Пантић о Радоњићу: На терену нисмо пријатељи!

Фудбалер Партизана Данило Пантић пред дуел са Црвеном звездом каже да црно-бели немају шта да изгубе у суботу и да је притисак код домаћина. Причао и о односу са Немањом Радоњићем.

Фудбал 13.04.2018 | 10:00
Пантић о Радоњићу: На терену нисмо пријатељи!
Данило Пантић и Немања Радоњић дуги низ година провели су заједно у фудбалској школи Партизана. Носећи црно-бели дрес постали су пријатељи за цео живот.

Али, док фудбалски још нису стасали, путеви су им се раздвојили. Пантић је напустио Партизан и после неуспешних епизода у Челсију и Холнадији вратио се у матични клуб после две и по године. Овај пут на позајмицу... Радоњић никада није добио шансу у првом тиму клуба из Хумске, отишао је пре него што је закорачио на велику сцену. Кратка и турбулентна каријера довела га је до дреса који највише воли - Звездиног црвено-белог.

Дача не крије да је с Немањом остао пријатељ. Међутим, у суботу, када почне 157. "вечити дерби", све се заборавља, па и то.

"То се у фудбалу дешава, играчи мењају клубове. Када се изађе на терен нема пријатељства, играћу против Радоњића као и против свих осталих. С момцима из Звезде који играју за младу репрезентацију сам у добрим односима. Само са Радоњом има посебан однос, јер сам с њим играо цео живот", признаје Данило Пантић.

У суботу би требало да упише трећи наступ против Црвене звезде.

"Ако бројим од када сам постао део сениорског тима Партизана, ово је мој трећи дерби, а други од када сам се вратио у Хумску. Једва чекамо да утакмица почне." 

У прошлом, одиграном на стадиону Партизана (1:1), Пантић је био један од најбољих на терену.

"Дерби је увек утакмица за себе, поготово за нас који смо цео живот у клубу. Осећамо сав притисак јавности и свега што се око нас дешава, нисмо ни слепи, ни глуви. Очекује нас утакмица од великог значаја... Наспрам нас је један добар противник. Снаге ће одмерити две квалитетне екипе, па нека победи бољи."

Пантић је става да је притисак већи на Звезди.

"Мислим да је притисак на њимна, јер они имају шта да бране. Лично не осаћам никакву врсту притиска, не можемо да изгубимо ништа, а можемо много да добијемо", оценио је фудбалер Партизана.

Од када се вратио у Партизан игра све боље, што је навело челнике црно-белих да размишљају о откупу уговора од Челсија.

"Драго ми је да људи тако причају и да играм све боље, Тренирам, напредујем и надам се да ћемо у суботу да пружимо још једну вредну партију и да ћу је се дуго сећати."

Ако је судити по укусу везног фудбалера Партизана, утакмица би требало да обилује шансама и головима.

"Звезда је квалитетна екипа, у првенству ниже победе. Мислим да тренер Владан Милојевић и без Канге и Боаћија има добар тим. Очекујем отворену утакмицу и шансе на обе стране. Ко буде бољи нека победи. Не мислим да је Звезда слабија...", подвукао је Данило Пантић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар