Чемпионшип: Кардиф славио, Фулам кикснуо!

Кардиф до тријумфа у последњих пет минута, Фулам се џабе надао, прорадила Ворнокова измена! Марко Грујић био на клупи, али није улазио у игру.  Сјајан гол Митровића, Фуламу само бод! Фулам имао победу над одличним Бретнфордом у џепу, али је остао без ње у судијској надокнади.  Митре, може левом? Ма, може, све бре може! Али, Фулам је све просуо у надокнади. . .  Нови гол Србина за реми Јокановићевог тима који ће га доста кочити у борби за друго место на табели. Можда и кључни кикс. . .

Фудбал 15.04.2018 | 10:45
Чемпионшип: Кардиф славио, Фулам кикснуо!
Мучио се Кардиф, тестирао живце својих навијача, али и навијача Фулама, али је на крају успео да заврши успешно посао на гостовању Норичу. А завршио га је голом Кенета Зохоре у 87. минуту утакмице, док је Хојле само потврдио посао у 94. минуту - 0:2 (0:1). Толико је Норич био близу да откине бод претенденту на друго место на табели Чемпионшипа. Али је на крају убедљиво поражен.

Надали су се навијачи Фулама да ће Кардиф кикснути и да ће тако ова два тима бити изједначена са по 81 освојеним бодом, али после оваквог развоја догађаја Кардиф је на 83, док Фулам има 81.

Биће то велика борба до самог краја.

Није Кардиф у доброј форми, до ове победе је стигао после два везана пораза, али је Зохоре био златна измена Нила Ворнока који је увео играча у игру 73. минуту. Овај му је 13 минута касније то вратио голом. После тога све је било завршавање посла и привођење утакмице крају.

Марко Грујић је био на клупи Кардифа и није улазио у игру.

Треба истаћи и да је Бартон савладао Дерби с 3:1 и на тај начин помогао Милволу и Мидлзброу у борби за места које воде у доигравање. Дерби има 68 бодова, а Милвол и Мидлзбро по 69.

Са друге стране, Мидлзбро је одрадио сам посао и био бољи с 2:1 против Бристола головима Френда и Ајале. И то ће бити веома узбудљива трка.

Александар Митровић и даље држи Фулам у игри за директан пласман у Премијер лигу, али ће лондонском клубу бити веома тешко да обезбеди ту позицију исопред Кардифа.

Имао је Фулам три бода у џепу, захваљујући сјајном голу српског нападача Александра Митровића у 70. минуту, али је Брентфорд изједначио у последњем од четири минута надокнаде.

Фулам - Брентфорд 1:1 у 43. колу Чемпионшипа.

Миттровић је наставио феноменалну серију. Добио је лопту на ивици шеснаестерца Брентфорда и распалио је из прве. Лопта је "лизнула" стативу и ушла у гол за велику радост на Крејвен котиџу. 

Ипак, у последњим тренуцима меча, Брентфорд је искористио једну од многих шанси. Као у рукомету "цепелин", тако су и фудбалери Брентфорда направили акцију главама, да би Нил Мопај сачекао лопту на другој стативи и послао у мрежу.

Мора се признати да је Брентфорд заслужио бод. Штавише, био је много бољи у првом делу, имао је неколико сјајних акција, удараца који су зујали око рама гола Фулама, а притом су гости оштећени за чист пенал (слободан ударац, а Стефан Јохансон се одбранио високо подигнутим рукама).

Фулам је остао непоражен (серија од 16 победа 5 ремија), али му је пут до циља сада много отежан. Кардиф је раније данас победио Норич у гостима 2:0 и сада има бод више и (од раније) утакмицу мање од Фулама. 

ТАБЕЛА: Вулверхемптон /-1/ 92, Кардиф /-1/ 83, Фулам 82...

До краја су остала још три кола, Вулверхемптон је и математички нови премијерлигаш.

Митре, може левом? Ма, може, све бре може! Али, Фулам је све просуо у надокнади... Нови гол Србина за реми Јокановићевог тима који ће га доста кочити у борби за друго место на табели. Можда и кључни кикс...

Фулам је у великом нападу на друго место у Чемпионшипу, ту је највише због Александра Митровића. Али, чак ни Митроголов 10. погодак у сезони није био довољан Фуламу за победу, јер је Брентфорд дошао до изједначења у надокнади времена - 1:1.

Невероватна серија о којој бруји цело Острво. Буде ли се Фулам дочепао друге позиције, дилеме неће бити ко је најзаслужнији за то. Али, овај примљен гол ће Фулама много кочити!

Митровић игра фудбал живота. Мало је рећи да је "он фире", ово што он ради је нешто заиста импозантно. Многи кажу да је нефер што игра у Чемпионшипу, али нефер по друге тимове јер Митровић тако лако постиже голове. Сада је опалио из прве. Левом. И погодио где је хтео у 70. минуту утакмице.

Само за реми...

Овога пута је донео само бод Фуламу. Дочекао је лопту на око 16 метара и опалио левицом у угао гола противника. Видели смо да даје голове на различите начине, али сада је показао да му друга, слабија нога, није тек ради реда ту.

Фулам се тренутно налази на 3. месту на табели са 83 освојена бода. Вулвси су први са 92 бода и утакмицом мање. Кардиф је други са 83 освојена бода и утакмицом мање. Биће то велика битка између Фулама и Кардифа за другу позицију до краја. А ту је и Астон Вила са 79 бодова на конту. Много ће сметати Фуламу што није добио овај добијени меч, али и што је Кардиф данас добио меч у ком је деловало да ће бити нерешено.

Митровићу је ово био 10. гол на 14 утакмица за Фулам. Не може боља форма пред јун и Светско првенство! Одавно неко није "убо" са позајмицом као што је то Славиша Јокановић са Александром Митровићем. 

Само, Крејвен Котиџ данас није издржао до краја... И то би могло много да га кошта.

ЧЕМПИОНШИП - 43. КОЛО:

Петак

Астон Вила - Лидс 1:0 (1:0)
/Грабан 29/

Субота

Шефилд Јунајтед - Милвол 1:1 (0:0)
/Кларк 74 - Морисон 76/

Барнсли - Болтон 2:2 (1:0)
/Гарднер 22, Мекбурни 90+3 - Ле Фондр 82пен, Нун 85/

Бартон - Дерби 3:1 (2:1)
/Бојс 24, Марфи 44, Акинс 68 - Њуџент 29/

Хал - Шефилд Венздеј 0:1 (0:1)
/Роудс 18/

Мидлсбро - Бристол Сити 2:1 (1:1)
/Френд 18, Ајала 68 - Ђурић 13/

Норич - Кардиф 0:2 (0:0)
/Зохоре 86, Оиле 90+2/

Нотингем Форест - Ипсвич 2:1 (0:1)
/Нреретон 89, Лоли 94 - Ворд 38/

КПР - Престон 1:2 (1:1)
/Смит 13 - Робинсон 45, 74/

Рединг - Сандерленд 2:2 (1:0)
/Кели 20пен, Керморгант 79 - Мекнир 46, Кетермол 66/

Фулам - Брентфорд 1:1 (1:0)
/Митровић 70 - Мупај 90+3/

Извор: моззартспорт/Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар