Љељенча: Крај ловачке сезоне

Још једна у низу ловачких вечери које се организују на крају ловачке сезоне одржана је у Љељенчи. Гости су дошли из готово свих ловачких секција семберских села, као И из из Милића, Рогатице и Србије.

Република Српска 15.04.2018 | 14:00
Љељенча: Крај ловачке сезоне
На крају ове ловне сезоне ловачке вечери не протичу само у чувеним ловачким причама него се кују планови у шта уложити средства и како унаприједити секције, јер ове године по први пут Ловачки савез Републике Српске добија средства из републичког буџета. Напомињу да је иначе одстрел чини само 10% њихових активности, те да су пушке, најчешће, окачене о клин.

“Ово је једна од година када ћемо уложити доста средстава у ловство, захваљујући средствима које добијамо од Владе. Вршићемо унос дивљачи у ловишта, градићемо ловно-техничке објекте, а средства ће бити уручена свакој чланици Савеза према програму које је направило ресорно министарство. Поједина ловачка удружења ће набављати и камере за праћење дивљечи, као и хранилице, плашилице, које ће одвраћати дивљач од путева али и штитити усјеве пољопривредних произвођача,” рекао нам је Саво Минић, предсједник Ловачког савеза Републике Српске.

У току протекле ловне сезоне Ловачка секција је Љљенча направила 28 чека, затим неколико солила и веома квалитетно прихватилиште.

“Ловна сезона је јако добро прошла солидни смо са дивљачи, највише имамо фазана, зец ту и тамо, доста имамо срнеће дивљачи као и предатора-лисице понајвише, тако да нам је то интересантно. У томе свему најважније је дружење, баш као и ово вечерас,” у име домаћина каже предсједник Ловачке секције Љељенча, Драган Савић.

И гости из Србије уживали су у вечери коју је припремила Ловачка секција Љељенча.

“Дивно се осјећа, као код своје куће. Мени је свеједно да ли сам са ове или оне стране Дрине. Веже нас дугогодишња сарадња, а и комшије смо, наш народ је давно рекао да нема никог пречег од комшије,” каже Миодраг Брезјачанин из Липолиста, Ловачки савез Србије.

Ловачка секција Љељенча броји око 80 чланова те може да се похвали да је добро организована и да тако и функционише.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фуј

15.04.2018 17:26

То је обично свир... к.... Какви ловци какви бакрачи.Боље да сте излијецили двоје дјеце него сто ту здерете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

15.04.2018 20:20

А миле где је он зар није досао мало пјевати ловцима а прикупити и гласова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

16.04.2018 03:37

Има ли Мице Мицица,воли и он да лови,лов у мутном му је уза специјалност па вјерујем да је досао и он ту негдје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

17.04.2018 07:40

Како год окренес, све ловци, ловци на дивљац и ловци у мутном :)