Čempionšip: Kardif slavio, Fulam kiksnuo!

Kardif do trijumfa u poslednjih pet minuta, Fulam se džabe nadao, proradila Vornokova izmena! Marko Grujić bio na klupi, ali nije ulazio u igru.  Sjajan gol Mitrovića, Fulamu samo bod! Fulam imao pobedu nad odličnim Bretnfordom u džepu, ali je ostao bez nje u sudijskoj nadoknadi.  Mitre, može levom? Ma, može, sve bre može! Ali, Fulam je sve prosuo u nadoknadi. . .  Novi gol Srbina za remi Jokanovićevog tima koji će ga dosta kočiti u borbi za drugo mesto na tabeli. Možda i ključni kiks. . .

Fudbal 15.04.2018 | 10:45
Čempionšip: Kardif slavio, Fulam kiksnuo!
Mučio se Kardif, testirao živce svojih navijača, ali i navijača Fulama, ali je na kraju uspeo da završi uspešno posao na gostovanju Noriču. A završio ga je golom Keneta Zohore u 87. minutu utakmice, dok je Hojle samo potvrdio posao u 94. minutu - 0:2 (0:1). Toliko je Norič bio blizu da otkine bod pretendentu na drugo mesto na tabeli Čempionšipa. Ali je na kraju ubedljivo poražen.

Nadali su se navijači Fulama da će Kardif kiksnuti i da će tako ova dva tima biti izjednačena sa po 81 osvojenim bodom, ali posle ovakvog razvoja događaja Kardif je na 83, dok Fulam ima 81.

Biće to velika borba do samog kraja.

Nije Kardif u dobroj formi, do ove pobede je stigao posle dva vezana poraza, ali je Zohore bio zlatna izmena Nila Vornoka koji je uveo igrača u igru 73. minutu. Ovaj mu je 13 minuta kasnije to vratio golom. Posle toga sve je bilo završavanje posla i privođenje utakmice kraju.

Marko Grujić je bio na klupi Kardifa i nije ulazio u igru.

Treba istaći i da je Barton savladao Derbi s 3:1 i na taj način pomogao Milvolu i Midlzbrou u borbi za mesta koje vode u doigravanje. Derbi ima 68 bodova, a Milvol i Midlzbro po 69.

Sa druge strane, Midlzbro je odradio sam posao i bio bolji s 2:1 protiv Bristola golovima Frenda i Ajale. I to će biti veoma uzbudljiva trka.

Aleksandar Mitrović i dalje drži Fulam u igri za direktan plasman u Premijer ligu, ali će londonskom klubu biti veoma teško da obezbedi tu poziciju isopred Kardifa.

Imao je Fulam tri boda u džepu, zahvaljujući sjajnom golu srpskog napadača Aleksandra Mitrovića u 70. minutu, ali je Brentford izjednačio u poslednjem od četiri minuta nadoknade.

Fulam - Brentford 1:1 u 43. kolu Čempionšipa.

Mittrović je nastavio fenomenalnu seriju. Dobio je loptu na ivici šesnaesterca Brentforda i raspalio je iz prve. Lopta je "liznula" stativu i ušla u gol za veliku radost na Krejven kotidžu. 

Ipak, u poslednjim trenucima meča, Brentford je iskoristio jednu od mnogih šansi. Kao u rukometu "cepelin", tako su i fudbaleri Brentforda napravili akciju glavama, da bi Nil Mopaj sačekao loptu na drugoj stativi i poslao u mrežu.

Mora se priznati da je Brentford zaslužio bod. Štaviše, bio je mnogo bolji u prvom delu, imao je nekoliko sjajnih akcija, udaraca koji su zujali oko rama gola Fulama, a pritom su gosti oštećeni za čist penal (slobodan udarac, a Stefan Johanson se odbranio visoko podignutim rukama).

Fulam je ostao neporažen (serija od 16 pobeda 5 remija), ali mu je put do cilja sada mnogo otežan. Kardif je ranije danas pobedio Norič u gostima 2:0 i sada ima bod više i (od ranije) utakmicu manje od Fulama. 

TABELA: Vulverhempton /-1/ 92, Kardif /-1/ 83, Fulam 82...

Do kraja su ostala još tri kola, Vulverhempton je i matematički novi premijerligaš.

Mitre, može levom? Ma, može, sve bre može! Ali, Fulam je sve prosuo u nadoknadi... Novi gol Srbina za remi Jokanovićevog tima koji će ga dosta kočiti u borbi za drugo mesto na tabeli. Možda i ključni kiks...

Fulam je u velikom napadu na drugo mesto u Čempionšipu, tu je najviše zbog Aleksandra Mitrovića. Ali, čak ni Mitrogolov 10. pogodak u sezoni nije bio dovoljan Fulamu za pobedu, jer je Brentford došao do izjednačenja u nadoknadi vremena - 1:1.

Neverovatna serija o kojoj bruji celo Ostrvo. Bude li se Fulam dočepao druge pozicije, dileme neće biti ko je najzaslužniji za to. Ali, ovaj primljen gol će Fulama mnogo kočiti!

Mitrović igra fudbal života. Malo je reći da je "on fire", ovo što on radi je nešto zaista impozantno. Mnogi kažu da je nefer što igra u Čempionšipu, ali nefer po druge timove jer Mitrović tako lako postiže golove. Sada je opalio iz prve. Levom. I pogodio gde je hteo u 70. minutu utakmice.

Samo za remi...

Ovoga puta je doneo samo bod Fulamu. Dočekao je loptu na oko 16 metara i opalio levicom u ugao gola protivnika. Videli smo da daje golove na različite načine, ali sada je pokazao da mu druga, slabija noga, nije tek radi reda tu.

Fulam se trenutno nalazi na 3. mestu na tabeli sa 83 osvojena boda. Vulvsi su prvi sa 92 boda i utakmicom manje. Kardif je drugi sa 83 osvojena boda i utakmicom manje. Biće to velika bitka između Fulama i Kardifa za drugu poziciju do kraja. A tu je i Aston Vila sa 79 bodova na kontu. Mnogo će smetati Fulamu što nije dobio ovaj dobijeni meč, ali i što je Kardif danas dobio meč u kom je delovalo da će biti nerešeno.

Mitroviću je ovo bio 10. gol na 14 utakmica za Fulam. Ne može bolja forma pred jun i Svetsko prvenstvo! Odavno neko nije "ubo" sa pozajmicom kao što je to Slaviša Jokanović sa Aleksandrom Mitrovićem. 

Samo, Krejven Kotidž danas nije izdržao do kraja... I to bi moglo mnogo da ga košta.

ČEMPIONŠIP - 43. KOLO:

Petak

Aston Vila - Lids 1:0 (1:0)
/Graban 29/

Subota

Šefild Junajted - Milvol 1:1 (0:0)
/Klark 74 - Morison 76/

Barnsli - Bolton 2:2 (1:0)
/Gardner 22, Mekburni 90+3 - Le Fondr 82pen, Nun 85/

Barton - Derbi 3:1 (2:1)
/Bojs 24, Marfi 44, Akins 68 - Njudžent 29/

Hal - Šefild Venzdej 0:1 (0:1)
/Rouds 18/

Midlsbro - Bristol Siti 2:1 (1:1)
/Frend 18, Ajala 68 - Đurić 13/

Norič - Kardif 0:2 (0:0)
/Zohore 86, Oile 90+2/

Notingem Forest - Ipsvič 2:1 (0:1)
/Nrereton 89, Loli 94 - Vord 38/

KPR - Preston 1:2 (1:1)
/Smit 13 - Robinson 45, 74/

Reding - Sanderlend 2:2 (1:0)
/Keli 20pen, Kermorgant 79 - Meknir 46, Ketermol 66/

Fulam - Brentford 1:1 (1:0)
/Mitrović 70 - Mupaj 90+3/

Izvor: mozzartsport/Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar