ИТА: Јуве на +6, ''нула'' Милана и Наполија!

Успаванка у "матине" термину 32. кола Серије А.  Гулит дошао да види једно велико "ништа"! Разочаравајући дерби на "Сан Сиру".  Милан трасирао Јувентусу пут ка титули! Фудбалери Милана и Наполија ремизирали су без голова у 32. колу Серије А, па Јувентус има прилику да додатно увећа предност на првој позицији. "Скудето" је близу - Јуве на "плус" 6! Јувентус је на "Алијанц стадиону" у мечу 32. кола Серије А рутински савладао Сампдорију. Ипак, није све прошло сјајно за домаћине пошто је у првом полувремену због повреде игру напустио Миралем Пјанић.

Фудбал 15.04.2018 | 20:30
ИТА: Јуве на +6, ''нула'' Милана и Наполија!
СПАЛ се бранио и - одбранио!

Мало ко је очекивао да ће први данашњи сусрет 32. кола Серије А, на "Артемио Франкију" у "матине" термину, између Фиорентине и СПАЛ-а бити окончан без погодака.

Али, то се десило.

ФИОРЕНТИНА - СПАЛ 0:0

Уочи овог меча, Фиорентина је нанизала шест побједа и сви у Фиренци очекивали су нови, седми узастопни тријумф.

Ипак, СПАЛ је још једном показао да се ради о екипи која има озбиљну одбрану, те су гости из Фераре уписали пети узастопни првенствени реми!

Домаћи играчи упутили су чак 22 шута, од чега шест у оквир гола, али шта то вриједи када нити једна лопта није завршила иза леђа чувара мреже СПАЛ-а Алекса Мерета.

На почетку сусрета боље је изгледала Фиорентина, створила пар озбиљних ситуација пред голом гостију, али су "спалини" успјели да се одбране.

Чак су у деветом минуту озбиљно запријетили, судија Данијеле Орсато показао је и на једанаестерац за госте, али је промијенио своју одлуку након прегледаног видео снимка. И био је у праву.

Од тог тренутка некако је игра Фиорентине дјеловала несигурно. Иако су створила бројне прилике, чета Стефана Пиолија на крају је морала да се задовољи ремијем.

С друге стране, освојени бод за СПАЛ ће много значити у борби за опстанак.

Гулит дошао да види једно велико "ништа"! Разочаравајући дерби на "Сан Сиру".

Реми којим нико није задовољан!

Легенда Милана Руд Гулит посматрао је са трибина "Сан Сира" велики дерби између његовог бившег клуба и Наполија, али некадашњи холандски репрезентативац није видио ни "д" од дербија.

Важност овог меча као да је оковала ноге "росонерима" и "партенопеима", који за 90 минута нису показали скоро ништа, па су и те како остали дужни гледаоцима на скоро распродатом здању у Милану.

МИЛАН - НАПОЛИ 0:0

И није само Гулит кући отишао разочаран. Много познатих лица виђено је на "Сан Сиру", међу којима бивши енглески репрезентативац и члан Ливерпула Џејми Реднап, затим његов некадашњи клупски колега и репрезентативац Зимбабвеа Брус Гробелар, па Џери Халивел (Хорнер), некадашња чланица "Спајс грлса"...

Ипак, овај сусрет бар некоме ће остати у памћењу.

Ђанлуиђи Донарума у фебруару је напунио 19 година, а данас је одиграо 100. првенствени меч, чиме је постао најмлађи играч у историји Серије А који је ушао у "клуб 100".

Дебитовао је 25. октобра 2015. године против Сасуола, када је имао 16 година и осам мјесеци.

Поређења ради, његов много старији имењак Буфон тек са 21 годином уписао је 100. наступ.

У првом полувремену прилику за Наполи пропустио је Дрис Мертенс, чији шут је одбранио Донарума, да би на другој страни запријетио Хакан Чалханоглу. И то је било све за првих 45 минута.

Ако су у првом дијелу виђене бар двије какве-такве прилике, у наставку још лошија фудбалска представа.

Једину шансу, и то огромну, имао је Аркадијуш Милик у 92. минуту, када је невјероватном интервенцијом са пет метара слављеник Донарума сачувао бод.

Тако, први пут након шест година дуел Милана и Наполија окончан је без погодака.

Наполи као да се опростио од борбе за титулу, док ни играчи Милана нису дјеловали заинтересовано да учине нешто више.

Оваквим исходом највише може бити задовољан актуелни шампион Јувентус, који ће вечерас у дуелу са Сампдоријом имати прилику да стекне огромних шест бодова предности испред Наполитанаца, чиме би трка за шампионску титулу вјероватно била окончана.

И у редовима Миланеза сигурно неће бити славља, јер тим Ђенара Гатуза, након серије веома добрих партија и освојених бодова, полако губи корак и све је извјесније да одустаје од трке за мјестима која воде у Лигу шампиона наредне сезоне.

"Скудето" је близу - Јуве на "плус" 6! Јувентус је на "Алијанц стадиону" у мечу 32. кола Серије А рутински савладао Сампдорију. Ипак, није све прошло сјајно за домаћине пошто је у првом полувремену због повреде игру напустио Миралем Пјанић.

Јуве је на најбољи могући начин искористио реми Наполија у Милану!

Чета Макса Алегрија је у првом дијелу доминирала у свим статистичким категоријама, али до поготка није могла све до 44. минута.

Наиме, тада је игру због повреде напустио Миралем Пјанић, а Италијан на клупи "Старе Даме" га није замијенио играчем сличног профила, веч се одлучио да "тројку" у средини претвори у "двојку" и у игру пошаље Дагласа Косту, а сјајни Бразилац му се "одужио" са три асистенције!

ЈУВЕНТУС - САМПДОРИЈА 3:0 (1:0)

"Бјанконери" су од старта преузели иницијативу, први пут озбиљније "пришли" голу гостију у 13. минуту када је Марио Манџукић закаснио на центаршут Хуана Квардада, али је ипак прву интеревенцију имао Ђанлуђи Буфон.

Фабио Кваљарела је послије корнера остао сам на другој стативи, али његов ударац главом је без превеликих проблем укротио Буфон.

Манџукић је наставку поново "куцао на врата", али је Емилиано Вивиано био на мјесту, убрзо након тога је покушао Сами Кедира, док је Лукас Тореира на другој страни слободан ударац из солидне позиције послао преко гола.

Бх. репрезентативац Миралем Пјанић је у 44. минут био приморан да напусти игру због повреде. Макс Алегри се одлучио на промјену формације па је у игру послао Дагласа Косту и по ко зна који пут промијенио ток утакмице.

Коста је послао сјајан центаршут иза леђа одбране, Манџукић је одлично темпирао утрчавање и закуцао лопту под пречку за 1:0.

Фантастични Бразилац је и у другом полувремену био "дарежљив" и поново одмјереним центаршутом овај пут пронашао Бенедикта Ховедеса који је у свом другом наступу ове сезоне рутински савладао Вивиана, да би "хет-трик" употпунио у 75. минуту асистенцијом за Самија Кедиру који је поставио коначних 3:0.

РАСПОРЕД У ПОСЉЕДЊИХ ШЕСТ КОЛА:

ЈУВЕНТУС: Кротоне (г),Наполи, Интер (г),Болоња, Рома (г),Верона.

НАПОЛИ: Удинезе, Јувентус (г),Фиорентина (г),Торино, Сампдорија (г), Кротоне.

СЕРИЈА А - 32. КОЛО:

Фиорентина - СПАЛ 0:0

Сасуоло - Беневенто 2:2 (1:1)
/Политано 41, 64 - Дијабате 22, 73/

Болоња - Хелас Верона 2:0 (1:0)
/Верди 31, Нађ 90+4/

Милан - Наполи 0:0

Јувентус - Сампдорија 3:0 (1:0)
/Манџукић 45, Ховедес 60, Кедира 75/

Лацио - Рома (20.45)

Одиграно у суботу:

Каљари - Удинезе 2:1 (1:1)
/Паволети 22, Ћепители 84 - Лазања 10

/Ђенова - Кротоне 1:0 (1:0)
/Беса 28/

Кјево - Торино 0:0

Аталанта - Интер 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи 78, Лацио (-1) 60, Рома (-1) 60, Интер 60, Милан 53, Фиорентина 50, Аталанта 48, Сампдорија 48, Торино 45, Ђенова 38, Болоња 38, Удинезе 33, Каљари 32, Сасуоло 31, Кјево 29, СПАЛ 27, Кротоне 27, Верона 25, Беневенто 14.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар