корнера за ВБА када је Досон с леђа одгурнуо Немању Матића, овај главом лопту спустио на пет метара, а одатле ју је у мрежу лагано спровео Џеј Родргиез за прву победу свог тима од средине јануара.

Јунајтед, који је пре овог меча био у одличној серији од шест победа у Премијер лиги, и овог поподнева је био бољи од ривала, али није успео да га "сломи".

Највећи број шанси имао је Ромелу Лукаку и поштено се испромашивао пред Беном Фостером, док је и Давид де Хеа у неколико ситуација, када би испадала одбрана и поново "танки" Линделеф, морао да интервенише, додуше у 73. заиста ништа није могао.

Већ прежаљени ВБА, који још увек званично није испао из Премијер лиге, тако је покварио планове Жозеу Мурињу и чак му угрозио другу позицију на табели.

Јунајтед сада има бод предности у односу на Ливерпул, и одигран меч мање, а Манчестер сити са 87 бодова може без нервозе да одигра завршних пет утакмица у којима ће Пеп Гвардиола сигурно шансу дати играчима који су играли мало.

Сити је убедљиво постао првак Енглеске, изгубили су само два меча и ремизирали три пута.

Ноћна мора Олд Трафорда – Матић "асистирао", Родригес крунисао Сити! Фудбалери Вест Бромвич Албиона шокирали су Манчестер јунајтед минималном победом над Олд Трафорду.

ВБА је тако крунисао Јунајтедовог градског ривала Сити за шампиона Премијер лиге у сезони 2017/2018.

Јунак "грађана" је у недељу био Џеј Родригес, који је средином другог полувремена матирао Давида де Хеу након што му је лопту на петерцу "спустио" Немања Матић.

ВБА је први пут након десет кола и 13. јануара те задржао минималне шансе да избори опстанак у елити. 

Тим из Бирмингема је и даље последњи на табели, са девет бодова иза Свонсија, најближег тима из сигурне зоне, па мора да победи у сва четири последња меча и нада се киксевима "Лабодова". 

С друге стране, Јунајтед је остао на 16 бодова иза недостижног Ситија, а на један испред трећепласираног Ливерпула.

Пета титула са "Грађане"

Манчестер сити је пети пут у историји постао шампион Енглеске, трећи у овој деценији, а први у ери Пепа Гвардиоле.

"Грађани" су до титуле Премијер лиге стигли на импресиван начин пет утакмица пре краја сезоне, испред највећег ривала Јунајтеда.

Гвардиолин тим је забележио 28 победа у 33 кола, уз импресивну гол разлику 93:63, а од појединаца су се истакли Серхио Агуеро са 21 и Рахим Стерлинг са 17 голова.

Ситију је ово други трофеј у текућој сезони јер је претходно освојио и Лига Куп. С друге стране, Гвардиола је стигао до 24. трофеја током децетогодишње тренерске каријере. Седми пут је постао шампион државе, треће, након Шпаније и Немачке.

"Грађани" ће титулу прославити на свом терену против Свонсија 22. априла, а до краја сезоне ће играти још са Вест Хемом у Лондону, Хадерсфилдом и Брајтоном код куће, те Саутемптоном у гостима у последњем колу.

Манчестер Сити је шампион Енглеске! Пета титула у историји клуба! Занимљиво, Грађни трофеј нису оверили сами већ им га је "уручио" највећи ривал - Манчестер Јунајтед, дозволивши себи да изгуби од најгорег тима лиге: Манчестер Јуњатед - Вест Бромвич Албиуон 0:1?! Овај резултат свакако представља једно од највећих изненађења сезоне и иницијалну капислу да у плавом делу града славље може да почне. 

Јунајтед је доминирао у пољу, имао више лопту у ногама и играо по принципу "дави мачка миша, али хоће и да се поигра са њим", што га је на крају скупо коштало. Јака киша радила је за госте који технички не могу да се носе са Ђаволима, па су их врменске прилике, може се се рећи, баш послужиле. У најкраћем, домаћин је прво полвреме одиграо далео испод својих могућности. Није створио озбиљну шансу - чак је ВБА био ближи голу - а ни залагање није било баш на највишем нивоу. Један енглески колега чак је игру Манчестера упоредио са шетњом у парку...

Пол Погба први је платио за лоше издање, он је тек био испод очекиваног нивоа, а уместо њега Жозе Мурињо шансу је указао Антонију Марсијалу. Француз је добрано размрдао редове Јунајтеда, убрзао акције, а у свему му је помагао Лингард. Касније је Мурињо уместо Ешлија Јанга увео и Маркуса Рашфорда, кренуо на све или ништа и добио - ништа. 

Био је корнер у 73. минуту. Крис Брант је лопту послао чак на крај петерца, а тамо се наш Немања Матић није најбоље снашао. Уместо да избаци лопту ван игре, он ју је само спустио до Џеја Родригеза који је натрчао и клизећи погодио за потпуни шок на Олд Трафорду. Али и признање - били су бољи и заслужено воде. 

ВБА се до краја јуначки бранио, бранио и одбранио. Манчестер није успео јуришима да пробије бедем пред голом врло доброг Фостера, па је по други пут у сезони сва три бода препустио гостима. Пре овог данашњег, пораз Јунајтеду на Олд Трафорду нанео је Манчестер Сити. 

Срећом по Муриња овај пораз неће имати превелики значај за Манчестер пошто ће са четири бода у преосталих пет кола Ђаволи оверити Лигу шампиона, што је и главни циљ после Ситијевог бега. С друге стране, "тројка" можда буди наде Вест Брома да може да опстанка - сада је минус девет у односу на безбедну зону - али када би се то заиста догодило представљало би једну од највећих сензација у 21. веку.    

Резултати 34. кола:

Њукасл - Арсенал 2:1 (1:1)
/Перез 29', Ричи 68' - Лаказет 14'/

Манчестер јунајтед - ВБА 0:1 (0:0)
/Родригез 73/

одиграно у суботу

Саутемптон - Челси 2:3 (1:0)
/Тадић 21, Беднарек 60 - Жиру 70, 78, Азар 75/

Барнли - Лестер 2:1 (2:0)
/Вуд 6, Лонг 9 - Варди 72/

Кристал Палас - Брајтон 3:2 (3:2)
/Заха 5, 24, Томкинс 14 - Мареј 18, Искјердо 34/

Хадерсфилд - Вотфорд 1:0 (0:0)
/Инс 90+1

Свонси - Евертон 1:1 (0:1)
/Ају 71 - Нотон аг 43/

Ливерпул - Борнмут 3:0 (1:0)
/Мане 7, Салах 69, Фирмино 90/

Тотенхем - Манчестер сити 1:3 (1:2)
/Ериксен 42 - Жесус 22, Гундоган 25п, Стерлинг 72/

понедељак

Вест Хем - Стоук 21.00

Табела: Манчестер сити 87, Манчестер јунајтед 71, Ливерпул (+1) 70, Тотенхем 67, Челси 60, Арсенал 54, Барнли 52, Лестер 43, Евертон (+1) 42, Њукасл 41, Борнмут (+1) 38, Вотфорд (+1) 37, Брајтон 35, Хадерсфилд (+1) 35, Вест Хем (-1) 34, Кристал Палас (+1) 34, Свонси 33, Саутемптон 28, Стоук 27, ВБА 24.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар