"Мажић је уморан, чекају га тестови за Русију!"

Судијска комисија ФСС проценила је да би за Мажића био превелики напор да суди и 157. "вечити дерби", тим пре што га чека важна ствар наредне недеље.

Фудбал 13.04.2018 | 10:45
"Мажић је уморан, чекају га тестови за Русију!"
Фудбалски савез Србије и његова Судијска организација проценили су да је за Милорада Мажића (45) превише напорно да у четвртак увече води меч Спортинг - Атлетико у Лисабону, у суботу предвече суди дерби Црвена звезда - Партизан, а онда отпутује на захтевне физичке тестове које ФИФА организује у склопу припрема за Мундијал у Русији.

Управо зато, објаснио је директор Суперлиге Владимир Булатовић у разговору за "Вечерње новости", за главног арбитра 157. "вечитог дербија" (субота, 18.30, Арена спорт) одређен је Мажићев асистент са синоћне реванш утакмице четвртфинала Лиге Европе - Данило Грујић.

Пре свега, Булатовић је нагласио шта је био разлог да се 31. коло Суперлиге, односно прва рунда плеј-оф и плеј-аут групе, помере са уторка (10. април) на суботу (14. април).

"Наш Савез и Судијска организација су добили допис ФИФА у коме се званично тражи изузеће тројице наших интернационалних судија за прво коло плеј-офа Суперлиге, које је требало да се игра у уторак. Та тројица су Мажић, Грујић и Ђокић, јер су их ФИФА и УЕФА планирали за своја такмичења", рекао је Булатовић за "Новости" и додао:

"Зато је, пре свега због регуларности целог такмичења, читаво коло померено на суботу. Било би неозбиљно да се тако важне утакмице у српком фудбалу не повере нашим најбољим арбитрима".

Када је коло померено, а Мажић одређен за главног арбитра утакмице на "Жозе Алвеладе" стадиону у престоници Португалије, Судијска комисија ФСС у чијем саставу су Раде Ђуровић, Милан Караџић и Дејан Филиповић одлучила је да одмори најбољег српског арбитра пред ново путовање, овог пута на тестове за ФИФА светско првенство 2018.

"Мажић је јуче судио утакмицу Лиге Европе између Спортинга и Атлетико Мадрида, а следеће недеље га чекају тестирања за Светско првенство у Русији. Процена Судијске организације је да због великих напора, путовања и обавеза, није у могућности да суди и дерби у суботу и ја вам преносим ту информацију", рекао је Булатовић.

Грујићу су прикључени Мажићеви стандардни асистенти са УЕФА и ФИФА утакмица, Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, четврти судија биће Немања Петровић, а иза гола асистираће Бојан Николић и Ненад Ђокић.

Скор Црвене звезде у утакмицама у којима је Грујић био главни судија је 18-4-4, Партизана 13-4-2. Овај 41-годишњи полицајац из Ниша три пута је до сада водио "вечите дербије", сва три пута у Љутице Богдана, а Црвена звезда и даље нема победу: 0-1-2.

Три Грујићева дербија:

Црвена звезда - Партизан 0:2 (26. новембар 2011.)

Црвена звезда - Партизан 1:3 (18. април 2017.)

Црвена звезда - Партизан 0:0 (27. август 2017.)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар