Нема договора ХДЗ-а и СДА

Нема оптимизма да ће доћи до договора и компромиса између ХДЗ-а и СДА у вези са питањем изборног закона, поручено је у емисији "Изазови" БН телевизије. Наглашено је и да грађане нико не смије довести у ситуацију да не могу искористити своје изборно право.

Република Српска 13.04.2018 | 22:10
Нема договора ХДЗ-а и СДА
Предизборна грозница, престројавање, прелазак из једне у другу партију. Све је то у други план ставило Изборни закон, а цајтунг с временом закуцао је на врата. Да ли постоји могућност договора?

„Очигледно је да институције не функционишу и да не постоје механизми за провођење добрих пракси, а с друге стране између ове три странке које су на власти, посебно странке које се држе заједно (ХДЗ, СНСД и СДА), не постоји сагласнот око ових питања и мораћемо да чекамо изборе да се нешто промјени", изјавио је посланик ХДЗ 1990. у Брчком Томислав Стјепановић.

„Главни проблем је између ХДЗ и СДА. Требало би да се приближе мало ставови. Неки пропагирају грађанску опцију, неки национализам. Требало би наћи компромис, па да обје стране попусте. Нисам оптимиста да ће се све то издешавати", сматра посланик у ПД ПС БИХ Ненад Лалић (СДС).

Празник демократије постао је фарса.

„Уколико не буде жеље, воље и одговорности лидера у БиХ који воде цијелу прићу Изборног закона, улазимо у причу која се зове фарса и у којој је битније ко броји гласачке листиче од онога кога грађани желе да виде у власти“, каже посланик у Народној скупштини Републике Српске Недим Чивић.

Једно је јасно – грађани не смију да испаштају.

Грађане нико не смије довести у ситуацију да не искорите своје активно изборно право, посто су високи представник и пет чланица гаранти провођења Дејтонског споразума и одговорни су за демократске процесе, па уколико наше власти то не ураде, они морају наметнути рјешење да би имали могућност да се имплементирају резултати избора“, каже предсједник Форума грађана Тузле Вехид Шехић.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

музиме

14.04.2018 03:24

Моје мисљење нема потребе мјењати изборни закон. Ако се промјени српска це да има проблема. ХДЗ та националистицка странка врло је опасна тразице посавину. Додо је најиван сто се везе за цовица. Мрзња измеду срба и босњака треба престати. Само два единтета за трецега нема мјеста тјесно је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мммм

14.04.2018 16:14

Ти МУЗИМЕ у тој својој сирини напуси се курцине мамлазе себицни .