"Mažić je umoran, čekaju ga testovi za Rusiju!"

Sudijska komisija FSS procenila je da bi za Mažića bio preveliki napor da sudi i 157. "večiti derbi", tim pre što ga čeka važna stvar naredne nedelje.

Fudbal 13.04.2018 | 10:45
"Mažić je umoran, čekaju ga testovi za Rusiju!"
Fudbalski savez Srbije i njegova Sudijska organizacija procenili su da je za Milorada Mažića (45) previše naporno da u četvrtak uveče vodi meč Sporting - Atletiko u Lisabonu, u subotu predveče sudi derbi Crvena zvezda - Partizan, a onda otputuje na zahtevne fizičke testove koje FIFA organizuje u sklopu priprema za Mundijal u Rusiji.

Upravo zato, objasnio je direktor Superlige Vladimir Bulatović u razgovoru za "Večernje novosti", za glavnog arbitra 157. "večitog derbija" (subota, 18.30, Arena sport) određen je Mažićev asistent sa sinoćne revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope - Danilo Grujić.

Pre svega, Bulatović je naglasio šta je bio razlog da se 31. kolo Superlige, odnosno prva runda plej-of i plej-aut grupe, pomere sa utorka (10. april) na subotu (14. april).

"Naš Savez i Sudijska organizacija su dobili dopis FIFA u kome se zvanično traži izuzeće trojice naših internacionalnih sudija za prvo kolo plej-ofa Superlige, koje je trebalo da se igra u utorak. Ta trojica su Mažić, Grujić i Đokić, jer su ih FIFA i UEFA planirali za svoja takmičenja", rekao je Bulatović za "Novosti" i dodao:

"Zato je, pre svega zbog regularnosti celog takmičenja, čitavo kolo pomereno na subotu. Bilo bi neozbiljno da se tako važne utakmice u srpkom fudbalu ne povere našim najboljim arbitrima".

Kada je kolo pomereno, a Mažić određen za glavnog arbitra utakmice na "Žoze Alvelade" stadionu u prestonici Portugalije, Sudijska komisija FSS u čijem sastavu su Rade Đurović, Milan Karadžić i Dejan Filipović odlučila je da odmori najboljeg srpskog arbitra pred novo putovanje, ovog puta na testove za FIFA svetsko prvenstvo 2018.

"Mažić je juče sudio utakmicu Lige Evrope između Sportinga i Atletiko Madrida, a sledeće nedelje ga čekaju testiranja za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Procena Sudijske organizacije je da zbog velikih napora, putovanja i obaveza, nije u mogućnosti da sudi i derbi u subotu i ja vam prenosim tu informaciju", rekao je Bulatović.

Grujiću su priključeni Mažićevi standardni asistenti sa UEFA i FIFA utakmica, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija biće Nemanja Petrović, a iza gola asistiraće Bojan Nikolić i Nenad Đokić.

Skor Crvene zvezde u utakmicama u kojima je Grujić bio glavni sudija je 18-4-4, Partizana 13-4-2. Ovaj 41-godišnji policajac iz Niša tri puta je do sada vodio "večite derbije", sva tri puta u Ljutice Bogdana, a Crvena zvezda i dalje nema pobedu: 0-1-2.

Tri Grujićeva derbija:

Crvena zvezda - Partizan 0:2 (26. novembar 2011.)

Crvena zvezda - Partizan 1:3 (18. april 2017.)

Crvena zvezda - Partizan 0:0 (27. avgust 2017.)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar