Звезди потребна још три корака...

Црвено-бели су врло близу шампионског славља, али далеко од тога да је све готово.

Фудбал 16.04.2018 | 22:30
Звезди потребна још три корака...
Прва - и најтежа - препрека у плеј-офу успешно је прескочена. Фудбалери Црвене звезде савладали су "вечитог ривала" Партизан (2:1) и побегли другопласираним црно-белима на девет бодова разлике.

Та предност омогућава изабраницима Владана Милојевића да без великог пристиска уђу у преосталих шест утакмица од краја, али да би и званично обезбедили повратак шампионског пехара у витрине стадиона Рајко Митић, потребне су им још три победе.

Наредну утакмицу црвено-бели играју 21. априла у Нишу, против Радничког који је решен да се ове сезоне избори за дуго чекани повратак на међународну сцену.

Нишлије су у првом колу савладале Чукарички на Бановом брду (3:2) у мечу који је изазвао велико незадовољство и протест домаћина.

У претходна два дуела са Радничким, Звезда је победила 4:0 (у гостима) и 3:0 (код куће).

Црвено-бели потом дочекују Чукарички, којег су ове сезоне савладали 3:0 и 2:1, а затим иду у Крушевац, где их чека велики дужник.

После пораза Партизана у 157. "вечитом дербију", Напредак је остао једини тим који ове сезоне није изгубио од Црвене звезде у Суперлиги. "Чарапани" су победили 1:0 на свом стадиону, а потом ремизирали 1:1 у Београду. Оба пута голове су постигли у последњим минутима утакмице, тако да нас у Крушевцу (29. априла) вероватно чека још један узбудљив меч.

Уколико у поменуте три утакмице црвено-бели остваре победе, постаће шампиони Србије за сезону 2017/18. Ако се то, ипак, не догоди, прилику за поправни имаће против Спартака код куће, Војводине у Новом Саду и Вождовца код куће.

РАСПОРЕД ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ДО КРАЈА ПЛЕЈ-ОФА:

Раднички (у гостима) 21. април
Чукарички (код куће) 25. април
Напредак (у гостима) 29. април
Спартак (код куће) 5. мај
Војводина (у гостима) 12. мај
Вождовац (код куће) 19. мај

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар