Џикић: Хоћемо титулу!

"Наш посао је да неком детету за 10 или 20 година много значи то да носи дрес Николе Ивановића, као што њему сада много значи да носи тренерку Гаврила Пајовића из 1998. године", рекао је Џикић. Улазница нема у продаји!

Кошарка 12.04.2018 | 21:15
Џикић: Хоћемо титулу!
Температура ваздуха у Подгорици/Београду је висока за ово доба године. А расте из дана у дан.

Будућност и Црвена звезда одиграће у петак и суботу нове две утакмице у финалу плеј-офа АБА лиге. Дворана "Морача" биће препуна, то је јасно, а била би препуна и да јој је капацитет већи од постојећег.

У Кошаркашком клубу Будућност одржана је конференција за новинаре, на којој је тренер Александар Џикић рекао да у клубу тренутно не размишљају о Евролиги већ да их занима само АБА лига.

"Будућност игра да освоји трофеј АБА лиге, нас тренутно занима само трофеј. То ће остати записано у историји клуба и града. То је нешто на чему ће наставити да раде и људи послије нас. Евролига је посљедица и наставак освајања АБА лиге. Нас прво занима трофеј, јер мислим да смо заслужили да будемо у борби за трофеј", рекао је Џикић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је посао свих њих у клубу да неки нови играч, за 10 или 20 година, затражи да обуче тренерку или дуксерицу неког од играча ове генерације.

"Наш посао је да неком детету за 10 или 20 година много значи то да носи дрес Николе Ивановића, као што њему сада много значи да носи тренерку Гаврила Пајовића из 1998. године", рекао је Џикић.

Трофејни стручњак, који је довео Будућност до првог финала АБА лиге, рекао да ће играчи дати све од себе, наводећи да не зависи све од њих.

"Оно што зависи од нас пробаћемо да урадимо најбоље што можемо. Сада смо у истој ситуацији као и Црвена звезда. Битно је да играчи знају за шта се боре, а сигуран сам да знају. Црвена звезда све што жели да направи мора да заслужи, баш као и ми. Немам сумњу да ће и они, као и ми, имати исти приступ утакмицама у Подгорици", рекао је Џикић.

Плејмејкер Никола Ивановић рекао је да је свима јасно шта значе предстојеће две утакмице и каква нам се прилика указала кошаркашима Будућности.

"Велика кошаркашка енергија се осећа у граду и клубу, одавно није било тако. Треба да очекујемо бољу Црвену звезду него у Београду, али ни ми нисмо били баш перфектни и можемо да одиграмо. Сигуран сам да подршка са трибина бити као никада. Имамо добру прилику", рекао је Ивановић.

Он је апеловао на све навијаче да спортским навијањем подрже екипу и помогне јоје да оствари историјски резултат.

Спортски директор Гаврило Пајовић рекао је да је Будућност направила брејк и вратила оно што је у лиги заслужила - да о трофеју одлучује у Подгорици.

"Задовољни смо јер смо дошли у ситуацију да се против евролигашког клуба боримо и освојимо АБА лигу. Неће бити лако, Црвена звезда је озбиљна екипа која је показала квалитет и у Евролиги, али и Будућност је у тешком амбијенту доказала да може да игра са њима и са оптимизмом дочекује наставак финалне серије", рекао је Пајовић.

Резултат у серији, после два одиграна меча у Београду, нерешен је. Подгорички тим први дуел добио је 80:76, док је у Другомм славила Црвена звезда 69:59.

Први дуел у дворани Морача почеће у 20 сати. Будућност ће бити домаћин и четвртог меча, у суботу у 21 сат.

У финалу плеј-офа игра се на три добијена меча.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар