Рибери и Робен продужили уговоре са Бајерном!

Искусни фудбалери Бајерна Франк Рибери и Арјан Робен продужили су уговоре са минхенским клубом до краја наредне сезоне, пишу немачки медији.  Крштеница није важна када су мајстори! Играју сјајно и нема потребе за принудним подмлађивањем. . .

Фудбал 13.04.2018 | 09:00
Рибери и Робен продужили уговоре са Бајерном!
Како се наводи, учесник полуфинала Лиге шампиона се одлучио на овај корак поводом освајања шесте узастопне, а укупно 28. титуле првака Немачке у клупској историји, иако је било неизвесно да ли ће се растати са искусним двојцем на крају сезоне.

Рибери и Робен продужили уговоре са БајерномРибери је у Бајерн стигао 2007. године из Олимпика из Марсеља, док је Робен прешао на Алијанц арену две године касније из мадридског Реала.

Тандем Робери још годину дана у Бајерну! Билд објавио да су Арјен Робен и Франк Рибери договорили наставак сарадње са минхенским клубом.

Добре вести за навијаче Бајерна. Шампион Немачке постигао је договор са Арјеном Робеном и Франком Риберијом о продужетку сарадње, тако да ће трофејни тандем и наредних годину дана носити опрему баварске фудбалске машине, пише тиражни Билд.

Херојима последњег Бајерновог похода на трофеј Лиге шампиона актуелни уговори истичу на лето, али су управа и играчи коначно пронашли заједнички језик после одређених неспоразума.

Ипак, после интензивних преговора претходних дана, управа Бајерна пристала је да испуни све личне услове Робена и Риберија, тако да се очекује да у наредне две недеље посао буде и озваничен.

За обојицу фудбалера постојало је озбиљно интересовање богатих кинеских клубова, али су Француз и Холанђанин на крају ипак од Бајерна добили тражено.

Рибери је у минхенски клуб дошао у лето 2007. године из Марсеља, одиграо је 382 утакмице, дао 117 голова и освојио 21 трофеј. Робен је дошао  2009. из мадридског Реала, уписао је 286 наступа и 138 голова, а има 14 трофеја са Бајерном.

Французу и Холанађанину је на крају актуелне сезоне истицао уговор са Баварцима, али су у Минхену одлучили да им понуде уговоре на по још годину дана, са нешто мањом улогом него што је тренутна.

Робен је чак помишљао да заврши каријеру на крају сезоне, док се за Риберија распитују тимови из САД, међутим пошто је пред Бајерном "ресет" - у клубу желе да они буду уз новог тренера.

Још увек није познато ко ће то бити, много је кандидата од Томаса Тухела до Јулијана Нагелсмана, али уколико Рибери и Робен не одбију понуду Бајерна - бар ће наследник Јупа Хајнкеса, стручњак који има 73 године и кога је Бајер "извукао" из пензије након отказа Карлу Анћелотију, моћи да рачуна на проверени материјал у виду искусних крилних играча.

Рибери је у клубу од 2007. године и са Бајерном је освојио 20 трофеја, док годину дана млађи колега има само четири мање.

У овој сезони су већ освојили Бундеслигу, а циљају и трофеј Купа и Лиге шампиона.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар