Пешићев трећи дерби, први као шпиц: Биће спектакл!

Пречка у првом, велика шанса у другом мечу. Може ли рекордер Звезде до гола у следећем дербију?

Фудбал 13.04.2018 | 13:00
Пешићев трећи дерби, први као шпиц: Биће спектакл!
Александар Пешић је најбољи стрелац Црвене звезде, али држи и још један рекорд.

Сјајни нападач стигао је у Љутице Богдана почетком јула и од тада одиграо баш сваки меч - ако рачунамо сва такмичења. Било је мечева у којима је имао улогу џокера, полако је дошао и до места стартера, али није правио паузе...

"Изузетно ми је драго што шеф има толико поверења у мене. Он је одлучивао о томе, веома сам му захвалан, а на терену ћу до последње утакмице дати све од себе да његово поверење и оправдам", поручио је Пешић за сајт клуба.

Сигурно је да ће бити учесник и предстојећег 157. "вечитог дербија" који је на програму у суботу (18.30, ТВ Арена Спорт 1) чиме би продужио сопствени низ на 47 мечева.

Истиче да нема умора и да је фудбалерима увек "много лакше да играју утакмцие него да тренирају", али и да када недостаје свежине, одмора и енергија - све то се заборавља када истри на терен пред навијаче који им пружају подршку.

Против Партизана је до сада одиграо два "вечита дербија", али следећи ће бити другачији...

Александар Пешић је у претходна два наврата био кориштен на позицији левог крила, док је напада предводио Боаћи, а с обзиром на то да је шпиц из Гане напустио клуб - извесно је да ће сада популарни "Шиљо" бити позициониран између два штопера противника.

Из улоге левог крила, улазио је у шансе на претходним утакмицама с Партизаном - погодио пречку у августу, а у децембру наишао на сјајног Владимира Стојковића.

"Ми се понашамо као да је ово ново првенство и да крећемо од нуле. За нас креће ново надметање и поново у свакој утакмици морамо да будемо бољи ривал. Говорио сам и када смо имали 12 бодова предности да то ништа не значи док се не одсвира крај и последње утакмице у сезони", навео је Пешић.

У првом дербију након обезбеђивања европских "виза" за јесен - у ком је било много умора - управо је због удмора на левом крилу одменио Немању Радоњића.

Брзоноги фудбалер остао је без снаге у дуелима против Краснодара и није је имао довољно да почне меч, док је поново њега заменио и у децембарском дербију. Тада је проблем била повреда због које је пропустио други део јесење сезоне...

Овога пута, ипак, чини се да неће бити принудних решења и да ће Пешић играти на својој најприроднијој позији са које је постигао и највећи број голова.

О Партизану није желео много да говори, само зна да ће Звезда бити спремна.

"Сви знамо шта је дерби и какву тежину носи, максимално смо фокусирани на припрему меча. Не волим много да предвиђам како ће играти противник, волим да гледам само у своје двориште. најважније је да се ми припремимо најбоље што можемо и да на терену испоштујемо тактику коју наш стручни штаб преипрема. Партизан ће сигурно бити максимално мотивисан и спреман, али ми ипак размишљамо само о себи и својој игри", поручио је најбољи стрелац Црвене звезде.

За "вечити дерби" је специфично да се о њему прича недељама пре него што и почне. Тако је и у свлачионици Црвене звезде која би победом готово освојила шампионску титулу пошто би ривалу побегла на девет бодова на шест мечева до краја.

"Доста причамо међусобно о вечитом дербију, знамо сви колико је важна и велика утакмица. Још као клинци смо сви то увидели и сада нам је изузетна част и привилегија што смо део највеће утакмице у нашој земљи. Нама феноменалне атмосфере не мањка ни на једној утакмици, тако да верујем да ће у суботу бити спектакл. Не постоји реч којом би се описало какву атмосферу праве наши навијачи и колико то нама играчима значи на терену", закључио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар