Борба за Настасића!

Српски штопер је један од приоритета.

Фудбал 16.04.2018 | 22:00
Борба за Настасића!
Матија Настасић је због повреде колена завршио сезону и велико је питање да ли ће бити на располагању репрезентацији Србије за предстојећи Мундијал у Русији. Али и да ли ће бити у тиму Шалкеа наредне сезоне. Клуб из Гелзенкирхена је започео операцију блиндирања српског штопера.

Самим наговештајем да би Настасић могао да пропусти Мундијал, то је добра вест за Шалке јер неће бити у највећем излогу светског фудбала током летњег прелазног рока. И цена му неће расти... А Шалке жарко жели да га задржи. Настасићев угтовор истиче 2019. године и Србин има откупну клаузулу од „само“ 10.000.000 евра. Када је здрав и нема сметњи са повредама, Настасић је стандардан у одбрани Шалека уз Налда и пружао је одличне партије. Због тога немачки клуб и жели да га задржи.

Али проблем је прилично јефтина калузула коју може да палти скоро сваки заинтересовани клуб за српског дефанзивца. Зато Шалке спрема нови уговор Настасићу, повишицу плате, али и подизање клаузуле како не би дошао у опасност да га изгуби мање паре од његове реалне вредности.

Подсетимо да је Шалке већ за наредну сезону капарисао штопера Салифа Санеа из Хановера, али он није планиран као замена за Настасића. Наиме, Шалке игра са три штопера у последњој линији, и уз Настасића су стандардни Налдо и млади репрезентативац Керер. Међутим, Налдо има 35 година и питање је до када ће још играти, док перспективном Кереру уговор истиче 2019. године и Шалке је у опасности да га изгуби пред најездом моћнијих и богатијих клубова. А не би им био први пут да изгубе талентованог играча без обештећења...

Зато је пред клубом из Гелзенкирхена велики посао како да блиндира одбрану која је изгледала прилично добро ове сезоне и после Бајернове је примила најмање голова у лиги.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар