Хрват на клупи Бајерна!

Њемачки лист "Билд" преноси да је Бајерн нашао насљедника Јупа Хајнкеса.  Тренер Ајнтрахта биће именован за новог шефа стручног штаба шампиона Немачке.  Бајерн изабрао - Нико Ковач!

Фудбал 12.04.2018 | 23:40
Хрват на клупи Бајерна!
Потрага је, изгледа, завршена!

Њемачки лист "Билд" ексклузивно преноси информацију да је Бајерн одлучио да насљедник Јупа Хајнкеса буде хрватски стручњак Нико Ковач (46). Према истом извору, Ковач би требало да буде представљен већ крајем априла.

За мјесто тренера претходно су конкурисали и Јулијан Нагелсман (Шалке), Ралф Хасенхитл (Лајпциг) и Томас Тухел (без клуба), али избор је на крају пао на тренера Ајтрахта.

Спортски директор Хасан Салихамиџић још почетком фебруара је навео да ће ускоро бити промовисан нови тренер Бајерна, али очигледно је да је нешто у том тренутку "запело", док је Бајерн истовремено тражио и "благослов" актуелног тренера Хајнкеса кога је клуб из Минхена неуспјешно убјеђивао да и наредне сезоне остане на њиховој клупи.

Нико Ковач је у Франкфурту од марта 2016. године и његов тим посебно добро игра ове сезоне и бори се за мјесто у Лиги шампиона.

Ковач је у досадашњем дијелу тренерске каријере водио и младу и сениорску репрезентацију Хрватске док је био помоћник у РБ Салцбургу у ком је и завршио играчку каријеру. Баш током играчких дана је био члан и Бајерна из Михнена с којим је освојио дуплу круну у сезони 2002/03.

Ковач није први Хрват на клупи Бајерна пошто је претходно легендарни Златко "Чик" Чајковски био тренер од 1963. до 1968. године, односно Бранко Зебец који га је наслиједио.

Бајернова потрага за новим тренером је завршена!

Новинар Спорт Билда Кристијан Фалк, најобавештенији човек у Немачкој када је реч о Баварцима, објавио је вечерас да ће легендарног Јупа Хајнкеса (76) од лета заменити тренер Ајнтрахта из Франкфурта Нико Ковач(46).

Водећи људи Бајерна неколико месеци су трагали за наследником прослављеног тренера који се повлачи на крају сезоне, а актуелни шеф стручног штаба Ајнтрахта идеално се уклапа у тражени профил тренера који говори немачки језик и најбоље познаје дешавања у Бундеслиги. Карл Хајнц Румениге и Ули Хенес одлучили су се за некадашњег селектора Хрватске који ће бити званично именован на функцију до краја априла.

Тиме ће се остварити Ковачев тренерски сан јер је као играч већ носио дрес Бавараца у периоду 2001-2003. године, а из тих времена је остао и добар пријатељ са спортским директором Хасаном Салихамиџићем што му је очигледно била додатна предност.

Ковач, који је рођен у Берлину већ неко време је важио за фаворита за клупу Бајерна, посебно након што је као кандидат отпао Томас Тухел. Сам је почетком априла наговестио да постоји контакт са шампионом који је сада конкретизован.

"Не постоји разлог за сумњу да ћу и следеће године водити Ајнтрахт. Међутим, у фудбалу се сваког данас дешава доста тога новог, и немам појма шта сутра носи", опрезно је изјавио тада Ковач, очигледно добро знајући шта се спрема.

Очекује се да уз Ника Ковача у Минхен стигне и његов брат и помоћник Роберт, а Ајнтрахт и да хоће не може да прави проблем јер у споразуму о продужењу уговора из децембра 2016. стоји јасна одредба о клаузули коју хрватски стручњак има.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈЈЈЈ

12.04.2018 21:48

ДОБАР МОМАК... СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