ITA: Juve na +6, ''nula'' Milana i Napolija!

Uspavanka u "matine" terminu 32. kola Serije A.  Gulit došao da vidi jedno veliko "ništa"! Razočaravajući derbi na "San Siru".  Milan trasirao Juventusu put ka tituli! Fudbaleri Milana i Napolija remizirali su bez golova u 32. kolu Serije A, pa Juventus ima priliku da dodatno uveća prednost na prvoj poziciji. "Skudeto" je blizu - Juve na "plus" 6! Juventus je na "Alijanc stadionu" u meču 32. kola Serije A rutinski savladao Sampdoriju. Ipak, nije sve prošlo sjajno za domaćine pošto je u prvom poluvremenu zbog povrede igru napustio Miralem Pjanić.

Fudbal 15.04.2018 | 20:30
ITA: Juve na +6, ''nula'' Milana i Napolija!
SPAL se branio i - odbranio!

Malo ko je očekivao da će prvi današnji susret 32. kola Serije A, na "Artemio Frankiju" u "matine" terminu, između Fiorentine i SPAL-a biti okončan bez pogodaka.

Ali, to se desilo.

FIORENTINA - SPAL 0:0

Uoči ovog meča, Fiorentina je nanizala šest pobjeda i svi u Firenci očekivali su novi, sedmi uzastopni trijumf.

Ipak, SPAL je još jednom pokazao da se radi o ekipi koja ima ozbiljnu odbranu, te su gosti iz Ferare upisali peti uzastopni prvenstveni remi!

Domaći igrači uputili su čak 22 šuta, od čega šest u okvir gola, ali šta to vrijedi kada niti jedna lopta nije završila iza leđa čuvara mreže SPAL-a Aleksa Mereta.

Na početku susreta bolje je izgledala Fiorentina, stvorila par ozbiljnih situacija pred golom gostiju, ali su "spalini" uspjeli da se odbrane.

Čak su u devetom minutu ozbiljno zaprijetili, sudija Danijele Orsato pokazao je i na jedanaesterac za goste, ali je promijenio svoju odluku nakon pregledanog video snimka. I bio je u pravu.

Od tog trenutka nekako je igra Fiorentine djelovala nesigurno. Iako su stvorila brojne prilike, četa Stefana Piolija na kraju je morala da se zadovolji remijem.

S druge strane, osvojeni bod za SPAL će mnogo značiti u borbi za opstanak.

Gulit došao da vidi jedno veliko "ništa"! Razočaravajući derbi na "San Siru".

Remi kojim niko nije zadovoljan!

Legenda Milana Rud Gulit posmatrao je sa tribina "San Sira" veliki derbi između njegovog bivšeg kluba i Napolija, ali nekadašnji holandski reprezentativac nije vidio ni "d" od derbija.

Važnost ovog meča kao da je okovala noge "rosonerima" i "partenopeima", koji za 90 minuta nisu pokazali skoro ništa, pa su i te kako ostali dužni gledaocima na skoro rasprodatom zdanju u Milanu.

MILAN - NAPOLI 0:0

I nije samo Gulit kući otišao razočaran. Mnogo poznatih lica viđeno je na "San Siru", među kojima bivši engleski reprezentativac i član Liverpula Džejmi Rednap, zatim njegov nekadašnji klupski kolega i reprezentativac Zimbabvea Brus Grobelar, pa Džeri Halivel (Horner), nekadašnja članica "Spajs grlsa"...

Ipak, ovaj susret bar nekome će ostati u pamćenju.

Đanluiđi Donaruma u februaru je napunio 19 godina, a danas je odigrao 100. prvenstveni meč, čime je postao najmlađi igrač u istoriji Serije A koji je ušao u "klub 100".

Debitovao je 25. oktobra 2015. godine protiv Sasuola, kada je imao 16 godina i osam mjeseci.

Poređenja radi, njegov mnogo stariji imenjak Bufon tek sa 21 godinom upisao je 100. nastup.

U prvom poluvremenu priliku za Napoli propustio je Dris Mertens, čiji šut je odbranio Donaruma, da bi na drugoj strani zaprijetio Hakan Čalhanoglu. I to je bilo sve za prvih 45 minuta.

Ako su u prvom dijelu viđene bar dvije kakve-takve prilike, u nastavku još lošija fudbalska predstava.

Jedinu šansu, i to ogromnu, imao je Arkadijuš Milik u 92. minutu, kada je nevjerovatnom intervencijom sa pet metara slavljenik Donaruma sačuvao bod.

Tako, prvi put nakon šest godina duel Milana i Napolija okončan je bez pogodaka.

Napoli kao da se oprostio od borbe za titulu, dok ni igrači Milana nisu djelovali zainteresovano da učine nešto više.

Ovakvim ishodom najviše može biti zadovoljan aktuelni šampion Juventus, koji će večeras u duelu sa Sampdorijom imati priliku da stekne ogromnih šest bodova prednosti ispred Napolitanaca, čime bi trka za šampionsku titulu vjerovatno bila okončana.

I u redovima Milaneza sigurno neće biti slavlja, jer tim Đenara Gatuza, nakon serije veoma dobrih partija i osvojenih bodova, polako gubi korak i sve je izvjesnije da odustaje od trke za mjestima koja vode u Ligu šampiona naredne sezone.

"Skudeto" je blizu - Juve na "plus" 6! Juventus je na "Alijanc stadionu" u meču 32. kola Serije A rutinski savladao Sampdoriju. Ipak, nije sve prošlo sjajno za domaćine pošto je u prvom poluvremenu zbog povrede igru napustio Miralem Pjanić.

Juve je na najbolji mogući način iskoristio remi Napolija u Milanu!

Četa Maksa Alegrija je u prvom dijelu dominirala u svim statističkim kategorijama, ali do pogotka nije mogla sve do 44. minuta.

Naime, tada je igru zbog povrede napustio Miralem Pjanić, a Italijan na klupi "Stare Dame" ga nije zamijenio igračem sličnog profila, več se odlučio da "trojku" u sredini pretvori u "dvojku" i u igru pošalje Daglasa Kostu, a sjajni Brazilac mu se "odužio" sa tri asistencije!

JUVENTUS - SAMPDORIJA 3:0 (1:0)

"Bjankoneri" su od starta preuzeli inicijativu, prvi put ozbiljnije "prišli" golu gostiju u 13. minutu kada je Mario Mandžukić zakasnio na centaršut Huana Kvardada, ali je ipak prvu interevenciju imao Đanluđi Bufon.

Fabio Kvaljarela je poslije kornera ostao sam na drugoj stativi, ali njegov udarac glavom je bez prevelikih problem ukrotio Bufon.

Mandžukić je nastavku ponovo "kucao na vrata", ali je Emiliano Viviano bio na mjestu, ubrzo nakon toga je pokušao Sami Kedira, dok je Lukas Toreira na drugoj strani slobodan udarac iz solidne pozicije poslao preko gola.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je u 44. minut bio primoran da napusti igru zbog povrede. Maks Alegri se odlučio na promjenu formacije pa je u igru poslao Daglasa Kostu i po ko zna koji put promijenio tok utakmice.

Kosta je poslao sjajan centaršut iza leđa odbrane, Mandžukić je odlično tempirao utrčavanje i zakucao loptu pod prečku za 1:0.

Fantastični Brazilac je i u drugom poluvremenu bio "darežljiv" i ponovo odmjerenim centaršutom ovaj put pronašao Benedikta Hovedesa koji je u svom drugom nastupu ove sezone rutinski savladao Viviana, da bi "het-trik" upotpunio u 75. minutu asistencijom za Samija Kediru koji je postavio konačnih 3:0.

RASPORED U POSLJEDNJIH ŠEST KOLA:

JUVENTUS: Krotone (g),Napoli, Inter (g),Bolonja, Roma (g),Verona.

NAPOLI: Udineze, Juventus (g),Fiorentina (g),Torino, Sampdorija (g), Krotone.

SERIJA A - 32. KOLO:

Fiorentina - SPAL 0:0

Sasuolo - Benevento 2:2 (1:1)
/Politano 41, 64 - Dijabate 22, 73/

Bolonja - Helas Verona 2:0 (1:0)
/Verdi 31, Nađ 90+4/

Milan - Napoli 0:0

Juventus - Sampdorija 3:0 (1:0)
/Mandžukić 45, Hovedes 60, Kedira 75/

Lacio - Roma (20.45)

Odigrano u subotu:

Kaljari - Udineze 2:1 (1:1)
/Pavoleti 22, Ćepiteli 84 - Lazanja 10

/Đenova - Krotone 1:0 (1:0)
/Besa 28/

Kjevo - Torino 0:0

Atalanta - Inter 0:0

TABELA: Juventus 84, Napoli 78, Lacio (-1) 60, Roma (-1) 60, Inter 60, Milan 53, Fiorentina 50, Atalanta 48, Sampdorija 48, Torino 45, Đenova 38, Bolonja 38, Udineze 33, Kaljari 32, Sasuolo 31, Kjevo 29, SPAL 27, Krotone 27, Verona 25, Benevento 14.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar