ЛЕ: Спектакл у Лондону, Марсеј на Салцбург!

Фудбалери Арсенала и Атлетико Мадрида, као и Олимпик Марсеја и Салцбурга, играће у полуфиналу Лиге Европе, одлучено је жребом у Ниону.  Лоша, лоша срећа за Арсенал на жребу Лиге Европе! "Тобџије" имају мале шансе да се врате у Лигу шампиона кроз Премијер лигу. Данас их ни жреб за полуфинале Лиге Европе није помазио.  Жреб за Лигу Европе: Дерби! Салцбург или Марсељ у финалу! Парови полуфинала. . .

Фудбал 13.04.2018 | 14:45
ЛЕ: Спектакл у Лондону, Марсеј на Салцбург!
Све љубитеље очекује спектакл на мечу Арсенала и Атлетико Мадрида, пошто је очигледно да су ова два тима главни кандидати да у Лиону подигну пехар.

Први пут у историји Лиге Европе састаће се ови клубови и нема сумње да навијачи гледати одличан фудбал од стране изабраника Арсена Венгера и Чола Симеонеа.

Арсенал је до полуфинала дошао победама у двомечима над Естерсундом, Миланом и московским ЦСКА. Са друге стране, Мадриђани су до најбољих четири дошли тријумфима против Копенхагеном, Локомотивом из Моксве и Спортингом. 

Први меч на програму је 26. априла, док се реванш игра седам дана касније у Мадриду. 

У другом полуфиналу састаће се Марсеј и Салцбург. Два тима која су већ играла у групној фази. Аустријанци су у првом мечу славили са 1:0, док је у Француској било без голова. 

Екипа Салцбурга направила је највеће изненађење, пошто је успела да елиминише Лацио након што је први меч изгубила 4:2. Поред Лација, Аустријанци у елиминисали још Реал Сосиједад и Дортмунд. 

Када је реч о Марсеју они су пут до полуфинала крчили победама над Брагом, Атлетик Билбаом и Лајпцигом. 

Финале Лиге Европе на програму је 16. маја у Лиону.

Фудбалери Арсенала и њихов менаџер Арсен Венгер могу да се врате у Лигу шампиона после једногодишњег одсуства само кроз Лигу Европе.

У Премијер лиги, у међувремену, направили су повећи заостатак за четвртопласираним Тотенхемом и свели шансе за пласман на позицију која води у европску елиту у домен математичких.

Данас, после жреба за полуфинале Лиге Европе, сазнали су да им ништа лакше неће бити ни тим путем - добили су Атлетико Мадрид за ривала!

То значи и да ће се у другом двомечу састати Олимпик Марсеј и Ред Бул Салцбург.

У првим мечевима 26. априла домаћини ће бити Арсенал и Олимпик, а реванши 3. маја играће се у Шпанији и Аустрији.

Тада ћемо сазнати ко ће се 16. маја у Лиону састати у борби за други по важности УЕФА трофеј, уједно и позивницу за Лигу шампиона 2018/19.

Као увертира за жреб полуфинала Лиге шампиона, сат раније у Ниону је одржано и жребање парова у истој фази Лиге Европе.

Куглице су донеле финале пре финала између највећих фаворита Атлетика и Арсенала! Други финалиста ће бити Марсељ или Салцбург. 

Нема сумње да је окршај Атлетика и Арсенала дерби полуфинала, можда чак и целог такмичења јер су ова два тима од почетка нокаут фазе били главни фаворити за освајање. Атлетико је по свему приказаном до сада био најбољи тим у такмичењу и с правом је главни фаворит, док Арсенал мора да иде на све или ништа јер му је ово једина шанса да се докопа Лиге шампиона и наредне сезоне. Сада ће морати да прескочи најтежу препреку. Биће ово и први тренерски окршај Дијега Симеонеа и Арсена Венгера. 

Занимљиво ће бити и у окршају Олимпик Марсеља и Ред Бул Салцбурга јер је реч о екипама које би били аутсајдери против Арсенала или Атлетика и имали би далеко мање шансе да се докопају финала. Овако, оба тима имају далеко боље шансе да се докопају финала у Лиону. Занимљиво је да су већ играли у групној фази ове сезоне. И Аустријанци су били бољи са победом од 1:0 на домаћем терену и ремијем без голова на Велодрому. Одиграће укупно четири међусобна дуела у Лиги Европе ове сезоне. А интересантно је да су Французи у претходном колу елиминисали Салцбурговог "великог брата" Лајпциг који има истог власника. 

Жреб, парови полуфинала:

26.4. Олимпик Марсеј – Салцбург
26.4. Арсенал – Ат. Мадрид
3.5. Салцбург – Олимпик Марсеј
3.5. Ат. Мадрид – Арсенал

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар