САД и савезници бомбама на Сирију

Током ноћи САД, Велика Британија и Француска спровеле ваздушне нападе на циљеве у Сирији. Нема страдалих, причињена је само материјална штета, саопштила је сиријска војска док медији јављају да су три особе повређене. У Дамаску дејствовала противваздушна одбрана. Пентагон саопштава да су погођене три локације. Американци користили крстареће ракете "томахавк". Руски амбасадор у САД поручује да напад неће остати без последица. Дамаск оцењује да напад представља кршење међународног права.

Свијет 14.04.2018 | 07:00
САД и савезници бомбама на Сирију
Амерички председник Доналд Трамп наредио нападе на Сирију, Одмах затим, почела заједничка акција САД, Велике Британије и Француске.

"Наредио сам оружаним снагама САД да почну прецизне нападе на мете повезане са арсеналом хемијског наоружања сиријског диктатора Башара ел Асада", рекао је Трамп обраћајући се нацији.

Трамп је рекао да су напади покренути у сарадњи са Великом Британијом и Француском као "снажно средство одвраћања од производње, ширења и употребе хемијског оружја".



Председник Доналд Трамп је, обраћајући се јавности, рекао да "заједнички одговор Америке, Британије и Француске на злочине укључује све инструменте наше националне моћи: војну, економску и дипломатску". Навео је да ће акција трајати све док "сиријски режим не престане да користи хемијско наоружање".

Трамп је рекао да је у сиријском граду Думи извршен напад хемијским оружјем и да га није извео човек већ "чудовиште". Критиковао је Русију и Иран због подршке сиријском режиму и председнику Башару ел Асаду.

"Две хиљаде тринаесте председник Путин је обећао свету да ће гарантовати елиминацију хемијског оружја Сирије. Асадов недавни напад, и данашњи одговор, директан су резултат неиспуњеног обећања Русије. Русија мора да одлучи да ли ће наставити тим мрачним путем, или ће се придружити цивилизованим нацијама као снага стабилности и мира. Надам се да ћемо се једног дана сложити са Русијом, можда чак и Ираном – а можда и не", рекао је Трамп. 

Одмах после Трамповог говора, око три сата после поноћи, у Дамаску су се огласиле сирене које оглашавају почетак ваздушне опасности, а недуго затим су се чуле и прве детонације. Агенције су јавиле да је у сиријској престоници погођен научни центар који се у последње време често повезивао са развојем хемијског наоружања.

САД и њихови савезници извели су ноћас више од 100 напада на Сирију "у једном удару".



Амерички министар одбране Џим Матис и генерал Џозеф Данфорд навели су да су ракете са бродова и из авиона погодиле три главна хемијска постројења, што је изазвало противваздушну одбрану Сирије да реагује.

Пентагон није могао да потврди колико ракета је погодило циљеве.

Матис и Данфорд су рекли да је циљ удара да буде уништено хемијско оружје без цивилних жртава или страдања страних бораца у грађанском рату у Сирији у којем учествује више страна, посебно оних из Русије.

Британска премијерка Тереза Меј рекла је да није било алтернативе војној акцији, критикујући Русију због недавних потеза у Савету безбедности УН. Британско ратно ваздухопловство напало је циљеве код Хомса, јавља Би-Би-Си. Британци су користили авионе "тајфун".

Огласио се и француски председник Емануел Макрон који је рекао да је наредио нападе зато што су десетине мушкараца, жена и деце "масакрирани хемијским оружјем". "Црвена линија је пређена", поручио је Макрон. 

Амерички секретар за одбрану Џим Матис је на брифингу за медије рекао да су напади били "тежи" од оних који су изведени прошле године. Додао је да је Русија упозорена.

Матис је истакао да верује да су напади послали снажну поруку додајући да су могући нови напади ако Башар ел Асад одлучи да поново користи хемијско оружје. 

Према речима званичника Пентагона, нема података о евентуалним америчким губицима. 

Затим се огласио и руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов који је поручио на Фејсбуку да напади на Сирију неће остати без одговора.  

Навео је да ће бити последица и да одговорност за њих лежи у Вашингтону, Лондону и Паризу. Поручио је да је "увреда председника Русије неприхватљива" и да САД немају морално право да оптужују друге државе јер поседују велики арсенал хемијског оружја.  

Извор: РТС

Коментари / 90

Оставите коментар
Name

Е хајде

14.04.2018 05:28

Е хајде руси нападните америку па нек поцне маскембал..ккккккккккккккккккк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2018 06:59

Русија ће оштро осудити нападе и изразити своју забринутост!!! Је ли ти то познато?

Name

Вотка

14.04.2018 07:05

Сад це треци свјетски и кад се на балкану запуца бит цемо сви заједно нови партизани и пролетери таман да се побратимо и измиримо.

Name

сова

14.04.2018 07:11

Који напад, Русија је ноћас показала сву своју немоћ наспрам НАТО-а, руски фамозни с400 практично није ни реаговао, људи моји морате схватити, НАТО је убједљиво најмоћнија сила на планети, Америка има најмоћнију војску у галаксији, Евентуални руски напад на НАТО авионе и бродове би довео до потпуног уништења свих руских база у Сирији. Наравно да ће било каква руска реакција потпуно изостати, то је јасно. Не знам шта да кажем, с рогатим се не боди, надајмо се брзом престанку, мир је светиња, чувајмо га у свом окружењу, немојмо се играти, боље је деценијама разговарати него 1 дан ратовати. Србија и БиХ требају ући у НАТО и тиме би на овим просторима мир трајно завладао.

Name

Млрс270

14.04.2018 07:15

Напад це бити ограницен,Русија се неце мјесати много,све је унапријед договорено,не треба заборавити да је и Хафез ал Асад припадао истим структурама којима припада његов син Басар,а и они који га нападају су ти исти итд.,само це настрадати војници и цивили као и свугдје

Name

БосанацНо1

14.04.2018 07:29

Са "срушићемо све ракете и гађати одакле долазе" се дошло на "видјећете ви"...паметном доста.

Name

075

14.04.2018 07:40

@ Ре Руска Федерација је забринута реакцијом наших западних партнера, мислим да ће службена Москва тако срочити текст!

Name

@сова

14.04.2018 08:02

Пишеш, боље преговарати с не ратовати а запад не само да не преговара него бомбардује на основу лажи. Али, на такве контрадикторности смо навикли од свих вас који сте били НАТО пјешадија у деведесетим.

Name

Неко тамо пева

14.04.2018 08:16

Они и зеле да Русија обори НАТО авион и онда да настане хаос дуз границе са Русијом од Пољске до Украјине. Сада када казес на западу да си Рус изједнацен си као и Нациста и тај процес це да се настави.

Name

РЕ СОВА

14.04.2018 08:33

Цувај свој кљун. Не бистри свјетску политику!

Name

Ми Сами

14.04.2018 08:37

Какви Руси каква пм...Путин ово оно....казу ови наси обозаваоци Путина несмије Американци напасти Сирију?Ста је сад?Изразили су забринутост и неслагање...бла бла бла...Тако је било и са Србијом док нису поравнали пола дрзаве ракетама.А Руси крепали од забринутости и неслагања...

Name

РЕ @сова

14.04.2018 08:49

А такви као ти сте бомбардовали босанке градове 1992-е без икаквог разлога, по цивилима без и најмањег разлога, стога немој нам држати предавање, на основу којег критерија је бомбардован рецимо Дубровник? Нисмо ми сви луди колико ви русофили мислите.

Name

БосанацНо1

14.04.2018 08:54

Овако то отприлике изгледа, пријетили узвратити па нису што ће рећи да имају двије опције у будућности а то је наставити овако или на силу покушати сацувати образ...ја сам за ово прво јбг...шта да вам кажем рођаци осим да ми је породица вазнија од свега. Ови исфрустрирани што прижељкују сукоб великих ће први у рупу угмизати. Јел вас икад брат издао? Не уздајте се у Москву, Вашингтон или Истанбул...за њих сте марва. Ови наши, да су паметни, би моментално одјебали све базе и мисије и окренули се себи јер изумиремо лагано и времена више нема но стока је то...

Name

орузје

14.04.2018 09:12

Људи будите разумни напад на складишта под наводима хемиског оружја узрокује већу штету од користи. Јер на примјер га се погоди једна боца са гасом или уранијом затрована би подручје од 50 километара . То су прице за малу дјецу . Ако је Асад употребио хемиско оружје сви они који смо видјели на снимковима сви би били затровани и особље хитне помоћи и новинари јер ја нисам видио нити једну маску . Бојим се да су медији уз помоћ ЦИА и МОСАДА то намонтирали јер све да се скрене пажња са Палестине гдје Израел убија сваки дан 10 људи . То је мени већи злочин.

Name

!!!

14.04.2018 12:12

Потписани као "оружје" види се да мисли својом главом. Прилично разуман и аргументован текст. И у овом случају као и обично изостаје одлука СБУН-а. Пита ли се ико зашто? Случајно сам у ЈНА служио војни рок у јединици 1228 Скопље у батаљону АБХО као деконтаминатор жс и тс, па ми тако паде у очи неки дан кад војник абехајац врши "наводну" деконтаминацију дјетета, а његове су руке види чуда у предјелу лакт голе, а кошуља кратких рукава. Тако униформисани абехајац би и у филму био проваљен, а поготово у пракси гдје је употријебљен "сарин" тешко да би се и сам жив извукао, ал ето код народа може свашта да прође. Никако у овом случају небих потцјењивао Руску одбрамбену моћ, а агресија НАТО-а је сваком нормалном наравно за осуду. Част Њемачкој која се у овом случају држи по страни.

Name

ре

15.04.2018 11:38

Руси су историјска нација и култура ,нису каубоји који су поубијали индијанце,квазинација.Ово је био тест да Амери провјере моћ ПВО Сирије,изгледа Амери добили по ушима док поново не нападају.

Name

куку нама са нама

14.04.2018 05:30

Ето ти га сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 07:42

Комшије гдје је сада еуфорија, билборди, и натписи " Трумпе Србине "!!

Name

Лујо

14.04.2018 05:31

Овако су Руси бранили и нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејсон

14.04.2018 06:57

Ј..о је мајку кога је Рус бранио

Name

Ре

14.04.2018 07:48

Ђе су они сто јуце хвалисе Русе а Американце омаловазавали,ђесте мисеви шутите сад.Браво Америко.

Name

Бл

14.04.2018 05:56

Сад це се руси огласити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

14.04.2018 06:06

Добра фора за агресију на недужни народ. Исту фору засновану на лажима биле су и Маркале један и два, када су своју силу на дугме наставили гдје је Хитлер стао. Нека им Бог суди, ал добро им бити неће, као и Швабама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддд

14.04.2018 06:47

Маркале 1 и 2.Тузланска капија и Рацак на Косову су све били изрезирани догадјаји који су послузили као повод за агресију и остваривање геостратеских циљева.Сребреница исто

Name

Ре

14.04.2018 07:20

Хаман се народ измедјусе убија....Руси су у Сирији ко пиун у шаху само бла бла

Name

Битанга

14.04.2018 07:25

Транп, насао неко као оправдање да тлаци и терорисе, Руси су свјесни да су надмоцни и да би сукоб великих сила унистио све,а ко притива рат на овим просторима клао се зубима у својој куци.

Name

Паyо

14.04.2018 07:30

А гдје је сад трумпе србине

Name

075

14.04.2018 07:44

@ ддд Е због таквих као што сте ви што негирате српске злочине, једва чекамо: Хрвати, Албанци, Црногорци, Македонци, Бошњаци и остали неки нови " балкански рат "!!

Name

ре;ддд

14.04.2018 07:56

Изрезирани си удари НАТОа и '99 на Србију...?

Name

Ин

14.04.2018 08:35

Енглези су рак рана свијета они њихове обавестајне слузбе исценирају разлоге за нападе.

Name

Баћушка

14.04.2018 06:10

Па гдје сте мсада "браћо" Руси, само знате причати, па гдје су вам ваше моћне ракете да одбраните сиријски териториј, нисте срушили ни једну Томахавк ракету како сте најављивали. Само знате брбљати и ништа више, нека вам је далеко моја кућа као и Амрима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

14.04.2018 08:18

075,Македонци и Црногорци су сувисни на овом твом списку. А Хрвати Муслимани и Албанци би прво би требали видјети колико сте побили срба своје слоцине а онда прицати о српским злоцинима за маркале тузлу питајте Изетбеговића говица мозда му је тата рекао како је то испланирано засто и ко је то извео. А сто се тице Русије и Америке само будала се мозе радовати њибовом дејству ми смо мали и небитни иједној и другиј страни они гледају свој интерес и док се два слона боре трава око њих (тј, ми) је изгазена унистена само ви ликујте славите напад и призивајте одговор Русије биједо рат вам у куци био.

Name

@ Ин

14.04.2018 10:01

Неписмен си тотално а паметујеш. Прво научи писати па се онда јављај и коментариши свјетску политику.

Name

xxxxx

14.04.2018 06:15

Усутили се коментатори и експерти, ста је реци ..... Трамп одрзао ријец Меy и Мацкрон , Путин се уцутаааоо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

луд народ

14.04.2018 07:44

Које сте ви будале. Да је Русија одговорила сви бисмо били готови. Зашто осуђујете Русију, а не оног америчког кловна, Питам се да ли ће у Америци икад за предсједника бити изабран нормалан човјек. О увлакачима из Француске и и Енглеске, свака прича је сувишна.

Name

ре луд народ

14.04.2018 10:24

Па нико се није висе веселио побједи Трампа од нас Срба,нама су диктатори постали најомиљенији предсједници(Трамп;Путин,Ким Јонг-ун,Додик,Вуциц,итд).

Name

попара

14.04.2018 06:18

Знаци Русија не мозе застити никога,осим да стави вето у УН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2018 07:01

Док је "провале" до краја и то ће јој одузети

Name

ре попара

14.04.2018 08:21

Немојте превисе да се палите на ово боомбардовање ово је усагласено да Трамп избјегне пад.

Name

Србин

14.04.2018 06:25

Зао ми је сто ово морам реци али ипак је Русија пи..а од земље у војном и сваком другом смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трт

14.04.2018 06:27

У кафани закаци се Асад са неким грмаљем, опали грмаљ Асада у том моменту налети Путини реце, е хај га јос једном удари.Грмаљ се залети и грух, казе Путин е хај јос једном матере ти, грмаљ понови.И тако једно десетак пута док Асад не реце, Путину брате, немој ме висе бранити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чико

14.04.2018 06:28

Племенити запад, маму им ј***

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 07:52

@ Чико Аналогија на еx YУ, ви Срби сте имали све што смо сви ми куповали и правили и све то оружје сте на нама употријебили и сада сви чекају освету!

Name

Дусан

14.04.2018 22:22

Надам се да цес доцекати. Али немој из сведске да пријетис тастатуром.

Name

цуј хемијско орузје?

14.04.2018 06:29

Е Доналде - узели те хазари под своје - ниси дуго издрзао!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А приглавци

14.04.2018 07:11

Гледао сам прије Умићевића сада куне Трампа.Какви су болиди ови из снсд мислили су сада када буде изабран нови амерички предсједник успоставиће дипломатске везе са Додиком.Трамп никада није ни чуо за Додика

Name

Дјука

14.04.2018 06:31

Збогом памети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

14.04.2018 06:54

Засто "збогом", па Путин се суздрзао од свјетског рата! Ста би тиме добио? Доказао снагу као задњи вид акције.

Name

ре разумио

14.04.2018 07:45

Добио би исто као и у Авганистану. .!.

Name

075

14.04.2018 07:53

@ разумио Типично српски, од пораза направити побједу!! Путин је пи.ка!!

Name

за мале дјецаке

14.04.2018 08:31

Па форуме, ста мислите: Ко је јаци, Амери или Руси?

Name

Вук

14.04.2018 06:35

Јуце објависте да је досло до драматицног обрта у америцкој политици.Ко фолл се Амери попласили Асада, Ирана и Руса. Моја баба је рекла јуце да немају појма ови сто то написасе.САД сила број 1, да се пласи, пљацкаса поред пута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

14.04.2018 06:44

Миле да се огласи и остро осуди овај напад а онда уведе санкције Америци, УК и Француској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амери

14.04.2018 07:29

Злоцинци бр 1 у свијету, Срби знају ста им ти зликовци урадиш.

Name

Аустрија

14.04.2018 06:57

То је све. И вук сит и овце на броју. У сирији се ниста неце промијенити. Са 9 повриједјених сиријаца Путин мозе да зиви. Сад мозе да се окрене свјетском првенству у футбалу на који се Амери нису ни пласирали. Могу само мислити како це се енглески навијаци провести тамо захваљујуци глупој Терези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 07:55

@ Аустрија Креће сада и Украјина, тако да Руси неће знати гдје им је глава! Гдје је сада та нова Путинова Русија!

Name

Аустрија

14.04.2018 08:49

Овде медији говоре да су Руси обавијестени унапријед о циљевима напада. Путин би морао да реагује да је погинуо неки руски војник. Сад нема потребе да ескалира конфликт јер је последње упористе (Дума) прозападних снага стављено под контролу Асадовог резима. Иде мундијал и Путин це стати на лопту да то продје како треба. Осим ако ови са запада опет несто не измисле са бојним отровима. Људи хоце да гледају футбал а не сенилног Трампа и напаљену Терезу. Мозда им треци пут Бог помогне.

Name

Снага

14.04.2018 06:58

Продјосе у Сирији као ми у прослом рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.04.2018 09:30

Подрска Путину..треба бити разуман, засто би русија улазила у рат због Сирије..???

Name

ОЗРЕН ДОБОЈ

14.04.2018 06:59

Иако сам велики русофил и противник НАТО фашизма морам рећи да су ми Руси једно велико отрежњавајуће разочарење.Пуно тога ми обични људи незнамо шта се дешава али ако се овако бране савезници онда тешко нама.Бити савезник једне државе у којој имаш своје војне базе,војску и наоружање,бити дубоко умијешан у рат а НАТО фашисти бомбардују престоницу те државе ати не реагујеш ,сем испразних саопштења је више него смијешно ,жалосно и велики кукавичлук.Замислите ситуацију да ми Русима дамо Ниш као војну базу а ови фашисти ракетама гађају Београд а Руси се огласе ето нису нас гађали и дјеловали у зони наших ПВО СИСТЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 07:57

@ ОЗРЕН ДОБОЈ Окрените се ви себи! У Петрову на Озрену када умре неко нема га ко сахранити, долазимо ми из Тузле да наше комшије тамо сахранимо јер се не рађате, путите ви "ваше" Русе и идите у Грачаницу или Тешањ радити!!

Name

Ре Озрен

14.04.2018 09:13

Па добро Озрене јел ви знате цитати и сабрати два и два?Овај цовјек из федерације нам искрено говори.Гледај цињенице. - САД висе новца издваја на наорузање него десет земаља које се налазе на листи иза ње знаци Русије,Кине,велике Британије,Канаде итд... -САД се налази на целу 30 земаља од којих се вецина налази у врху по економској моци и технолоској развијености. - Кад су се Руси задњи пут озбиљно умијесали у неки сукоб? У другом свјетском рату и то зато сто нису имали избори.Прије тога је Стаљина склопио пакт с Хитлером на основу којег су раскомадали Пољску. -Русију је економски унистио други свјетски рат и комунизам и она је земља трецег свијета која има нуклеарно наорузање. - О љубави измедју руског и српског народа цу реци само јос ово.провели су анкету у Русији које народе Руси највисе воле.Срби су били на петнаестом мјесту.У РС нисам видио ниједну таблу испред неке сколе или спортске дворане на којој писе да је изградјен новцем Руске федерације.ЕУ табли сам видио десетак.

Name

Перо

14.04.2018 07:07

Теско оном кога Русуја брани а Кина храни. Руске п***е. Тако би и нас издали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.04.2018 07:08

Ето био сам ја у праву кад сам рекао да ће након Сирије Туси изгубити сваки дипломатски утицај у свијету. Руски сазвезници се након овога окрећу НАТО-у, Кини и Индији а Русија остаје потпуно сама комунистичка рупа каква и јесте. Не иду Немци и Британци у Русију да раде већ Руси поред толике Русије долазе у Њемачку и Британију да раде. У самам једном Бечу имате више Срба који раде и живе у њему него у читавој Русији тако да молим Русофиле да се више не јављају. УСА ће сада и копнено ударити на Сирију да би је згазили као Ирак и Либију а након овога су схватили и да руски "моћни" пво системи нису ништа више него класична комунистичка пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 08:15

@ Истина У Братислави, Словачка има више Срба него у цијелој Русији! Али Срби се "ложе" на Русе који су им силовали жене у октобру 1944. у Београду, а забијају "прст у око", хвала им на томе, Западу и пријете и свађају се са свима на Балкану, изузев Грка! П.С. Мађарска није Балкан, да ме неки "начитани" Милорадов не би разумио!

Name

народ

14.04.2018 07:08

Ево поциње као и у Ираку и Либији...цуј амери дрзе придику некоме о коришћењу хемијских отрова, па они у Вијетнаму користили Агент Оранге, и дан данас се рађају мутирана дјеца...дај бозе да експлодира Yеллоwстоне...а ови енглези, нема горе нације на свијету...да 'оце Руси прво оно њихово острво да преору, да их бомбардују нуклеаркама, да не мозе наредних милијарду година травка да никне на њему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим Ман

14.04.2018 07:31

Доналде Србине

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

14.04.2018 07:49

Вецерас улазимо у 3. светски рат... русија је спремна, видеце те ста це ноцас бити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 08:08

@ перо Русија ће сада имати "пожар" у Украјини, "пожар" у Грузији, "пожар" у окупираном Придњестровљу, "пожар" у Нагорно Карабаху, неће знати шта ће их све снаћи јер је Запад схватио да су "мали мишеви"!

Name

075

14.04.2018 08:17

@ перо Русија ће да шути као заливена а ово је снажна порука и вама комшије, није без везе други пут у мјесец дана АВ био код Меркел!

Name

ре Перо 075

14.04.2018 09:03

Па мислим да се ниста знацајно неце десити.једино сто це Американци показати које главни у свијету јер оцито да су неки заборавили цињенице о војној надмоци САД и њених савезника.За Балкан а посебно за нас Србе је добро сто се ово десило.Прво Руси висе неце покусавати да врсе политицки утицај на Балкану који је доводио до дестабилизације насег региона ,а друго то це избити адуте из руку политицарима који су продавали народу прицу о могуцој сецесији и прекрајању граница уз наравно помоц "моцне Русије".Наравно они који форсирају ту прицу це преко медија које контролису вјероватно пласирати неистину да су Руси изасли као побједници из свега овога.Будуци да је вецина становниста ових јадних земљица политицки неписмен доста це и прогутати ту лаз.

Name

дрзнес ли даље

14.04.2018 07:49

Гдје сте сада русофили, ста имате да казете на ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русофил

14.04.2018 08:33

Ко се задњи смије најсладје се смије.

Name

С-400

14.04.2018 07:50

С-400 не ради, као што није радио ни С-300, јаке им одбране. Американци сутра могу бомбардовати Москву. Ни један авион нити ракету нису успјели оборити, толико о руским "космичким" снагама. Изгледа да су и они небески народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

14.04.2018 22:35

Е мој јадо. Па где су на терену УСА савезници у Сирији?! Какво занемаривање цињеница! Русе грдно погоди ових 100 томахавка. Ја не видех неко драстицно бомбардовање осим Трампових закљуцака о саврсеној акцији...каква црна акција. Ко мисли озбиљније са Русима проци це као Наполеон, Хитлер, Украјина....Грузија...Цеценија...Дагестан.. Не лозите се на 100ракета. ГБ напала са 4 авиона!? Па србију су напали са1500!!!

Name

Алан Форд

14.04.2018 07:58

Сада је бр свим јасно које земље су покрвитељ и чувари исламског тероизма и ко је створио исламску државу. Последњи покушај да их спасу од тоталне пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.04.2018 08:09

@ Алан Форд Е сада је јасно и да је Русија "кула од карата"!

Name

?

14.04.2018 08:21

За све вас који призељкујете ИИИ свјетски рат у куци вам био. Среца па је овако ресено испалили 100 пројектила вецина оборена минимална стета погодјене небитне локације сва битна техника сиријске армије сацувана и могу наставити даље радити на униставању терориста а овим памтним С-400 непресреце крстареце он авионе и балистицке ракете пресреце зато имају Панцир-С1 који се показао врло успесно изнад свих оцекивања. Ово је било пустите нас Руси да спасимо образ да није тако данас би горило Средозено море а и добар дио Европе. И да Амери тако смију сто се нискрцају па крену фронтално ако су вец то сто јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

14.04.2018 09:03

Сирија је дефинитивно у Владимировим рукама. Западно напредовање је ту заустављено. Прозападне снаге у Думи унистене. Запад је покусао да сацува образ овим бомбардовањем а практицно није постигао ниста. Морали су Русима да јаве који су циљеви да конфликт не ескалира. Сад не могу ни измислити (треци пут) нови хемијски напад јер су сами рекли да су унистили фабрике и складиста бојних отрова. Ја се само бојим да це напад неком новом афером покусати да разј. мундијал, али се надам да це и људи на западу радије гледати футбал него твитераса Трампа и напаљену бабу Терезу.

Name

075

14.04.2018 10:23

@ Аустрија Нисте ви добро, можда 50 % је у "руским рукама" а докле, видјет ћемо, мислим да ће и Тартус изгубити врло брзо!

Name

Сељак

14.04.2018 08:53

Браво за банду само ја знам да су тако убили Садама,Гадафиа и многе друге па на крају се успоставило да нису имали у посједу нервни гас, Е то је њихова демократија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

14.04.2018 08:56

Амери су мало припуцали да спасу образ, а испаде да су се још више обрукали. Ем нису нанели никакву штету, ем им је крш од ПВО оборио две трећине ракета, ем нису смели ни да присмрде близу руских база... Били су и остали периферни играчи у Сирији. Асад ће, након овога, добити С300. Гледамо почетак краја америчке доминације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнеза

14.04.2018 08:59

Довољно је погледати карту Сирије, и видјети колико су терористи предводјени Западом изгубили територије и скоро сваки дан се повлаце и све их је мање а заједно с њима и специјалци САД и УК. Не би ме зацудило да је истинита инфо. да су напади одмазда за убијених неколико стотина специјалаца САД у Думи прије неколико дана а како је писао неки Кинески новинар. Овај напад није изазвао вецу стету медју сиријцима јер су их Руси упозорили и на вријеме евакуисали у своје базе. Сад це се наставити цисцење Сирије од терориста али залосно је наравно да је много људи расељено и изгубило зивоте. Надам се сто скоријем крају овог рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ 4 алл

