Ponovo "Radonjizam" - Bajernu "vajld karta" za EL!

Košarkaši Bajerna iz Minhena, koje sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde, dobili su ''Vajld kartu'' za najelitnije košarkaško takmičenje u Evroligi.

Košarka 13.04.2018 | 08:30
Ponovo "Radonjizam" - Bajernu "vajld karta" za EL!
Bajern dobio "vajldkard" Evrolige! A tu je i klub Tonija Parkera...

Iako ne osvoji titulu u Bundesligi, Bajern Minhen ćemo naredne dve sezone gledati u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Ovo je odlučio juče bord Evrolige na zasedanju u Madridu.

Posle vesti o tome ko napušta Evroligu, vest i o tome ko je popunjava!

Evroliga je na današnjem sastanku u Madridu odlučila da proširi broj učesnika od sezone 2019/20, pa će tako umesto dosadašnjih 16 klubova - nastupiti čak 18, dok za sada nema indicija da će doći do promene aktuelnog "ligaškog" formata takmičenja.

Takođe, Evroliga je saopštila i da su prioritet bila tržišta Francuske i Nemačke, pa je tako Bajern Iz Minhena dobio "vajldkard" za dve sezone - 2019/20 i 2020/21.

Uz to, u zvaničnom saopštenju navodi se i da će Evroliga nastaviti pregovore sa francuskim ASVEL-om, klubom kojim rukovodi francuski košarkaš Toni Parker, i da će u slučaju dogovora i oni dobiti identičnu pozivnicu.

Za razliku od Francuske, Nemačka je u aktuelnom sistemu najjačeg evropskog takmičenja već davala jednog učesnika - odnosno njihovog šampiona.

Bajern, koji je nedavno preuzeo nekadašnji trener crveno-belih Dejan Radonjić, na putu je da i "godinu ranije" učestvuje u Evroligi pošto je prvoplasiran na tabeli Bundes lige sa velikim šansama da se domogne šampionskog pehara.

S obzirom na to da je predsednik Panatinaikosa "izjurio" sa sastanka i potom obavestio javnost da njegov klub istupa iz ovog takmičenja od naredne sezone, jasno je da nas očekuje nova serija pregovora u kojima će biti jasno ko će zamiti "zelene".

Ako se ne predomisle...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar