Pešićev treći derbi, prvi kao špic: Biće spektakl!

Prečka u prvom, velika šansa u drugom meču. Može li rekorder Zvezde do gola u sledećem derbiju?

Fudbal 13.04.2018 | 13:00
Pešićev treći derbi, prvi kao špic: Biće spektakl!
Aleksandar Pešić je najbolji strelac Crvene zvezde, ali drži i još jedan rekord.

Sjajni napadač stigao je u Ljutice Bogdana početkom jula i od tada odigrao baš svaki meč - ako računamo sva takmičenja. Bilo je mečeva u kojima je imao ulogu džokera, polako je došao i do mesta startera, ali nije pravio pauze...

"Izuzetno mi je drago što šef ima toliko poverenja u mene. On je odlučivao o tome, veoma sam mu zahvalan, a na terenu ću do poslednje utakmice dati sve od sebe da njegovo poverenje i opravdam", poručio je Pešić za sajt kluba.

Sigurno je da će biti učesnik i predstojećeg 157. "večitog derbija" koji je na programu u subotu (18.30, TV Arena Sport 1) čime bi produžio sopstveni niz na 47 mečeva.

Ističe da nema umora i da je fudbalerima uvek "mnogo lakše da igraju utakmcie nego da treniraju", ali i da kada nedostaje svežine, odmora i energija - sve to se zaboravlja kada istri na teren pred navijače koji im pružaju podršku.

Protiv Partizana je do sada odigrao dva "večita derbija", ali sledeći će biti drugačiji...

Aleksandar Pešić je u prethodna dva navrata bio korišten na poziciji levog krila, dok je napada predvodio Boaći, a s obzirom na to da je špic iz Gane napustio klub - izvesno je da će sada popularni "Šiljo" biti pozicioniran između dva štopera protivnika.

Iz uloge levog krila, ulazio je u šanse na prethodnim utakmicama s Partizanom - pogodio prečku u avgustu, a u decembru naišao na sjajnog Vladimira Stojkovića.

"Mi se ponašamo kao da je ovo novo prvenstvo i da krećemo od nule. Za nas kreće novo nadmetanje i ponovo u svakoj utakmici moramo da budemo bolji rival. Govorio sam i kada smo imali 12 bodova prednosti da to ništa ne znači dok se ne odsvira kraj i poslednje utakmice u sezoni", naveo je Pešić.

U prvom derbiju nakon obezbeđivanja evropskih "viza" za jesen - u kom je bilo mnogo umora - upravo je zbog udmora na levom krilu odmenio Nemanju Radonjića.

Brzonogi fudbaler ostao je bez snage u duelima protiv Krasnodara i nije je imao dovoljno da počne meč, dok je ponovo njega zamenio i u decembarskom derbiju. Tada je problem bila povreda zbog koje je propustio drugi deo jesenje sezone...

Ovoga puta, ipak, čini se da neće biti prinudnih rešenja i da će Pešić igrati na svojoj najprirodnijoj poziji sa koje je postigao i najveći broj golova.

O Partizanu nije želeo mnogo da govori, samo zna da će Zvezda biti spremna.

"Svi znamo šta je derbi i kakvu težinu nosi, maksimalno smo fokusirani na pripremu meča. Ne volim mnogo da predviđam kako će igrati protivnik, volim da gledam samo u svoje dvorište. najvažnije je da se mi pripremimo najbolje što možemo i da na terenu ispoštujemo taktiku koju naš stručni štab preiprema. Partizan će sigurno biti maksimalno motivisan i spreman, ali mi ipak razmišljamo samo o sebi i svojoj igri", poručio je najbolji strelac Crvene zvezde.

Za "večiti derbi" je specifično da se o njemu priča nedeljama pre nego što i počne. Tako je i u svlačionici Crvene zvezde koja bi pobedom gotovo osvojila šampionsku titulu pošto bi rivalu pobegla na devet bodova na šest mečeva do kraja.

"Dosta pričamo međusobno o večitom derbiju, znamo svi koliko je važna i velika utakmica. Još kao klinci smo svi to uvideli i sada nam je izuzetna čast i privilegija što smo deo najveće utakmice u našoj zemlji. Nama fenomenalne atmosfere ne manjka ni na jednoj utakmici, tako da verujem da će u subotu biti spektakl. Ne postoji reč kojom bi se opisalo kakvu atmosferu prave naši navijači i koliko to nama igračima znači na terenu", zaključio je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar