Поново "Радоњизам" - Бајерну "вајлд карта" за ЕЛ!

Кошаркаши Бајерна из Минхена, које са клупе предводи бивши тренер Црвене звезде, добили су ''Вајлд карту'' за најелитније кошаркашко такмичење у Евролиги.

Кошарка 13.04.2018 | 08:30
Поново "Радоњизам" - Бајерну "вајлд карта" за ЕЛ!
Бајерн добио "вајлдкард" Евролиге! А ту је и клуб Тонија Паркера...

Иако не освоји титулу у Бундеслиги, Бајерн Минхен ћемо наредне две сезоне гледати у најелитнијем кошаркашком такмичењу у Европи.

Ово је одлучио јуче борд Евролиге на заседању у Мадриду.

После вести о томе ко напушта Евролигу, вест и о томе ко је попуњава!

Евролига је на данашњем састанку у Мадриду одлучила да прошири број учесника од сезоне 2019/20, па ће тако уместо досадашњих 16 клубова - наступити чак 18, док за сада нема индиција да ће доћи до промене актуелног "лигашког" формата такмичења.

Такође, Евролига је саопштила и да су приоритет била тржишта Француске и Немачке, па је тако Бајерн Из Минхена добио "вајлдкард" за две сезоне - 2019/20 и 2020/21.

Уз то, у званичном саопштењу наводи се и да ће Евролига наставити преговоре са француским АСВЕЛ-ом, клубом којим руководи француски кошаркаш Тони Паркер, и да ће у случају договора и они добити идентичну позивницу.

За разлику од Француске, Немачка је у актуелном систему најјачег европског такмичења већ давала једног учесника - односно њиховог шампиона.

Бајерн, који је недавно преузео некадашњи тренер црвено-белих Дејан Радоњић, на путу је да и "годину раније" учествује у Евролиги пошто је првопласиран на табели Бундес лиге са великим шансама да се домогне шампионског пехара.

С обзиром на то да је председник Панатинаикоса "изјурио" са састанка и потом обавестио јавност да његов клуб иступа из овог такмичења од наредне сезоне, јасно је да нас очекује нова серија преговора у којима ће бити јасно ко ће замити "зелене".

Ако се не предомисле...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар