PL BiH: "Dvije nule" na sarajevskom derbiju!

Željezničar i Sarajevo odigrali bez golova na 114. sarajevskom derbiju u šampionatu. Vitez izvukao bod u Gabeli (1:1).

Fudbal 15.04.2018 | 20:45
PL BiH: "Dvije nule" na sarajevskom derbiju!
Zbog bojkota "Hordi zla" koji traže smjenu klupskog rukovodstva, Sarajevo i Željezničar su pred 5.000 gledalaca na stadionu "Koševo" podijelili bodove u poprilično nezanimljivom derbiju.

Sarajevo je u nedjelju bilo za nijansu bolje, izabranici Husrefa Musemića su kreirali nekoliko dobrih prilika za pobjedu, a najbolju je propustio Amar Rahmanović u 23. minutu kada je poslije prodora pa desnoj strani i povratne lopte Anela Hebibovića, pogodio lijevu stativu.

Željo je s druge strane stvorio takođe neke polušanse, najagiliniji u plavom timu bio je Stojan Vranješ, koji je nekoliko puta bio oboren u kaznenom prostoru, ali nedovoljno da se oglasi sudija iz Banovića Elvis Mujić.

Ponajbolju šansu za tim Admira Adžema propustio je Dženan Zajmović u finišu kada je iskosa s nekoliko metara šutirao direktno u golmana "bordo" tima Bojana Pavlovića.

I to je otprilike bilo sve vrijedno pomena, ako izuzmemo požrtvovanost i borbenost obje ekipe. A to je složićete se, premalo od najvećeg derbija bh. fudbala.

S jednim bodom, Željo je propustio priliku da se vrati na lidersku poziciju na tabeli, ali se bodovno izjednačio sa aktuelnim šampionom Zrinjskim iz Mostara.

SARAJEVO: Pavlović, Hebibović, Mujakić, Bekić (Šabanović), Adukor, Kuzmanović, Sarić, Crepulja, Ahmetović (Mustafić), Rahmanović (Herić), Velkoski.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić (Žerić), Hadžić, Vranješ, Hajdarević, Zajmović, Ubiparip (Kajkut).

LIGA ZA PRVAKA - 5. KOLO:

Sarajevo - Željezničar 0:0

Široki Brijeg - Radnik (19.30)

Subota:

Krupa - Zrinjski 0:1 (0:0)

/Bilbija 47/

TABELA: Zrinjski 59, Željezničar 59, Široki Brijeg (-1) 48, Sarajevo 43, Krupa 37, Radnik (-1) 37.

LIGA ZA OPSTANAK - 5. KOLO:

GOŠK - Vitez 1:1 (0:0)

Subota:

Sloboda - Borac 1:0 (1:0)

/Smajić 45/

Čelik - Mladost 2:1 (1:1)

/Anđušić 14, Čelik 59 - Tandina 20/

TABELA: Mladost 36, Borac 31, Sloboda 30, GOŠK 30, Čelik 24, Vitez 9.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar