Pantić o Radonjiću: Na terenu nismo prijatelji!

Fudbaler Partizana Danilo Pantić pred duel sa Crvenom zvezdom kaže da crno-beli nemaju šta da izgube u subotu i da je pritisak kod domaćina. Pričao i o odnosu sa Nemanjom Radonjićem.

Fudbal 13.04.2018 | 10:00
Pantić o Radonjiću: Na terenu nismo prijatelji!
Danilo Pantić i Nemanja Radonjić dugi niz godina proveli su zajedno u fudbalskoj školi Partizana. Noseći crno-beli dres postali su prijatelji za ceo život.

Ali, dok fudbalski još nisu stasali, putevi su im se razdvojili. Pantić je napustio Partizan i posle neuspešnih epizoda u Čelsiju i Holnadiji vratio se u matični klub posle dve i po godine. Ovaj put na pozajmicu... Radonjić nikada nije dobio šansu u prvom timu kluba iz Humske, otišao je pre nego što je zakoračio na veliku scenu. Kratka i turbulentna karijera dovela ga je do dresa koji najviše voli - Zvezdinog crveno-belog.

Dača ne krije da je s Nemanjom ostao prijatelj. Međutim, u subotu, kada počne 157. "večiti derbi", sve se zaboravlja, pa i to.

"To se u fudbalu dešava, igrači menjaju klubove. Kada se izađe na teren nema prijateljstva, igraću protiv Radonjića kao i protiv svih ostalih. S momcima iz Zvezde koji igraju za mladu reprezentaciju sam u dobrim odnosima. Samo sa Radonjom ima poseban odnos, jer sam s njim igrao ceo život", priznaje Danilo Pantić.

U subotu bi trebalo da upiše treći nastup protiv Crvene zvezde.

"Ako brojim od kada sam postao deo seniorskog tima Partizana, ovo je moj treći derbi, a drugi od kada sam se vratio u Humsku. Jedva čekamo da utakmica počne." 

U prošlom, odigranom na stadionu Partizana (1:1), Pantić je bio jedan od najboljih na terenu.

"Derbi je uvek utakmica za sebe, pogotovo za nas koji smo ceo život u klubu. Osećamo sav pritisak javnosti i svega što se oko nas dešava, nismo ni slepi, ni gluvi. Očekuje nas utakmica od velikog značaja... Naspram nas je jedan dobar protivnik. Snage će odmeriti dve kvalitetne ekipe, pa neka pobedi bolji."

Pantić je stava da je pritisak veći na Zvezdi.

"Mislim da je pritisak na njimna, jer oni imaju šta da brane. Lično ne osaćam nikakvu vrstu pritiska, ne možemo da izgubimo ništa, a možemo mnogo da dobijemo", ocenio je fudbaler Partizana.

Od kada se vratio u Partizan igra sve bolje, što je navelo čelnike crno-belih da razmišljaju o otkupu ugovora od Čelsija.

"Drago mi je da ljudi tako pričaju i da igram sve bolje, Treniram, napredujem i nadam se da ćemo u subotu da pružimo još jednu vrednu partiju i da ću je se dugo sećati."

Ako je suditi po ukusu veznog fudbalera Partizana, utakmica bi trebalo da obiluje šansama i golovima.

"Zvezda je kvalitetna ekipa, u prvenstvu niže pobede. Mislim da trener Vladan Milojević i bez Kange i Boaćija ima dobar tim. Očekujem otvorenu utakmicu i šanse na obe strane. Ko bude bolji neka pobedi. Ne mislim da je Zvezda slabija...", podvukao je Danilo Pantić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar