Ludnica u Ligi Evrope: 18 golova!

Arsenal i Atletiko se izvukli, Salcburg “pojeo“ Sergejev Lacio! Fudbaleri Arsenala, Atletiko Madrida, Salcburga i Marseja plasirali su se u polufinale Lige Evrope.  Iz minusa u polufinale Salcburg i Marsej! Arsenal i Atletiko Madrid su se provukli, dok su Lajpcig i Lacio prokockali prednost iz prvih utakmica. Sjajni CSKA i Sporting nisu imali sreće.  Lacio pregažen, ponižen i uništen! Magični Paje vratio Marselj u evropski vrh! Salcburg se pobrinuo za jedno od najvećih iznenađenja večeri i eliminaciju Rimljana iz Lige Evrope - 4:1.  Preživeli, ali su visili nad liticom! Venger se preznojio u hladnoj Moskvi, Oblak sprečio udare gromova u Lisabonu.  Na pomolu bila dva velika iznenađenja, ali su put do polufinala Lige Evrope kroz iglene uši pronašli i Arsenal i Atletiko Madrid.

Fudbal 12.04.2018 | 23:30
Ludnica u Ligi Evrope: 18 golova!
U polufinalu Lige Evrope igraće Arsenal, Marsej, Atletiko Madrid i Salcburg, to je epilog večerašnjih revanš utakmica četvrtfinala Lige Evrope.

Na četiri utakmice viđen je pravi golgeterski pljusak. Postignuto je upupno 18 golova.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

MARSEJ - LAJPCIG 5:2, prvi meč 0:1
/Mitroglu 6, Sar 9, Tuvin 38, Paje 60, Sakai 90+4 - Bruma 3, Augustin 55/

CSKA - ARSENAL 2:2, prvi meč 1:4
/Čalov 39, Nababkin 50 - Velbek 75, Remzi 90+2/

SPORTING - ATLETIKO MADRID 1:0, prvi meč 0:2
/Montero 28/

SALCBURG - LACIO 4:1, prvi meč 2:4
/Dabur 56, Hidara 73, Hičari 74, Lajner 76 - Imobile 55/

U Salcburgu ih nije bilo najviše - 4:1, ali će taj duel za domaći tim svakako ući u istoriju. Ne samo da je Red Bul nadoknadio 2:4 iz Rima, već je u 55. minutu gubio 0:1, a onda je odmah u sledećem napadu izjednačio, da bi od 73. do 75. minuta postigao još tri gola i "overio" polufinale.

Salcburg je drugi deo odigrao savršeno. Zanimljivo, potop "nebeskoplavih" je počeo onog trenutka kada je teren napustio Sergej Milinković-Savić u 69. minutu. Igrao je i Dušan Basta.

Superzanimljivo bilo je u Marseju. Lajpcig je poveo i tako već u drugom minutu, računajući i meč iz Nemačke, imao 2:0, ali do devetog već je prednost bila na strani Olimpika. U 17. je Dimitri Paje postigao golčinu, koja je poništena zbog izrazito glupog faula Mitroglua.

Ali...

Do kraja prvog dela Marsej je stigao do rezultata koji ga vodi u polufinale, da bi početkom drugog dela on bio na strani Lajpciga - 3:2. Ipak, sjajnu igru Francuza krunisao je najlepšim golom na meču Paje, a plasman među četiri najbolja kluba overio Sakai u sudijskoj nadoknadi - 5:2.

Ugroženi su bili i Arsenal i Atletiko Madrid, dve ekipe za koje se mislilo da neće strepeti u revanšu. Arsenal je gubio 2:0, bio u podređenom položaju, ali je Velbek doneo spas u 75. minutu. "Armejci" su igrali vrlo dobro, napadali, pritiskali i taman kada su bili na korak od senzacije (propuštena velika prilika), usledila je kazna. Na kraju nisu ni pobedu uspeli da izvuku, jer je Aron Ramzi postigao gol u nadokandi vremena za 2:2.

Sporting je platio cenu silnih promašaja u Madridu. U Lisabonu je pobedio 1:0, ali to posle madridskih 0:2 nije bilo dovoljno. "Lavovi" su igrali dobro, ali bez sreće da još jedanput zatresu mrežu "jorgandžija". Radosav Petrović ušao je u igru u 24. minutu.

Žreb za polufinale Lige Evrope je u petak.

Pregažen, ponižen, uništen... Lacio je razmontiran u Mocartovom gradu u revanšu Lige Evrope. Fantastični Salcburg je za četiri minuta uspeo da spakuje tri komada rimskom timu i pobedom od 4:1 eliminiše ga na putu ka finalu. Zasluženo.

Šta je Simone Inzagi želeo u trernutku kada je kod rezultata 1:1 izveo iz igre Sergeja Milinkovića Savića to samo on zna. Ovaj nije bogzna šta odigrao večeras, ali je bilo evidentno da je Lacio potpuno pao fizički nakon što je Srbin ustupio mesto Felipeu Andersonu u 69. minutu. Salcburg je napadao u većem delu meča, bio bolji i u prvom poluvremenu, al je golman Strakoša uspevao da odoli.

