Ljeljenča: Kraj lovačke sezone

Još jedna u nizu lovačkih večeri koje se organizuju na kraju lovačke sezone održana je u Ljeljenči. Gosti su došli iz gotovo svih lovačkih sekcija semberskih sela, kao I iz iz Milića, Rogatice i Srbije.

Republika Srpska 15.04.2018 | 14:00
Ljeljenča: Kraj lovačke sezone
Na kraju ove lovne sezone lovačke večeri ne protiču samo u čuvenim lovačkim pričama nego se kuju planovi u šta uložiti sredstva i kako unaprijediti sekcije, jer ove godine po prvi put Lovački savez Republike Srpske dobija sredstva iz republičkog budžeta. Napominju da je inače odstrel čini samo 10% njihovih aktivnosti, te da su puške, najčešće, okačene o klin.

“Ovo je jedna od godina kada ćemo uložiti dosta sredstava u lovstvo, zahvaljujući sredstvima koje dobijamo od Vlade. Vršićemo unos divljači u lovišta, gradićemo lovno-tehničke objekte, a sredstva će biti uručena svakoj članici Saveza prema programu koje je napravilo resorno ministarstvo. Pojedina lovačka udruženja će nabavljati i kamere za praćenje divlječi, kao i hranilice, plašilice, koje će odvraćati divljač od puteva ali i štititi usjeve poljoprivrednih proizvođača,” rekao nam je Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

U toku protekle lovne sezone Lovačka sekcija je Ljljenča napravila 28 čeka, zatim nekoliko solila i veoma kvalitetno prihvatilište.

“Lovna sezona je jako dobro prošla solidni smo sa divljači, najviše imamo fazana, zec tu i tamo, dosta imamo srneće divljači kao i predatora-lisice ponajviše, tako da nam je to interesantno. U tome svemu najvažnije je druženje, baš kao i ovo večeras,” u ime domaćina kaže predsjednik Lovačke sekcije Ljeljenča, Dragan Savić.

I gosti iz Srbije uživali su u večeri koju je pripremila Lovačka sekcija Ljeljenča.

“Divno se osjeća, kao kod svoje kuće. Meni je svejedno da li sam sa ove ili one strane Drine. Veže nas dugogodišnja saradnja, a i komšije smo, naš narod je davno rekao da nema nikog prečeg od komšije,” kaže Miodrag Brezjačanin iz Lipolista, Lovački savez Srbije.

Lovačka sekcija Ljeljenča broji oko 80 članova te može da se pohvali da je dobro organizovana i da tako i funkcioniše.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Fuj

15.04.2018 17:26

To je obično svir... k.... Kakvi lovci kakvi bakrači.Bolje da ste izlijecili dvoje djece nego sto tu zderete.

ODGOVORITE
Name

In

15.04.2018 20:20

A mile gde je on zar nije dosao malo pjevati lovcima a prikupiti i glasova

ODGOVORITE
Name

Realnost

16.04.2018 03:37

Ima li Mice Micica,voli i on da lovi,lov u mutnom mu je uza specijalnost pa vjerujem da je dosao i on tu negdje...

ODGOVORITE
Name

:)

17.04.2018 07:40

Kako god okrenes, sve lovci, lovci na divljac i lovci u mutnom :)