Лудница у Лиги Европе: 18 голова!

Арсенал и Атлетико се извукли, Салцбург “појео“ Сергејев Лацио! Фудбалери Арсенала, Атлетико Мадрида, Салцбурга и Марсеја пласирали су се у полуфинале Лиге Европе.  Из минуса у полуфинале Салцбург и Марсеј! Арсенал и Атлетико Мадрид су се провукли, док су Лајпциг и Лацио прокоцкали предност из првих утакмица. Сјајни ЦСКА и Спортинг нису имали среће.  Лацио прегажен, понижен и уништен! Магични Паје вратио Марсељ у европски врх! Салцбург се побринуо за једно од највећих изненађења вечери и елиминацију Римљана из Лиге Европе - 4:1.  Преживели, али су висили над литицом! Венгер се презнојио у хладној Москви, Облак спречио ударе громова у Лисабону.  На помолу била два велика изненађења, али су пут до полуфинала Лиге Европе кроз иглене уши пронашли и Арсенал и Атлетико Мадрид.

Фудбал 12.04.2018 | 23:30
Лудница у Лиги Европе: 18 голова!
У полуфиналу Лиге Европе играће Арсенал, Марсеј, Атлетико Мадрид и Салцбург, то је епилог вечерашњих реванш утакмица четвртфинала Лиге Европе.

На четири утакмице виђен је прави голгетерски пљусак. Постигнуто је упупно 18 голова.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

МАРСЕЈ - ЛАЈПЦИГ 5:2, први меч 0:1
/Митроглу 6, Сар 9, Тувин 38, Паје 60, Сакаи 90+4 - Брума 3, Аугустин 55/

ЦСКА - АРСЕНАЛ 2:2, први меч 1:4
/Чалов 39, Набабкин 50 - Велбек 75, Ремзи 90+2/

СПОРТИНГ - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:0, први меч 0:2
/Монтеро 28/

САЛЦБУРГ - ЛАЦИО 4:1, први меч 2:4
/Дабур 56, Хидара 73, Хичари 74, Лајнер 76 - Имобиле 55/

У Салцбургу их није било највише - 4:1, али ће тај дуел за домаћи тим свакако ући у историју. Не само да је Ред Бул надокнадио 2:4 из Рима, већ је у 55. минуту губио 0:1, а онда је одмах у следећем нападу изједначио, да би од 73. до 75. минута постигао још три гола и "оверио" полуфинале.

Салцбург је други део одиграо савршено. Занимљиво, потоп "небескоплавих" је почео оног тренутка када је терен напустио Сергеј Милинковић-Савић у 69. минуту. Играо је и Душан Баста.

Суперзанимљиво било је у Марсеју. Лајпциг је повео и тако већ у другом минуту, рачунајући и меч из Немачке, имао 2:0, али до деветог већ је предност била на страни Олимпика. У 17. је Димитри Паје постигао голчину, која је поништена због изразито глупог фаула Митроглуа.

Али...

До краја првог дела Марсеј је стигао до резултата који га води у полуфинале, да би почетком другог дела он био на страни Лајпцига - 3:2. Ипак, сјајну игру Француза крунисао је најлепшим голом на мечу Паје, а пласман међу четири најбоља клуба оверио Сакаи у судијској надокнади - 5:2.

Угрожени су били и Арсенал и Атлетико Мадрид, две екипе за које се мислило да неће стрепети у реваншу. Арсенал је губио 2:0, био у подређеном положају, али је Велбек донео спас у 75. минуту. "Армејци" су играли врло добро, нападали, притискали и таман када су били на корак од сензације (пропуштена велика прилика), уследила је казна. На крају нису ни победу успели да извуку, јер је Арон Рамзи постигао гол у надоканди времена за 2:2.

Спортинг је платио цену силних промашаја у Мадриду. У Лисабону је победио 1:0, али то после мадридских 0:2 није било довољно. "Лавови" су играли добро, али без среће да још једанпут затресу мрежу "јорганџија". Радосав Петровић ушао је у игру у 24. минуту.

Жреб за полуфинале Лиге Европе је у петак.

Прегажен, понижен, уништен... Лацио је размонтиран у Моцартовом граду у реваншу Лиге Европе. Фантастични Салцбург је за четири минута успео да спакује три комада римском тиму и победом од 4:1 елиминише га на путу ка финалу. Заслужено.

Шта је Симоне Инзаги желео у трернутку када је код резултата 1:1 извео из игре Сергеја Милинковића Савића то само он зна. Овај није богзна шта одиграо вечерас, али је било евидентно да је Лацио потпуно пао физички након што је Србин уступио место Фелипеу Андерсону у 69. минуту. Салцбург је нападао у већем делу меча, био бољи и у првом полувремену, ал је голман Стракоша успевао да одоли.

Римљани су дошли до предности у 55. минуту када је Луис Алберто мајсторски пронашао Имобилеа, а голгетер Лација мајсторски погодио рашље за 0:1. Ипак, само минут касније Израелац Дабур је лукавим ударцем изједначио на 1:1 и послао поруку Лацијалима да нема предаје да се игра до краја. Опомена, коју гости нису схватили. Кључни детаљ на мечу вероватно је промашај Луиса Алберта у 72. минуту у изгледној ситуацији, а одбрана голмана Фалкеа као да је потпуно инспирисала фудбалере Салцбурга. Уосталом, како другачије објаснити Блицкриг који је уследио.

За само четри минута играчи аустријског шампиона су просто избушили голмана Стракошу, погађали су редомХаидара (72'), Хванг (74') и Лајнер у 76. минуту и на радост домаће публике донели Салцбургу велику победу. Пробао је Лацио у финишу да дође бар до још једног гола и продужетака, јер је први меч завршен победом од 4:2, али се Салцбург одбранио и забележио највећи успех у новијој клупској историји.

Потпуно заслужено.  

Други клуб у власништву Ред Була није се вечерас радовао. Лајпциг је завршио дебитантску сезону у Европи на чувеном Велодрому и могу да буду поносни јер су се од овог такмичења опростили у спектакуларној утакмици. Само гол предности који су Бикови донели на овај меч није им био довољан. Мало је то када је на другој страни разиграни Димитри Паје који је вечерас поново подсетио на магичне дане из Вест Хема.

Француз је инспирисао тријумф Олимпика од 5:2 вредан пласмана у полуфинале Лиге Европе. Пасови, асистенције, па онај гол спољашњом за 4:2 у 60. минуту. Фантазија!

Да није било сметеног Грка Митроглуа баш би се прославио вечерас Димитри, али и овако је заслужио комплименте. Лајпциг је рано повео преко Бруме у другом минуту, али су до десетог минута домаћини преокренули преко аутогола Илсанкера и Буоне Сара. Тован је на пас Пајеа у 38. повисио на 3:1, али се Лајпциг није предавао.

Свестан да му треба гол за пролаз немачки вицешамион је навиљаво и успео преко Кеите и Огустана да дође до смањена у 55. минуту. Ипак, само пет минут акасније  Паје је вратио Марсељу два гола предности, а у надокнади у јеку офанзиве Лајпциога после контре Јапанац Сакаи је погодио на празан гол за 5:2 и велико славље навијача Олимпика. 

Арсенал и Атлетико Мадрид су у полуфиналу, али ни Арсен Венгер, ни Дијего Симеоне нису веровали да ће тај подухват бити овако тежак након сигурних победа у првим утакмицама четврфинала Лиге Европе. Тобџијама је три гола предности из прве утакмице ипак било довољно, иако је ЦСКА на 2:0 пропустио неколико великих шанси, али је на крају кажњен за промашаје (2:2). Мадриђани вечерас морају да захвале Јану Облаку, који је са неколико чудесних интервенција поништио очајну игру свог тима, који ће вечерашње издање на стадиону Жозе Алваладе морати што пре да заборави уколико жели до трофеја (0:1).

Виктору Гончаренку се исплатила храброст. ЦСКА је повео голом Чалова у финишу првог полувремена, а када је Набабкин с почетка другог полувремена дуплирао вођство домаћина, вода је била у ушима гостујућег састава, на чијем голу је стајао никад несигурнији Петер Чех.

Шансе домаћина у наставку другог полувремена су се ређале као на траци. Само три минута након другог гола (53. минут) умало је из слободног ударца погодио Головин, док је у 70. минуту страшан ударац Сергеја Игнашевича прохујао тик поред стативе. То је ипак било превише промашаја за домаћина, па је убрзо уследио одговор са друге стране. Елени је сјајно проиграо Велбека, а овај рутински матирао немоног Акинфејева.

ЦСКА је и након тог примљеног поготка на све начине покушавао да дође до трећег поготка који би утакмици поново донео праву драму. Ипак није успео, али се херојски опростио од другог по квалитету такмичења на Старом континенту, без обзира на то што је Ремзи у последњим тренуцима успео да изједначи.

Атлетико је потпуно ван меча био више од сат времена игре. Спортинг је био одлучан, енергичан и жустар, упоребио је све адуте које иначе красе његовог противника, па је у игри за продужетке био све до последњег тренутка утакмице.

Фреди Монтеро је такву игру домаћина крунисао у 28. минуту након одличног додавања Бруна Фернандеса. Домаћин је и раније могао до гола, али је јан Облак у 11. минуту искористио своје натприродне моћи и на невероватан начин спречио погодак Коатеса.

Погодак Монтера унео је додатан адреналин у редове екипе Жоржа Жесуса, која је још жешће напала потпуно непрепознатљиви састав Дијега Симеонеа. Ипак, промашаји Брајана Руиза, Желсона Мартинса иФредија Монтера значајно су умориле Спортинг, па су се гости тргли у последњих пола сата и могли до изједначења. Две највеће прилике у завршници меча имао је Антоан Гризман, али Јорганџије једноставно нису заслужиле да вечерас затресу мрежу ривала.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар