LE: Spektakl u Londonu, Marsej na Salcburg!

Fudbaleri Arsenala i Atletiko Madrida, kao i Olimpik Marseja i Salcburga, igraće u polufinalu Lige Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.  Loša, loša sreća za Arsenal na žrebu Lige Evrope! "Tobdžije" imaju male šanse da se vrate u Ligu šampiona kroz Premijer ligu. Danas ih ni žreb za polufinale Lige Evrope nije pomazio.  Žreb za Ligu Evrope: Derbi! Salcburg ili Marselj u finalu! Parovi polufinala. . .

Fudbal 13.04.2018 | 14:45
LE: Spektakl u Londonu, Marsej na Salcburg!
Sve ljubitelje očekuje spektakl na meču Arsenala i Atletiko Madrida, pošto je očigledno da su ova dva tima glavni kandidati da u Lionu podignu pehar.

Prvi put u istoriji Lige Evrope sastaće se ovi klubovi i nema sumnje da navijači gledati odličan fudbal od strane izabranika Arsena Vengera i Čola Simeonea.

Arsenal je do polufinala došao pobedama u dvomečima nad Estersundom, Milanom i moskovskim CSKA. Sa druge strane, Madriđani su do najboljih četiri došli trijumfima protiv Kopenhagenom, Lokomotivom iz Moksve i Sportingom. 

Prvi meč na programu je 26. aprila, dok se revanš igra sedam dana kasnije u Madridu. 

U drugom polufinalu sastaće se Marsej i Salcburg. Dva tima koja su već igrala u grupnoj fazi. Austrijanci su u prvom meču slavili sa 1:0, dok je u Francuskoj bilo bez golova. 

Ekipa Salcburga napravila je najveće iznenađenje, pošto je uspela da eliminiše Lacio nakon što je prvi meč izgubila 4:2. Pored Lacija, Austrijanci u eliminisali još Real Sosijedad i Dortmund. 

Kada je reč o Marseju oni su put do polufinala krčili pobedama nad Bragom, Atletik Bilbaom i Lajpcigom. 

Finale Lige Evrope na programu je 16. maja u Lionu.

Fudbaleri Arsenala i njihov menadžer Arsen Venger mogu da se vrate u Ligu šampiona posle jednogodišnjeg odsustva samo kroz Ligu Evrope.

U Premijer ligi, u međuvremenu, napravili su poveći zaostatak za četvrtoplasiranim Totenhemom i sveli šanse za plasman na poziciju koja vodi u evropsku elitu u domen matematičkih.

Danas, posle žreba za polufinale Lige Evrope, saznali su da im ništa lakše neće biti ni tim putem - dobili su Atletiko Madrid za rivala!

To znači i da će se u drugom dvomeču sastati Olimpik Marsej i Red Bul Salcburg.

U prvim mečevima 26. aprila domaćini će biti Arsenal i Olimpik, a revanši 3. maja igraće se u Španiji i Austriji.

Tada ćemo saznati ko će se 16. maja u Lionu sastati u borbi za drugi po važnosti UEFA trofej, ujedno i pozivnicu za Ligu šampiona 2018/19.

Kao uvertira za žreb polufinala Lige šampiona, sat ranije u Nionu je održano i žrebanje parova u istoj fazi Lige Evrope.

Kuglice su donele finale pre finala između najvećih favorita Atletika i Arsenala! Drugi finalista će biti Marselj ili Salcburg. 

Nema sumnje da je okršaj Atletika i Arsenala derbi polufinala, možda čak i celog takmičenja jer su ova dva tima od početka nokaut faze bili glavni favoriti za osvajanje. Atletiko je po svemu prikazanom do sada bio najbolji tim u takmičenju i s pravom je glavni favorit, dok Arsenal mora da ide na sve ili ništa jer mu je ovo jedina šansa da se dokopa Lige šampiona i naredne sezone. Sada će morati da preskoči najtežu prepreku. Biće ovo i prvi trenerski okršaj Dijega Simeonea i Arsena Vengera. 

Zanimljivo će biti i u okršaju Olimpik Marselja i Red Bul Salcburga jer je reč o ekipama koje bi bili autsajderi protiv Arsenala ili Atletika i imali bi daleko manje šanse da se dokopaju finala. Ovako, oba tima imaju daleko bolje šanse da se dokopaju finala u Lionu. Zanimljivo je da su već igrali u grupnoj fazi ove sezone. I Austrijanci su bili bolji sa pobedom od 1:0 na domaćem terenu i remijem bez golova na Velodromu. Odigraće ukupno četiri međusobna duela u Ligi Evrope ove sezone. A interesantno je da su Francuzi u prethodnom kolu eliminisali Salcburgovog "velikog brata" Lajpcig koji ima istog vlasnika. 

Žreb, parovi polufinala:

26.4. Olimpik Marsej – Salcburg
26.4. Arsenal – At. Madrid
3.5. Salcburg – Olimpik Marsej
3.5. At. Madrid – Arsenal

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar