Borba za Nastasića!

Srpski štoper je jedan od prioriteta.

Fudbal 16.04.2018 | 22:00
Borba za Nastasića!
Matija Nastasić je zbog povrede kolena završio sezonu i veliko je pitanje da li će biti na raspolaganju reprezentaciji Srbije za predstojeći Mundijal u Rusiji. Ali i da li će biti u timu Šalkea naredne sezone. Klub iz Gelzenkirhena je započeo operaciju blindiranja srpskog štopera.

Samim nagoveštajem da bi Nastasić mogao da propusti Mundijal, to je dobra vest za Šalke jer neće biti u najvećem izlogu svetskog fudbala tokom letnjeg prelaznog roka. I cena mu neće rasti... A Šalke žarko želi da ga zadrži. Nastasićev ugtovor ističe 2019. godine i Srbin ima otkupnu klauzulu od „samo“ 10.000.000 evra. Kada je zdrav i nema smetnji sa povredama, Nastasić je standardan u odbrani Šaleka uz Nalda i pružao je odlične partije. Zbog toga nemački klub i želi da ga zadrži.

Ali problem je prilično jeftina kaluzula koju može da palti skoro svaki zainteresovani klub za srpskog defanzivca. Zato Šalke sprema novi ugovor Nastasiću, povišicu plate, ali i podizanje klauzule kako ne bi došao u opasnost da ga izgubi manje pare od njegove realne vrednosti.

Podsetimo da je Šalke već za narednu sezonu kaparisao štopera Salifa Sanea iz Hanovera, ali on nije planiran kao zamena za Nastasića. Naime, Šalke igra sa tri štopera u poslednjoj liniji, i uz Nastasića su standardni Naldo i mladi reprezentativac Kerer. Međutim, Naldo ima 35 godina i pitanje je do kada će još igrati, dok perspektivnom Kereru ugovor ističe 2019. godine i Šalke je u opasnosti da ga izgubi pred najezdom moćnijih i bogatijih klubova. A ne bi im bio prvi put da izgube talentovanog igrača bez obeštećenja...

Zato je pred klubom iz Gelzenkirhena veliki posao kako da blindira odbranu koja je izgledala prilično dobro ove sezone i posle Bajernove je primila najmanje golova u ligi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar