Džikić: Hoćemo titulu!

"Naš posao je da nekom detetu za 10 ili 20 godina mnogo znači to da nosi dres Nikole Ivanovića, kao što njemu sada mnogo znači da nosi trenerku Gavrila Pajovića iz 1998. godine", rekao je Džikić. Ulaznica nema u prodaji!

Košarka 12.04.2018 | 21:15
Džikić: Hoćemo titulu!
Temperatura vazduha u Podgorici/Beogradu je visoka za ovo doba godine. A raste iz dana u dan.

Budućnost i Crvena zvezda odigraće u petak i subotu nove dve utakmice u finalu plej-ofa ABA lige. Dvorana "Morača" biće prepuna, to je jasno, a bila bi prepuna i da joj je kapacitet veći od postojećeg.

U Košarkaškom klubu Budućnost održana je konferencija za novinare, na kojoj je trener Aleksandar Džikić rekao da u klubu trenutno ne razmišljaju o Evroligi već da ih zanima samo ABA liga.

"Budućnost igra da osvoji trofej ABA lige, nas trenutno zanima samo trofej. To će ostati zapisano u istoriji kluba i grada. To je nešto na čemu će nastaviti da rade i ljudi poslije nas. Evroliga je posljedica i nastavak osvajanja ABA lige. Nas prvo zanima trofej, jer mislim da smo zaslužili da budemo u borbi za trofej", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je posao svih njih u klubu da neki novi igrač, za 10 ili 20 godina, zatraži da obuče trenerku ili duksericu nekog od igrača ove generacije.

"Naš posao je da nekom detetu za 10 ili 20 godina mnogo znači to da nosi dres Nikole Ivanovića, kao što njemu sada mnogo znači da nosi trenerku Gavrila Pajovića iz 1998. godine", rekao je Džikić.

Trofejni stručnjak, koji je doveo Budućnost do prvog finala ABA lige, rekao da će igrači dati sve od sebe, navodeći da ne zavisi sve od njih.

"Ono što zavisi od nas probaćemo da uradimo najbolje što možemo. Sada smo u istoj situaciji kao i Crvena zvezda. Bitno je da igrači znaju za šta se bore, a siguran sam da znaju. Crvena zvezda sve što želi da napravi mora da zasluži, baš kao i mi. Nemam sumnju da će i oni, kao i mi, imati isti pristup utakmicama u Podgorici", rekao je Džikić.

Plejmejker Nikola Ivanović rekao je da je svima jasno šta znače predstojeće dve utakmice i kakva nam se prilika ukazala košarkašima Budućnosti.

"Velika košarkaška energija se oseća u gradu i klubu, odavno nije bilo tako. Treba da očekujemo bolju Crvenu zvezdu nego u Beogradu, ali ni mi nismo bili baš perfektni i možemo da odigramo. Siguran sam da podrška sa tribina biti kao nikada. Imamo dobru priliku", rekao je Ivanović.

On je apelovao na sve navijače da sportskim navijanjem podrže ekipu i pomogne joje da ostvari istorijski rezultat.

Sportski direktor Gavrilo Pajović rekao je da je Budućnost napravila brejk i vratila ono što je u ligi zaslužila - da o trofeju odlučuje u Podgorici.

"Zadovoljni smo jer smo došli u situaciju da se protiv evroligaškog kluba borimo i osvojimo ABA ligu. Neće biti lako, Crvena zvezda je ozbiljna ekipa koja je pokazala kvalitet i u Evroligi, ali i Budućnost je u teškom ambijentu dokazala da može da igra sa njima i sa optimizmom dočekuje nastavak finalne serije", rekao je Pajović.

Rezultat u seriji, posle dva odigrana meča u Beogradu, nerešen je. Podgorički tim prvi duel dobio je 80:76, dok je u Drugomm slavila Crvena zvezda 69:59.

Prvi duel u dvorani Morača počeće u 20 sati. Budućnost će biti domaćin i četvrtog meča, u subotu u 21 sat.

U finalu plej-ofa igra se na tri dobijena meča.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar