ПЛ БиХ: "Двије нуле" на сарајевском дербију!

Жељезничар и Сарајево одиграли без голова на 114. сарајевском дербију у шампионату. Витез извукао бод у Габели (1:1).

Фудбал 15.04.2018 | 20:45
ПЛ БиХ: "Двије нуле" на сарајевском дербију!
Због бојкота "Хорди зла" који траже смјену клупског руководства, Сарајево и Жељезничар су пред 5.000 гледалаца на стадиону "Кошево" подијелили бодове у поприлично незанимљивом дербију.

Сарајево је у недјељу било за нијансу боље, изабраници Хусрефа Мусемића су креирали неколико добрих прилика за побједу, а најбољу је пропустио Амар Рахмановић у 23. минуту када је послије продора па десној страни и повратне лопте Анела Хебибовића, погодио лијеву стативу.

Жељо је с друге стране створио такође неке полушансе, најагилинији у плавом тиму био је Стојан Врањеш, који је неколико пута био оборен у казненом простору, али недовољно да се огласи судија из Бановића Елвис Мујић.

Понајбољу шансу за тим Адмира Аџема пропустио је Џенан Зајмовић у финишу када је искоса с неколико метара шутирао директно у голмана "бордо" тима Бојана Павловића.

И то је отприлике било све вриједно помена, ако изузмемо пожртвованост и борбеност обје екипе. А то је сложићете се, премало од највећег дербија бх. фудбала.

С једним бодом, Жељо је пропустио прилику да се врати на лидерску позицију на табели, али се бодовно изједначио са актуелним шампионом Зрињским из Мостара.

САРАЈЕВО: Павловић, Хебибовић, Мујакић, Бекић (Шабановић), Адукор, Кузмановић, Сарић, Црепуља, Ахметовић (Мустафић), Рахмановић (Херић), Велкоски.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Граовац, Мехремић, Благојевић, Богичевић, Закарић (Жерић), Хаџић, Врањеш, Хајдаревић, Зајмовић, Убипарип (Кајкут).

ЛИГА ЗА ПРВАКА - 5. КОЛО:

Сарајево - Жељезничар 0:0

Широки Бријег - Радник (19.30)

Субота:

Крупа - Зрињски 0:1 (0:0)

/Билбија 47/

ТАБЕЛА: Зрињски 59, Жељезничар 59, Широки Бријег (-1) 48, Сарајево 43, Крупа 37, Радник (-1) 37.

ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 5. КОЛО:

ГОШК - Витез 1:1 (0:0)

Субота:

Слобода - Борац 1:0 (1:0)

/Смајић 45/

Челик - Младост 2:1 (1:1)

/Анђушић 14, Челик 59 - Тандина 20/

ТАБЕЛА: Младост 36, Борац 31, Слобода 30, ГОШК 30, Челик 24, Витез 9.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар