Прихваћен захтјев градске управе

Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова и Одбор Народне скупштине за борачку и инвалидску заштиту једногласно су усвојили иницијативу градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића и градске управе да датум обиљежавања егзодуса Срба из Сарајева, 16. март, буде уврштен у календар обиљежавања догађаја које организује Одбор Владе Српске.

Република Српска 12.04.2018 | 15:16
Прихваћен захтјев градске управе
Представници града Источно Сарајево обавијештени су да је на сједници Одбора Народне скупштине Републике Српске за борачку и инвалидску заштиту, одржаној 22. марта, једногласно усвојена ова иницијатива, те да је Одбор Владе Српске за његовање традиције ослободилачких ратова јуче једногласно усвојио овај захтјев, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Вуковић истиче да је оваква одлука очекивана и да не зна зашто овај догађај није раније увршен у календар важних догађаја на нивоу Републике Српске и зашто је то до сада пролазило незапажено.

"Град Источно Сарајево и градске општине имају способност да организују обиљежавање егзодуса сарајевских Срба, што смо на локалном новоу и чинили, али карактер и размјере овог догађаја несумњиво указују на потребу да се обиљежавање организује на највишем нивоу", рекао је Вуковић.

Он наглашава да је неопходно подсјећати на истину о одбрамбено-ослободилачком рату и његовати тековине Републике Српске.

"Овај догађај има веома важно мјесто у новијој српској историји и у том смислу изражавам захвалност министру рада и борачко-инвалидске заштите Миленку Савановићу и свим члановима Одбора који су прихватили нашу иницијативу", истиче Вуковић.

Градоначелник Источног Сарајева посебно је захвалио предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, који је показао велико разумијевање за ову иницијативу и подржао ове захтјеве.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

дзоо

12.04.2018 13:40

Бог ме убио ако је разумем.Де нека ми неко објасни које протерао те србе.Ја цуо да је то онај обрвас нас сто има пумпе све организовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

12.04.2018 14:13

"Одбор Владе Српске за његовање традиције ослободилачких ратова" (ОВСЗЊТОР) Да не пукнем од смијеха. Као да РС постоји вец 1000 година и да је водила висе од једног рата. Ако цемо постено РС је настала послије рата.

Name

Ре

12.04.2018 15:58

Бице тог дана славља,пецења и прасица на разњу.

Name

мирко

12.04.2018 14:49

Нека Крајсиник организује ову манифестацију. Он је компетентан за ово обиљезавање..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

12.04.2018 15:32

Још један доказ да Срби кроз хисторију никад нису имали памети , мислили рационално и логично. Ово беспотребно исељавање из Сарајева је нонсенс. Нема код Срба авангарде, елите која размишља стољеће унапријед. Има само политичара и квази научника. Добро смо и прошли тко нас је све водио и води. А ови садашњи, само закуцавају мртвачки сандук невидјеним лоповлуком и пљачком. Стока блеји у Небо летаргична. Хегел је добро прецизирао дух нације али ... нећу паметовати висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

12.04.2018 15:41

Свака част градоначелнику Вуковићу и градској управи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

12.04.2018 16:12

Свака цаст за градску управу и градонацелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

12.04.2018 16:44

А на цему то?? Крајиснику се треба захвалити сто одосмо са своји огњиста у неповрат. Кад реце носите и саобрацајне знакове и гробове, фујјјј

Name

Маша

12.04.2018 16:28

Идеал је засенио жртву, Срби Сарајева су изабрали Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