14.04.2018 09:06

Давно сам ја писао да Русија нема никакве сансе у слуцају било каквог сукоба са Нато савезом,то је јасно када се преброји арсенал наорузања,број војника,логистика и сваки други елемент који укљуцује борбена дејства,омјер је 4:1 у корист нато-а,нису руси наивни,одувијек су знали и били свјесни да би то за њих знацио апсолутни и сигурни пораз,сада им је нато опалио самар,показао мисице,и послао јасно упозорење...слабасни су да уцине било ста...толико о русији као некој војној сили..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

14.04.2018 22:42

И док ти цитас тwитове оног кловна Си Дјипинг врси морнарицке маневре. Ако се покрене прстаце перје на све стране. У 2 свјетском амери су једва са Јапаном изасли на крај. У европу кад су досли свабе им саме трцале у загрљај бјезеци од Руса. Мало гуглај.... схвати бар елементарне ствари. И ко је једини бацао атомске на насељене градове!? Дусебризници јел тако?

Name

Зао ми је Сиријаца

15.04.2018 14:17

Није ми јасно како у овим коментарима нико не спомиње јадне Сиријце ција је зземља постала полигон за демонстрирање моци и тестирање орузја.Ја сам русофил али наравно волим и паментне Американце медјутим на целима њихов дрзава се тренутно налази два аутистицна нарцисоидна старца који су изабрани од политицки неписмене руље.Сто се тице омјера снага о томе не треба ни говорити.једини у свијету који нису обавијестени о томе да је Америка једно 150 пута јаца од Русије је један дио српске јавности и ту се углавном ради о људима који не могу најједноставније цињениоце да успореде и да изведу закљуцак.

Name

Босњо

14.04.2018 09:25

Напад је најбоља одбрана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

14.04.2018 09:41

Јбга, ви нападосте у Сијековцу, па се одбранисе. Додуше, на двадесет и кусур посто територије..

Name

да вам објасним

14.04.2018 09:30

Знате кад це русија укљуцити се у евентуалне сукобе са било ким...оног момента кад је директно нападну или јој буде угрозена територија,ста је вама јесте ви нормални..писмени..зар мислите да це русија због вас или неке сирије која јој је битнија сто пута од балкана да ризикује сукоб са суперсилом америком плус НАТО..па небудите смијесни..Политика русије се води да нико несме да вас бије осим васе и насе полиције хахах..звуци познато..ко се сјеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

14.04.2018 09:38

Ми смо чудан и врло паметан народ?! Изгледа. Сви у БиХ?! Многи од нас незнају шта им се догађа у рођеној кући, да ли нам се жена курва, коцка ли нам се син по кладионицама или на интернету, је ли на лаким или је прешао на теже дроге, али смо зато сви стручњаци и велики експерти за међународну политику и међународне односе. Ми знамо шта ће Трамп направити, ко је следећи, је ли Путин наредио одмазду или ће утихнути, да ли је Асад крив за хемијски напад или неко други, је ли уопште било хемијског напада, зашто Турци тамане Курде, има ли или нема Иран атомску бомбу, зашто Израел поби Палестинце итд., итд. Све ми знамо а у ствари немамо појма. Само пишемо и блебећемо. А вријеме нам истиче, живот нам пролази а нисмо га и нећемо проживјети како би га један просјечан и нормалан човјек требао проживјети... Умјесто тога, окренули смо се сукобима, споримо се око САД-а, Русије, Сирије, као да нам је то посао од којег живимо? А они нас недоживљавају, препуцавају се преко нас и живе од нас, будала... Зашто нам је лакше у БиХ да смо увијек у неким тензијама и сукобима, када је контра свима боље. Јесмо ли на крају крајева ми стварно толико неписмени и необразовани да се неможемо договорити, усагласити, гледати једни на друге са респектом и уважавањем.

ОДГОВОРИТЕ