Riberi i Roben produžili ugovore sa Bajernom!

Iskusni fudbaleri Bajerna Frank Riberi i Arjan Roben produžili su ugovore sa minhenskim klubom do kraja naredne sezone, pišu nemački mediji.  Krštenica nije važna kada su majstori! Igraju sjajno i nema potrebe za prinudnim podmlađivanjem. . .

Fudbal 13.04.2018 | 09:00
Riberi i Roben produžili ugovore sa Bajernom!
Kako se navodi, učesnik polufinala Lige šampiona se odlučio na ovaj korak povodom osvajanja šeste uzastopne, a ukupno 28. titule prvaka Nemačke u klupskoj istoriji, iako je bilo neizvesno da li će se rastati sa iskusnim dvojcem na kraju sezone.

Riberi i Roben produžili ugovore sa BajernomRiberi je u Bajern stigao 2007. godine iz Olimpika iz Marselja, dok je Roben prešao na Alijanc arenu dve godine kasnije iz madridskog Reala.

Tandem Roberi još godinu dana u Bajernu! Bild objavio da su Arjen Roben i Frank Riberi dogovorili nastavak saradnje sa minhenskim klubom.

Dobre vesti za navijače Bajerna. Šampion Nemačke postigao je dogovor sa Arjenom Robenom i Frankom Riberijom o produžetku saradnje, tako da će trofejni tandem i narednih godinu dana nositi opremu bavarske fudbalske mašine, piše tiražni Bild.

Herojima poslednjeg Bajernovog pohoda na trofej Lige šampiona aktuelni ugovori ističu na leto, ali su uprava i igrači konačno pronašli zajednički jezik posle određenih nesporazuma.

Ipak, posle intenzivnih pregovora prethodnih dana, uprava Bajerna pristala je da ispuni sve lične uslove Robena i Riberija, tako da se očekuje da u naredne dve nedelje posao bude i ozvaničen.

Za obojicu fudbalera postojalo je ozbiljno interesovanje bogatih kineskih klubova, ali su Francuz i Holanđanin na kraju ipak od Bajerna dobili traženo.

Riberi je u minhenski klub došao u leto 2007. godine iz Marselja, odigrao je 382 utakmice, dao 117 golova i osvojio 21 trofej. Roben je došao  2009. iz madridskog Reala, upisao je 286 nastupa i 138 golova, a ima 14 trofeja sa Bajernom.

Francuzu i Holanađaninu je na kraju aktuelne sezone isticao ugovor sa Bavarcima, ali su u Minhenu odlučili da im ponude ugovore na po još godinu dana, sa nešto manjom ulogom nego što je trenutna.

Roben je čak pomišljao da završi karijeru na kraju sezone, dok se za Riberija raspituju timovi iz SAD, međutim pošto je pred Bajernom "reset" - u klubu žele da oni budu uz novog trenera.

Još uvek nije poznato ko će to biti, mnogo je kandidata od Tomasa Tuhela do Julijana Nagelsmana, ali ukoliko Riberi i Roben ne odbiju ponudu Bajerna - bar će naslednik Jupa Hajnkesa, stručnjak koji ima 73 godine i koga je Bajer "izvukao" iz penzije nakon otkaza Karlu Anćelotiju, moći da računa na provereni materijal u vidu iskusnih krilnih igrača.

Riberi je u klubu od 2007. godine i sa Bajernom je osvojio 20 trofeja, dok godinu dana mlađi kolega ima samo četiri manje.

U ovoj sezoni su već osvojili Bundesligu, a ciljaju i trofej Kupa i Lige šampiona.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar