Zvezdi potrebna još tri koraka...

Crveno-beli su vrlo blizu šampionskog slavlja, ali daleko od toga da je sve gotovo.

Fudbal 16.04.2018 | 22:30
Zvezdi potrebna još tri koraka...
Prva - i najteža - prepreka u plej-ofu uspešno je preskočena. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su "večitog rivala" Partizan (2:1) i pobegli drugoplasiranim crno-belima na devet bodova razlike.

Ta prednost omogućava izabranicima Vladana Milojevića da bez velikog pristiska uđu u preostalih šest utakmica od kraja, ali da bi i zvanično obezbedili povratak šampionskog pehara u vitrine stadiona Rajko Mitić, potrebne su im još tri pobede.

Narednu utakmicu crveno-beli igraju 21. aprila u Nišu, protiv Radničkog koji je rešen da se ove sezone izbori za dugo čekani povratak na međunarodnu scenu.

Nišlije su u prvom kolu savladale Čukarički na Banovom brdu (3:2) u meču koji je izazvao veliko nezadovoljstvo i protest domaćina.

U prethodna dva duela sa Radničkim, Zvezda je pobedila 4:0 (u gostima) i 3:0 (kod kuće).

Crveno-beli potom dočekuju Čukarički, kojeg su ove sezone savladali 3:0 i 2:1, a zatim idu u Kruševac, gde ih čeka veliki dužnik.

Posle poraza Partizana u 157. "večitom derbiju", Napredak je ostao jedini tim koji ove sezone nije izgubio od Crvene zvezde u Superligi. "Čarapani" su pobedili 1:0 na svom stadionu, a potom remizirali 1:1 u Beogradu. Oba puta golove su postigli u poslednjim minutima utakmice, tako da nas u Kruševcu (29. aprila) verovatno čeka još jedan uzbudljiv meč.

Ukoliko u pomenute tri utakmice crveno-beli ostvare pobede, postaće šampioni Srbije za sezonu 2017/18. Ako se to, ipak, ne dogodi, priliku za popravni imaće protiv Spartaka kod kuće, Vojvodine u Novom Sadu i Voždovca kod kuće.

RASPORED CRVENE ZVEZDE DO KRAJA PLEJ-OFA:

Radnički (u gostima) 21. april
Čukarički (kod kuće) 25. april
Napredak (u gostima) 29. april
Spartak (kod kuće) 5. maj
Vojvodina (u gostima) 12. maj
Voždovac (kod kuće) 19. maj

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar