ШПА: Сосиједад опет побјеђује, Депор се још увијек нада!

Сосиједад опет уме да побеђује! Баскијска екипа поново у трци за Европу.  Пикси, виде ли ти ово? Сусаета из корнера. . . Опет! Депортиво живи! Био би то епски повратак за Кларенса Седорфа.

Фудбал 14.04.2018 | 23:22
ШПА: Сосиједад опет побјеђује, Депор се још увијек нада!
Реал Сосиједад се дефинитивно пробудио, а нови тренер Иманол Алгуасил дефинитивно је донео промене које су очигледно биле потребне, па је баскијска екипа вечерас у гостима савладала Лас Палмас са 1:0 у 32. колу Примере.

Ово је Сосиједаду била трећа узастопна првенствена утакмица без пораза, а уколико би наставили у овом ритму, можда би могли да се укључе и у борбу за Лигу Европе у самој завршници сезоне.

А долазак новог шефа стручног штаба поклопио се и са голгетерском серијом Микела Ојарзабала. Млади везиста вечерас је био стрелац јединог гола у 21. минуту.

То му је био трећи погодак на последње две утакмице, јер је против Ђироне прошле недеље био двоструки стрелац.

Са друге стране, Лас Палмас био овај пораз могао скупо да кошта у борби за опстанак. Екипа са Канарских острва налази се у лошој серији од 10 првенствених мечева без победе.

Велики корак уназад у тој борби за Лигу Европе направила је Селта која је као гост изгубила од Леганеса са 1:0. Једини погодак на утакмици дао је Мигел Гереро у 63. минуту.

Пикси, виде ли ти ово? Сусаета из корнера... Опет! Депортиво живи! Био би то епски повратак за Кларенса Седорфа.

Свашта је могло да се види. Пет голова, један из корнера, додавања штиклом. И све је то преживео Депортиво, који је само недељу дана после прве победе Кларенса Седорфа на клупи клуба из Коруње везао и другу, па упркос невероватној серији Левантеа под вођством Пака Лопеза и даље има разлога да се нада опстанку у Примери. У 32. колу првенства Шпаније 3:2 против Атлетика из Билбаа на Сан Мамесу.

Адријан Лопез је био двоструки стрелац за Депортиво, који је блистао у првом полувремену у коме је морао да стекне и убедљивију предност. Потом је Билбао запретио поготком Раула Гарсије, али је гол Борхе Ваљеа у 53. осигурао гостиам из Галиције недостижну предност.

И она је додуше била на испиту, пошто је Сусаета у 72. минуту директно из корнера смањо заостатак на 2:3. Занимљиво, Сусаета је био аутор и последњег гола из корнера у Примери. Било је то још 27. априла 2014. године на Сан Мамесу против Севиље. Последњи играч који је у Ла Лиги два пута погађао из корнера био је легендарни Хуан Роман Рикелме, који је оба дао у сезони 2005/2006.

Најбитније ипак: победа Депортива. Леванте је сада удаљен пет бодова, а у недељу гостује код Атлетика на стадиону Ванда Метрополитано.

ПРИМЕРА - 32. КОЛО:

Петак

Ђирона - Бетис 0:1 (0:1)
/Лорен 36/

Субота

Севиља - Виљареал 2:2 (0:1)
/Нолито 78, Ензонзи 82 - Раба 36, Бака 68/

Барселона - Валенсија 2:1 (1:0)
/Суарез 15, Умтити 51 - Парехо 87пен/

Лас Палмас - Сосиједад 0:1 (0:1)
/Ојарзабал 21/

Леганес - Селта 1:0 (0:0)
/Гереро 63/

Атлетик Билбао - Депортиво 2:3 (0:2)
/Раул Гарсија 48, Суасета 72 - Адријан Лопез 6, 14, Борха Ваље 53/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар