ŠPA: Sosijedad opet pobjeđuje, Depor se još uvijek nada!

Sosijedad opet ume da pobeđuje! Baskijska ekipa ponovo u trci za Evropu.  Piksi, vide li ti ovo? Susaeta iz kornera. . . Opet! Deportivo živi! Bio bi to epski povratak za Klarensa Sedorfa.

Fudbal 14.04.2018 | 23:22
ŠPA: Sosijedad opet pobjeđuje, Depor se još uvijek nada!
Real Sosijedad se definitivno probudio, a novi trener Imanol Alguasil definitivno je doneo promene koje su očigledno bile potrebne, pa je baskijska ekipa večeras u gostima savladala Las Palmas sa 1:0 u 32. kolu Primere.

Ovo je Sosijedadu bila treća uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza, a ukoliko bi nastavili u ovom ritmu, možda bi mogli da se uključe i u borbu za Ligu Evrope u samoj završnici sezone.

A dolazak novog šefa stručnog štaba poklopio se i sa golgeterskom serijom Mikela Ojarzabala. Mladi vezista večeras je bio strelac jedinog gola u 21. minutu.

To mu je bio treći pogodak na poslednje dve utakmice, jer je protiv Đirone prošle nedelje bio dvostruki strelac.

Sa druge strane, Las Palmas bio ovaj poraz mogao skupo da košta u borbi za opstanak. Ekipa sa Kanarskih ostrva nalazi se u lošoj seriji od 10 prvenstvenih mečeva bez pobede.

Veliki korak unazad u toj borbi za Ligu Evrope napravila je Selta koja je kao gost izgubila od Leganesa sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici dao je Migel Gerero u 63. minutu.

Piksi, vide li ti ovo? Susaeta iz kornera... Opet! Deportivo živi! Bio bi to epski povratak za Klarensa Sedorfa.

Svašta je moglo da se vidi. Pet golova, jedan iz kornera, dodavanja štiklom. I sve je to preživeo Deportivo, koji je samo nedelju dana posle prve pobede Klarensa Sedorfa na klupi kluba iz Korunje vezao i drugu, pa uprkos neverovatnoj seriji Levantea pod vođstvom Paka Lopeza i dalje ima razloga da se nada opstanku u Primeri. U 32. kolu prvenstva Španije 3:2 protiv Atletika iz Bilbaa na San Mamesu.

Adrijan Lopez je bio dvostruki strelac za Deportivo, koji je blistao u prvom poluvremenu u kome je morao da stekne i ubedljiviju prednost. Potom je Bilbao zapretio pogotkom Raula Garsije, ali je gol Borhe Valjea u 53. osigurao gostiam iz Galicije nedostižnu prednost.

I ona je doduše bila na ispitu, pošto je Susaeta u 72. minutu direktno iz kornera smanjo zaostatak na 2:3. Zanimljivo, Susaeta je bio autor i poslednjeg gola iz kornera u Primeri. Bilo je to još 27. aprila 2014. godine na San Mamesu protiv Sevilje. Poslednji igrač koji je u La Ligi dva puta pogađao iz kornera bio je legendarni Huan Roman Rikelme, koji je oba dao u sezoni 2005/2006.

Najbitnije ipak: pobeda Deportiva. Levante je sada udaljen pet bodova, a u nedelju gostuje kod Atletika na stadionu Vanda Metropolitano.

PRIMERA - 32. KOLO:

Petak

Đirona - Betis 0:1 (0:1)
/Loren 36/

Subota

Sevilja - Viljareal 2:2 (0:1)
/Nolito 78, Enzonzi 82 - Raba 36, Baka 68/

Barselona - Valensija 2:1 (1:0)
/Suarez 15, Umtiti 51 - Pareho 87pen/

Las Palmas - Sosijedad 0:1 (0:1)
/Ojarzabal 21/

Leganes - Selta 1:0 (0:0)
/Gerero 63/

Atletik Bilbao - Deportivo 2:3 (0:2)
/Raul Garsija 48, Suaseta 72 - Adrijan Lopez 6, 14, Borha Valje 53/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar