Пашалић и Минаси о сарадњи

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић разговарао је данас са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем о будућој сарадњи у оквиру пројеката и програма размјене студената и наставника ове високошколске установе са италијанским универзитетима.

Република Српска 13.04.2018 | 17:55
Пашалић и Минаси о сарадњи
Разговарано је и о могућностима изучавања италијанског језика на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, као и о организовању културних, тематских вечери током којих би професори и студенти Музичке академије изводили дјела италијанских композитора, саопштено је из Ректората.

Пашалић је представио структуру и активности Универзитета у Источном Сарајеву, нагласивши колико је битан сегмент међународне сарадње, како са европским универзитетима, тако и оним широм свијета.

У саопштењу се додаје да Универзитет у Источном Сарајеву има значајну сарадњу са неколико универзитета из Италије, али да ново руководство жели да прошири ту мрежу.

"Планирано је да у мају, када се обиљежава Дан Универзита и Дан Филозофског факултета, амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси отвори изложбу посвећену шездесетогодишњици од потписивања Римског споразума и `рађања Европске уније` и одржи предавање студентима Универзитета у Источном Сарајеву", наводи се у саопштењу.

Минаси је честитао ректору Пашалићу за именовање, те изразио задовољство због досадашње успјешне сарадње са Универзитетом у Источном Сарајеву.

Састанку у Ректорату присуствовали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Дејан Бокоњић и проректор за наставу Вера Ћевриз Нишић, као и сарадник у Амбасади Италије у БиХ Валидан Пуљић.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар