Hrvat na klupi Bajerna!

Njemački list "Bild" prenosi da je Bajern našao nasljednika Jupa Hajnkesa.  Trener Ajntrahta biće imenovan za novog šefa stručnog štaba šampiona Nemačke.  Bajern izabrao - Niko Kovač!

Fudbal 12.04.2018 | 23:40
Hrvat na klupi Bajerna!
Potraga je, izgleda, završena!

Njemački list "Bild" ekskluzivno prenosi informaciju da je Bajern odlučio da nasljednik Jupa Hajnkesa bude hrvatski stručnjak Niko Kovač (46). Prema istom izvoru, Kovač bi trebalo da bude predstavljen već krajem aprila.

Za mjesto trenera prethodno su konkurisali i Julijan Nagelsman (Šalke), Ralf Hasenhitl (Lajpcig) i Tomas Tuhel (bez kluba), ali izbor je na kraju pao na trenera Ajtrahta.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić još početkom februara je naveo da će uskoro biti promovisan novi trener Bajerna, ali očigledno je da je nešto u tom trenutku "zapelo", dok je Bajern istovremeno tražio i "blagoslov" aktuelnog trenera Hajnkesa koga je klub iz Minhena neuspješno ubjeđivao da i naredne sezone ostane na njihovoj klupi.

Niko Kovač je u Frankfurtu od marta 2016. godine i njegov tim posebno dobro igra ove sezone i bori se za mjesto u Ligi šampiona.

Kovač je u dosadašnjem dijelu trenerske karijere vodio i mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske dok je bio pomoćnik u RB Salcburgu u kom je i završio igračku karijeru. Baš tokom igračkih dana je bio član i Bajerna iz Mihnena s kojim je osvojio duplu krunu u sezoni 2002/03.

Kovač nije prvi Hrvat na klupi Bajerna pošto je prethodno legendarni Zlatko "Čik" Čajkovski bio trener od 1963. do 1968. godine, odnosno Branko Zebec koji ga je naslijedio.

Bajernova potraga za novim trenerom je završena!

Novinar Sport Bilda Kristijan Falk, najobavešteniji čovek u Nemačkoj kada je reč o Bavarcima, objavio je večeras da će legendarnog Jupa Hajnkesa (76) od leta zameniti trener Ajntrahta iz Frankfurta Niko Kovač(46).

Vodeći ljudi Bajerna nekoliko meseci su tragali za naslednikom proslavljenog trenera koji se povlači na kraju sezone, a aktuelni šef stručnog štaba Ajntrahta idealno se uklapa u traženi profil trenera koji govori nemački jezik i najbolje poznaje dešavanja u Bundesligi. Karl Hajnc Rumenige i Uli Henes odlučili su se za nekadašnjeg selektora Hrvatske koji će biti zvanično imenovan na funkciju do kraja aprila.

Time će se ostvariti Kovačev trenerski san jer je kao igrač već nosio dres Bavaraca u periodu 2001-2003. godine, a iz tih vremena je ostao i dobar prijatelj sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem što mu je očigledno bila dodatna prednost.

Kovač, koji je rođen u Berlinu već neko vreme je važio za favorita za klupu Bajerna, posebno nakon što je kao kandidat otpao Tomas Tuhel. Sam je početkom aprila nagovestio da postoji kontakt sa šampionom koji je sada konkretizovan.

"Ne postoji razlog za sumnju da ću i sledeće godine voditi Ajntraht. Međutim, u fudbalu se svakog danas dešava dosta toga novog, i nemam pojma šta sutra nosi", oprezno je izjavio tada Kovač, očigledno dobro znajući šta se sprema.

Očekuje se da uz Nika Kovača u Minhen stigne i njegov brat i pomoćnik Robert, a Ajntraht i da hoće ne može da pravi problem jer u sporazumu o produženju ugovora iz decembra 2016. stoji jasna odredba o klauzuli koju hrvatski stručnjak ima.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JJJJ

12.04.2018 21:48

DOBAR MOMAK... SRETNO

ODGOVORITE