Rimljani su došli do prednosti u 55. minutu kada je Luis Alberto majstorski pronašao Imobilea, a golgeter Lacija majstorski pogodio rašlje za 0:1. Ipak, samo minut kasnije Izraelac Dabur je lukavim udarcem izjednačio na 1:1 i poslao poruku Lacijalima da nema predaje da se igra do kraja. Opomena, koju gosti nisu shvatili. Ključni detalj na meču verovatno je promašaj Luisa Alberta u 72. minutu u izglednoj situaciji, a odbrana golmana Falkea kao da je potpuno inspirisala fudbalere Salcburga. Uostalom, kako drugačije objasniti Blickrig koji je usledio.

Za samo četri minuta igrači austrijskog šampiona su prosto izbušili golmana Strakošu, pogađali su redomHaidara (72'), Hvang (74') i Lajner u 76. minutu i na radost domaće publike doneli Salcburgu veliku pobedu. Probao je Lacio u finišu da dođe bar do još jednog gola i produžetaka, jer je prvi meč završen pobedom od 4:2, ali se Salcburg odbranio i zabeležio najveći uspeh u novijoj klupskoj istoriji.

Potpuno zasluženo.  

Drugi klub u vlasništvu Red Bula nije se večeras radovao. Lajpcig je završio debitantsku sezonu u Evropi na čuvenom Velodromu i mogu da budu ponosni jer su se od ovog takmičenja oprostili u spektakularnoj utakmici. Samo gol prednosti koji su Bikovi doneli na ovaj meč nije im bio dovoljan. Malo je to kada je na drugoj strani razigrani Dimitri Paje koji je večeras ponovo podsetio na magične dane iz Vest Hema.

Francuz je inspirisao trijumf Olimpika od 5:2 vredan plasmana u polufinale Lige Evrope. Pasovi, asistencije, pa onaj gol spoljašnjom za 4:2 u 60. minutu. Fantazija!

Da nije bilo smetenog Grka Mitroglua baš bi se proslavio večeras Dimitri, ali i ovako je zaslužio komplimente. Lajpcig je rano poveo preko Brume u drugom minutu, ali su do desetog minuta domaćini preokrenuli preko autogola Ilsankera i Buone Sara. Tovan je na pas Pajea u 38. povisio na 3:1, ali se Lajpcig nije predavao.

Svestan da mu treba gol za prolaz nemački vicešamion je naviljavo i uspeo preko Keite i Ogustana da dođe do smanjena u 55. minutu. Ipak, samo pet minut akasnije  Paje je vratio Marselju dva gola prednosti, a u nadoknadi u jeku ofanzive Lajpcioga posle kontre Japanac Sakai je pogodio na prazan gol za 5:2 i veliko slavlje navijača Olimpika. 

Arsenal i Atletiko Madrid su u polufinalu, ali ni Arsen Venger, ni Dijego Simeone nisu verovali da će taj poduhvat biti ovako težak nakon sigurnih pobeda u prvim utakmicama četvrfinala Lige Evrope. Tobdžijama je tri gola prednosti iz prve utakmice ipak bilo dovoljno, iako je CSKA na 2:0 propustio nekoliko velikih šansi, ali je na kraju kažnjen za promašaje (2:2). Madriđani večeras moraju da zahvale Janu Oblaku, koji je sa nekoliko čudesnih intervencija poništio očajnu igru svog tima, koji će večerašnje izdanje na stadionu Žoze Alvalade morati što pre da zaboravi ukoliko želi do trofeja (0:1).

Viktoru Gončarenku se isplatila hrabrost. CSKA je poveo golom Čalova u finišu prvog poluvremena, a kada je Nababkin s početka drugog poluvremena duplirao vođstvo domaćina, voda je bila u ušima gostujućeg sastava, na čijem golu je stajao nikad nesigurniji Peter Čeh.

Šanse domaćina u nastavku drugog poluvremena su se ređale kao na traci. Samo tri minuta nakon drugog gola (53. minut) umalo je iz slobodnog udarca pogodio Golovin, dok je u 70. minutu strašan udarac Sergeja Ignaševiča prohujao tik pored stative. To je ipak bilo previše promašaja za domaćina, pa je ubrzo usledio odgovor sa druge strane. Eleni je sjajno proigrao Velbeka, a ovaj rutinski matirao nemonog Akinfejeva.

CSKA je i nakon tog primljenog pogotka na sve načine pokušavao da dođe do trećeg pogotka koji bi utakmici ponovo doneo pravu dramu. Ipak nije uspeo, ali se herojski oprostio od drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu, bez obzira na to što je Remzi u poslednjim trenucima uspeo da izjednači.

Atletiko je potpuno van meča bio više od sat vremena igre. Sporting je bio odlučan, energičan i žustar, uporebio je sve adute koje inače krase njegovog protivnika, pa je u igri za produžetke bio sve do poslednjeg trenutka utakmice.

Fredi Montero je takvu igru domaćina krunisao u 28. minutu nakon odličnog dodavanja Bruna Fernandesa. Domaćin je i ranije mogao do gola, ali je jan Oblak u 11. minutu iskoristio svoje natprirodne moći i na neverovatan način sprečio pogodak Koatesa.

Pogodak Montera uneo je dodatan adrenalin u redove ekipe Žorža Žesusa, koja je još žešće napala potpuno neprepoznatljivi sastav Dijega Simeonea. Ipak, promašaji Brajana Ruiza, Želsona Martinsa iFredija Montera značajno su umorile Sporting, pa su se gosti trgli u poslednjih pola sata i mogli do izjednačenja. Dve najveće prilike u završnici meča imao je Antoan Grizman, ali Jorgandžije jednostavno nisu zaslužile da večeras zatresu mrežu rivala.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar