Pašalić i Minasi o saradnji

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić razgovarao je danas sa ambasadorom Italije u BiH Nikolom Minasijem o budućoj saradnji u okviru projekata i programa razmjene studenata i nastavnika ove visokoškolske ustanove sa italijanskim univerzitetima.

Republika Srpska 13.04.2018 | 17:55
Pašalić i Minasi o saradnji
Razgovarano je i o mogućnostima izučavanja italijanskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i o organizovanju kulturnih, tematskih večeri tokom kojih bi profesori i studenti Muzičke akademije izvodili djela italijanskih kompozitora, saopšteno je iz Rektorata.

Pašalić je predstavio strukturu i aktivnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, naglasivši koliko je bitan segment međunarodne saradnje, kako sa evropskim univerzitetima, tako i onim širom svijeta.

U saopštenju se dodaje da Univerzitet u Istočnom Sarajevu ima značajnu saradnju sa nekoliko univerziteta iz Italije, ali da novo rukovodstvo želi da proširi tu mrežu.

"Planirano je da u maju, kada se obilježava Dan Univerzita i Dan Filozofskog fakulteta, ambasador Italije u BiH Nikola Minasi otvori izložbu posvećenu šezdesetogodišnjici od potpisivanja Rimskog sporazuma i `rađanja Evropske unije` i održi predavanje studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu", navodi se u saopštenju.

Minasi je čestitao rektoru Pašaliću za imenovanje, te izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje uspješne saradnje sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

Sastanku u Rektoratu prisustvovali su prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Dejan Bokonjić i prorektor za nastavu Vera Ćevriz Nišić, kao i saradnik u Ambasadi Italije u BiH Validan Puljić.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar